موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- ارتش ، رتبه بندی ، نظامیان ایرانی ، ارتشهای جهان- ,
ایران و اسرائیل دو قدرت نظامی بزرگ منطقه غرب آسیا هستند که توانمندی های نظامی گسترده ای دارند که هرکدام در حوزه ای منحصر به فرد هستند.
جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تحقیق و توسعه علوم نظامی و صنایع دفاعی ، در طراحی و ساخت اکثر تجهیزات نظامی در حوزه زمینی ، هوایی، دریایی و پدافندی خود کفاست.
ایران و اسرائیل در المان های قدرت نظامی با یکدیگر تفاوت هایی بنیادین دارند. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد ، توان نظامی بازدارند با گسترش قدرت موشکی پیروز ممکن است و "مقامات تل آویو" معتقدند که قدرت بازدارنده با گسترش توان تجهیزاتی نیروی هوایی بدست می آید.
سوالی که مطرح می شود این است که کدام ایدئولوژی برای دو قدرت منطقه بازدارندگی ایجاد کرده؛ "گسترش توان موشکی" یا "توسعه تجهیزات و ادوات نیروی هوایی"؟ اگر به جنگ های یک دهه اخیر نگاهی بیندازیم، می بینیم که نیروی هوایی ارتش اسرائیل نتوانسته برای صهیونیست ها امنیت پایدار ایجاد کند؛ اما قدرت موشکی جمهوری اسلامی یک امنیت ملی قابل قبول در منطقه برای ایران به وجود آورده است.
**توان موشکی عامل جلوگیری از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران
سرلشکر "محسن رضایی" فرمانده اسبق کل سپاه گفت: توان موشکی باعث جلوگیری از حمله دشمن به ایران شد و امروز وضعیت عراق و سوریه و یمن را ببینید که همه اینها به خاطر آمریکا به ناامنی تبدیل شده است.
فرمانده اسبق کل سپاه افزود: ما هیچگاه نمیتوانیم در عرصه قدرت دفاعی متوقف شویم و ما دقیقا براساس آیه شریفه قرآن کریم که میگوید و وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ توانایی خود را افزایش میدهیم و ما به دنبال ماجراجویی نیستیم.
در جنگ 33 روزه جولای و آگوست 2006 زمانی که نیروی هوایی ارتش اسرائیل به جنوب لبنان و مواضع حزب الله حمله کرد ، مقامات نظامی این رژیم مدعی شدند ما حزب الله را از بین بردیم و این در حالی بود که در عرض 33 روز بیش از 4 هزار موشک حزب الله به سرزمین های اشغالی اصابت کرد.
اما در دو دهه اخیر هیچ کشوری جرات تعرض نظامی را به جمهوری اسلامی نداشته و علت آن قدرت موشکی بی بدیل ایران در منطقه غرب آسیاست. برای مثال حد فاصل سال های 2003 تا 2006 و 2011 تا 2012 که اوج تهدیدات نظامی ضد ایران مطرح گردید، توان موشکی کشورمان از هرگونه اقدام نظامی جلوگیری کرد.
به نظر می رسد راهبرد ایران در ایجاد یک امنیت ملی پایدار با وجود دشمنان گسترده ، یک استراتژی پایدار است و تاکتیک اسرائیل در خنثی سازی حملات به سرزمین های اشغالی با توفیق مواجه نبوده است.
موضوعات مرتبط: ارتش جنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - قدرت نظامی اسرائیل ، ارتش ایران ، ارتش اسرائیل ، قدرت نظامی ایران ، موشک های بالستیک ، توان موشکی- ,
قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران یک مولفه جدی در توسعه امنیتی ملی کشورمان است که در دو دهه اخیر تلاش های جدی در جهت ارتقا این مولفه انجام شده است.
اما یکی از دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران رژیم سعودی بوده که در 6 ماه اخیر اقدامات مخربی را ضد جمهوری اسلامی و محور مقاومت انجام داده که یکی از آن ها قطع رابطه با ایران و مقابله با حزب الله لبنان است.
**قدرت نظامی عربستان
اما بر اساس امار گلوبال عربستان سعودی با داشتن جمعیتی بالغ بر 27 میلیون نفر، 235 هزار نفر نیروی خط مقدم، 25 هزار نفر نیروی ذخیره، 1210 دستگاه تانک،432 عراده توپ ، بیش از 6 هزار فروند ادوات زرهی ، 322 سامانه موشکی ، 245 فروند جنگنده، 221 هواپیمای ترابری، 204 فروند هلیکوپتر و 22 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 40 ناوجنگی ، ناوچه و مین های جنگی و بودجه نظامی 56 میلیارد و 725 میلیون دلار در رتبه 24 جهان قرار دارد.
البته لازم به توضیح است که بودجه نظامی پادشاهی عربستان چند برابر جمهوری اسلامی ایران بوده و در سال های اخیر تمام توان خود را صرف خرید از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا و انگلیس کرده است.
موضوعات مرتبط: ارتش اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - قدرت نظامی ایران ، قدرت نظامی عربستان ، ادوات زرهی ، ناوجنگی ، مین های جنگی ، ایران و عربستان- ,
محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست توسعه پایدار و مراسم امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوا به نیویورک سفر کرده است، اظهار داشت: این سفر فرصتی است تا از اقدامات ضدایرانی گروههای معاند و ادامه ایرانهراسی، پیشگیری کنیم.
وی افزود: این سفر فرصتی است تا با حضور در مجامع فکری و مصاحبهها از اقداماتی که گروههای معاند ایران برای فضاسازی و ادامه فضای ایرانهراسی قبل از برجام طراحی و اجرایی کردند پیشگیری کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این نکته که مدتهاست برای موضوع پیگیری اجرای برجام (از روز اجرایی شدن برجام تاکنون) ملاقات حضوری با وزیر امور خارجه آمریکا صورت نگرفته است و فرصتی برای این اقدام نداشتیم، تاکید کرد: لازم بود با توجه به ضرورت پیگیری اجرای جدی برجام توسط امریکا، یک دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: هماهنگ شده است تا جان کری برای این ملاقات به نیویورک بیاید و این ملاقات صورت خواهد گرفت.
ظریف برنامههای خود در نیویورک را فشرده و ترکیبی همراه با حضور در اجلاس ملل متحد و ملاقاتهای دوجانبه با مقامات برخی کشورها و حضور در محافل علمی و رسانهای آمریکا و همچنین پیگیری بحث برجام دانست.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما که محور اصلی گفتوگو با کری چیست و آیا همان نقل قول شما در اشپیگل است که گفتید ما تنها از آمریکا یک چیز میخواهیم و آن اینکه مانع مراودات ما با اروپا نشود»، گفت: ما دنبال این نبودیم که با آمریکا ارتباط اقتصادی داشته باشیم ضمن اینکه ما منعی هم برای ارتباط سالم اقتصادی با آمریکا نداریم ولی آمریکاییها مشکلاتی در مصوبات کنگرهشان دارند.
ظریف تصریح کرد: برجام به دنبال تغییر آن مصوبات نبود بلکه برجام به دنبال مداخله نکردن آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشورها بود.
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح راههای پیگیری برجام گفت: یا بنده در نیویورک پیگیر شدم یا همکارم آقای سیف در واشنگتن مذاکرات داشتند و هم پیگیریهایی که از طریق ایمیل و سایر ارتباطات و همچنین کمیسیون مشترک در وین در روز جمعه، همه اینها با هدف جلوگیری از مداخله آمریکا بود.
وی درباره هدف خود از این پیگیریها عنوان کرد: باید جلوگیری کنیم از مقرراتی که قبلا آمریکاییها داشتند که بخواهد مانع از این شوند که سایر موسسات پولی و مالی در اروپا و آسیا با جمهوری اسلامی ارتباطات بانکی و مالی داشته باشند.
ظریف ادامه داد: این تلاشها و اقدامات برای این است که در طول سالهای گذشته آمریکاییها یک مجموعهای مقررات و موانع ایجاد کردند که به علت برجام از نظر قانونی رفع شده حالا لازم است همه موسساتی که از این مقررات در گذشته خسارت دیدهاند اطمینان حاصل کنند که در آینده خسارت نخواهند دید.
وی خاطرنشان کرد: یک قسمت این کار قانونی است که از نظر ما انجام شده و یک قسمت دیگر کار اطمینان بخشی به موسسات مختلف است که با ایران ارتباط دارند که این یک مقدار بیشتری طول میکشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در خصوص اجلاس آب و هوا تصریح کرد: ایران تعهدات خود را در اجلاس آب و هوا اعلام و هیأت دولت نیز تصویب کرده و اجازه امضا داده است و در جلسه اهداف ۲۰۳۰ هم بحثهای مربوط به برنامههای کشورها و توقعات آنها از جامعه بینالمللی مطرح میشود.
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - ظریف ، کری ، آمریکا ، برجام- ,
آیین معارفه اولین فرمانده هوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سرتیپ پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از فرماندهان و مسئولین در محل ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه برگزار شد.
بنا بر این گزارش در این مراسم، با حکم سرلشکر جعفری ، سردار سرتیپ دوم پاسدار "محمد رحمانی" بعنوان فرمانده هوانیروز سپاه معرفی شد.
سردار پاکپور در این مراسم نقش توان بالگردی در اجرای مأموریتهای نیروی زمینی سپاه را تعیین کننده توصیف و تصریح کرد: با توجه به مأموریتهای متعدد و متنوع نیروی زمینی سپاه در مرزها و نقاط مختلف گسترهی سرزمینی ایران اسلامی برای برقراری امنیت پایدار، توان بالگردی رزمی، پشتیبانی و هجومی نقش مهمی را در عملیاتهای نظامی و مقابله با تهدیدات اشرار، ضدانقلاب و گروهکهای تروریستی ایفا می کند.
وی افزود: شرایط مأموریتی ایجاب میکند که نیروی زمینی سپاه نسبت به توسعه و گسترش این توان با اولویت اقدام کند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه با بیان اینکه بالگردهای سپاه زمانی که در اختیار نیروی هوافضا قرار داشت نیز از مأموریتهای نیروی زمینی پشتیبانی می کرد، گفت: با تلاشها و زحمات بسیار توان بالگردی امروز به نقطه قابل قبولی رسیده است، اما میبایست با توسعه و گسترش کمی و کیفی، این توانمندی را به حد مطلوب و متناسب با مأموریتهای نیرو برسانیم.
وی توسعه توان بالگردی را از اولویتهای نیروی زمینی در سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: نیروی زمینی سپاه علاوه بر اینکه همواره میبایست با ارتقای آمادگیها، خود را برای مقابله با تهدیدات متصور آماده کند، همزمان باید به اجرای مأموریتهای جاری عملیاتی در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب شرق کشور بپردازد، لذا بالگرد یکی از الزامات این مأموریتها به شمار میرود و ما در آغاز فعالیتهای هوانیروز بخشی از این توان را در رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) که در هفته گذشته برگزار شد به نمایش درآوردیم.
سردار پاکپور در پایان سخنانش از سردار رحمانی به عنوان یکی از مؤسسین بالگردی سپاه یاد کرد و اظهار داشت: امیدواریم در مدتی کوتاه هوانیروزی داشته باشیم که بتواند مأموریتهای اساسی نیروی زمینی سپاه را در شأن جمهوری اسلامی ایران به انجام برساند.
همچنین در این مراسم سردار محمد رحمانی فرمانده هوانیروز سپاه با تشریح پیشینهی توان بالگردی سپاه گفت: با برخورداری از نیروی انسانی مؤمن، متخصص، انقلابی، معتقد و پرشور و نیز آموزشهای متناسب با مأموریتهای نیروی زمینی به طور قطع هوانیروز سپاه به سرعت به توفیقات ارزندهای دست خواهد یافت.
گفتنی است؛ هوانیروز که زیرمجموعه نیروی زمینی سپاه محسوب میشود، به تازگی و با تدبیر فرماندهی معظم کل قوا تشکیل شده است.
موضوعات مرتبط: اخبارجنگ افزار
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - ضدایرانی ، اوباما ، کاخ سفید ، توانمندی دفاعی- ,
موضوعات مرتبط: ارتش
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - رژه نیروهای مسلح ، ارتش جمهوری اسلامی ایران ، دستاوردهای نظامی ، تیپ65 نوهد ، دفاع مقدس ، امنیت منطقه ، عملیات مرصاد- ,
سردار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به اظهارات وزیر خارجه امریکا پس از دیدار با اعضای شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر آمادگی برای همکاری با ایران در حل و فصل موضوع آزمایشهای موشکی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران دکترین و راهبردهای دفاعی بازدارنده و امنیت ساز خود را مستقل از خاص و نیت قدرتهای مستکبر و بیگانگان طراحی و دنبال میکند و اجازه دخالت به احدی در این زمینه را نخواهد داد.
وی افزود: به مدعیان قدرت جهانی یادآوری میکنیم ملت ایران از بهمن 57 از نقش و تاثیر آنها در تعیین مقدرات دفاعی کشورمان خلع ید کردهاند و نشان دادهاند هر دستی که بخواهد در این زمینه دخالت کند را قطع خواهند کرد.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ظاهرا گوش امریکاییها به روی حرف حق و خواست ملتها بسته است و تمایل دارند همواره از موضع زورگویی و قلدرمابانه با کشورهای مستقل و آزاده سخن بگویند، گفت: برای چندمین بار تاکید میشود قدرت موشکی غیر قابل مذاکره و از خطوط قرمز ملت ایران بوده و برای توسعه توانمندیهای دفاعی خود از کسی اجازه نمیگیرد.
سردار جزایری خاطرنشان کرد: به رغم مواضع صریح رهبری معظم و خواست خدشه ناپذیر ملت ایران، ظاهرا امریکاییها همچنان در رویای سریال برجامها هستند که یکی از آنها سلب اقتدار دفاعی و تضعیف قدرت موشکی نیروهای مسلح ما است.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با بیان اینکه ملت ایران قربانی تهاجمات آمریکا و متحدان منطقهای کاخ سفیده بوده و راهبرد خود را بر عدم غفلت راهبردی برابر سیاستها و نقشههای آنها قرار داده است، تصریح کرد: امریکاییها همچنان در چنبره محاسبات غلط علیه ایران گرفتار هستند. به آنها توصیه میکنیم با عینک شفاف و واقع بین به مسائل جهانی به ویژه آنچه در ایران و منطقه میگذرد نظاره کنند و بدانند مدتها است که عینک کدخدایی و خود را ابرقدرت بلامنازع جهان دانستن زیر پای ملت ها شکسته است.
وی تصریح کرد: اگر امریکاییها مقداری به هزینههایی که در دهههای اخیر در منطقه پرداختهاند بیاندیشند، کمی رعایت احتیاط را در دستور کار خود قرار خواهند داد.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر لزوم برخورد قاطع و شفاف با دخالت امریکاییها در مسائل ایران به ویژه در حوزه دفاعی گفت: از دستگاه دیپلماسی کشور انتظار میرود در قبال گستاخیهای امریکا به ویژه وزیر امور خارجه ایالات متحده به موقع و قاطعانه واکنش نشان دهند و با اعلام وحدت راهبردی و اراده ملی در ایران اسلامی برای صیانت، تقویت و توسعه ظرفیتهای دفاعی و موشکی وجود هرگونه شکاف و دوگانگی در این زمینه را از ذهن مقامات امریکایی پاک کنند.
وی افزود: به فضل الهی و هدایتهای حکیمانه مقام معظم رهبری نفوذ جمهوری اسلامی ایران که هم اکنون در فراتر از منطقه توسعه یافته و جوامع بشری را شیفته گفتمان انقلاب اسلامی ساخته است تداوم خواهد یافت و در آیندهای نه چندان دور حقیقت بیداری ملتها افول سلطه آمریکایی را رقم خواهد زد.
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا - سردار جزایری ، توانمندی ، موشک- ,
خطیب نمازجمعه تهران در پایان خاطرنشان کرد: به دنبال بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری، افراد جامعه باید از علم و ثروت خود برای حل و فصل معضل اقتصادی باید استفاده کنند تا در آینده بتوانیم به رشد و شکوفایی برسیم.
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: برچسبها: پاتوق رضا- علم ، ثروت ، اقتصادی- ,