رئیس ستاد ارتش گفت: مهمترین دستاورد ارتش بعد از انقلاب خروج مستشاران نظامی و خوداتکایی در حوزه تجهیزات است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش در حاشیه جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس که دوشنبه برگزار شد، در جمع خبرنگاران، خوداتکایی در زمینه تجهیزات را از مهمترین دستاوردهای انقلاب در حوزه دفاعی دانست و ادامه داد: از ابتدای انقلاب تمام تلاشها چه در حوزه نیروی انسانی و چه در حوزه تجهیزات در این راستا بوده است که روی پای خود بایستیم.
امیر دریادار سیاری گفت: با توجه به اینکه ما بدنبال ارتقای توان بازدارندگی کشور هستیم و باید توان دفاعی را بالا ببریم، یکی از مولفه هایی که در ارتقای توان دفاعی کشور اثر دارد نیروی انسانی است.
وی افزود: متغییری که روی انسان تاثیر میگذارد مسائل فرهنگی است که ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسائل فرهنگی برای ارتقای توان دفاعی کشور به آن اهمیت می دهد.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس، مسائل مربوط به فعالیت های فرهنگی در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران که ابعاد مختلفی را به خود اختصاص می دهد را مطرح کردیم و همچنین در زمینه کمبودها هم مسائلی عنوان شد.
رئیس ستاد ارتش گفت: دستگاهها و نهادهای مختلف فرهنگی موجود در سطح کشور یک تکلیف و وظیفهای هم نسبت به پشتیبانی ارتش دارند که ما در کمیسیون مطرح کردیم. مثلاً در فضای مجازی، موضوعات هنری، ارزشی، فرهنگی، فیلم و سریال که لازم است نقش و جایگاه ارتش در این حوزهها بهخوبی دیده شود.
وی با تأکید بر اینکه نگاه ما به درون است و تولیدات و تجهیزات را در داخل کشور می سازیم افزود: با توجه به همت، غیرت، توان ایثارگری و از خود گذشتگی و مقاومت و مدیریت و عشق و علاقه ای که در جوانان و متخصصان و فرماندهان ما وجود دارد توانستهایم با همین اعتبارات کم کار را جلو ببریم و به دستاوردهای بزرگی در زمینه ساخت مدرن ترین و پیچیده ترین تجهیزات دفاعی در حوزه های مختلف اعم از زمین، دریا، زیر سطح و هوا شامل انواع ناوهای موشک انداز، ناوشکنها، زیردریاییهای کلاس سبک و نیمه سنگین، جنگندهها و انواع تانکها و موشکها و رادارها و اژدرها دست پیدا کنیم.
امیر دریادار سیاری اذعان داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران خلاء بودجهای خود را با خلاقیت، ابتکار، روحیه جهادی و تجارب هشت سال دفاع مقدس پر کرده ولی لازم است مسئولان کشور از جمله نمایندههای مجلس شورای اسلامی با جدیت و توجه ویژه به امنیت کشور برای تقویت نیروهای مسلح از جمله ارتش حمایت و پشتیبانی لازم را به عمل آورند.
میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: نظامی
برچسبها: پاتوق رضا
فناوری پهپادها به قدری گسترش یافته که به طور گسترده در زمینههای گوناگون به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایتپذیر از دور یا همان پهپاد کار خود را از سال ۱۸۴۹ در اتریش آغاز کرد و امروز با پیشرفت تکنولوژی به حدی گسترش پیدا کرده که به طور گسترده در زمینههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و نظامی به کار گرفته میشوند.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپاد در مدلهای بسیار کوچک، مینیاتوری و پهپادهای سنگین هستند که بیشتر نمونه سنگین در زمینه نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپادهای تجسسی و جاسوسی، پهپادهای پشتیبانی و لجستیکی کاربرد دارند.
ورود ایران به باشگاه ساخت پهپاد
ایده اولیه ساخت پهپاد در کشورمان به سالهای پیش از انقلاب بازمیگردد، اما این موضوع هربار با شکست روهبهرو شد تا این که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ نیروهای مسلح با همکاری جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز و با ادامه این همکاری ها موجب شد تا اولین پهپاد شناسایی ایرانی با نام تلاش با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت که با رادیو کنترل هدایت میشد، ساخته شود و پس از آن هم تلاش ۲ با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه پا به میدان نبرد گذاشت و در نتیجه گردان رعد سپاه پاسداران جهت انجام عملیاتهای شناسایی با پهپادها به وجود آمد. پس از این بود که متخصصان جوان کشورمان نخستین هواپیمای بدون سرنشین ساخت داخل و بومی با نام مهاجر که قابلیت تهاجمی داشت را طراحی و ساختند.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارشهای قبلی از این مجموعه، پهپادهای شاهد ۱۲۹، مهاجر ۱، سیمرغ، مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ ، کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲، فرپاد، سفرهماهی، سینه سرخ ، دلتا، طارق، سیمرغ دریاپایه و فراز ۱۰۲ را بررسی کردیم. در گزارش بیست و هشتم پهپاد فراز-۳ را بررسی کردیم که متن آن را در ادامه مطالعه میکنید.
پهپاد فراز۳
این پهپاد یکی از انواع پهپادهای دست پرتاب ساخت کشورمان است که توسط متخصصان دفاعی کشورمان طراحی و ساخته شده است که با حضور برخی متخصصان دفاعی از آن رونمایی شد.
مشخصات فنی
پهپاد فراز ۳ یکی از انواع پهپادهایی است که در رده پهپادهای نسبتاً سبک طبقه بندی میشوند. طول این پهپاد در حدود ۲/۵ متر، دهانه بال ۴/۴ و ارتفاع آن نیز ۱ متر است و بیشترین جرم آن در هنگام پرتاب در حدود ۴۰ کیلوگرم ارزیابی میشود. جرم این پهپاد هم ۲۰ کیلوگرم است.
اصولا ارابههای فرود پهپادها به چند نوع تقسیم میشود که ارابه فرود در این پهپاد از نوع چرخدار ثابت است. موتور احتراقی ۱۰ اسب بخاری پهپاد فراز ۳ میتواند مدوامت پروازی ۸ ساعته را تا برد ۱۰۰ کیلومتری برساند.
در بُعد سرعت هم سرعت بیشینه فراز ۳ در حدود ۱۸۰، سرعت کروز ۱۱۰، کمترین سرعت پروازی ۷۰ کیلومتر بر ساعت ارزیابی میشود.
فراز-۳ برای برخاستن میتواند با یک پرتابگر ریلی و نیروی گاز فشرده (نیوماتیکی) یا با استفاده از چرخ از روی زمین بلند شده و برای فرود آمدن نیز به چرخهای خود متکی است. فراز-۳ از یک مجموعه الکترواپتیکی دید در روز و حرارتی پایدار شده به عنوان محموله شناسایی استفاده میکند و میتوان آن را در محدوده دمای منفی ۲۵ تا مثبت ۶۵ درجه سانتیگراد به کارگیری کرد.
سقف پرواز این پهپاد ۱۵۰۰۰ پا معادل ۴۵۷۲ متر تخمین زده میشود، شکل ظاهری این پهپاد شامل یک بال شبه بیضوی نصب شده بالای بدنه استوانهای و دم دوگانه V شکل معکوس است. فراز-۳ را میتوان با پهپاد آمریکایی و پر استفاده RQ-۷ Shadow مقایسه کرد که فراز-۳ عملکردی نزدیک، اما ابعادی نسبتاً کوچکتر از آن دارد.
فراز-۳ در رسانههای خارجی
پایگاههای خبری که در حوزه دفاعی فعالیت میکنند و اخبار و گزارشهای مربوط به این حوزه را بررسی و تحلیل میکنند در مجموعه گزارشهایی به بررسی خانواده پهپادهای فراز پرداخته است.
میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
فناوری پهپادها به قدری گسترش یافته که به طور گسترده در زمینههای گوناگون به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایتپذیر از دور (پَهپاد) که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز میگویند؛ امروزه به قدری گسترش یافتهاند که به طور گسترده در زمینههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته میشوند.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند.
پهپادها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپادهای بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپادهای م k مینیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپادهای سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیمبندی میشوند.
کاربردهای گوناگون هم از دیگر شاخصههای تقسیم بندی پهپادها هستند که پهپادهای نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپادهای تجسسی و جاسوسی، پهپادهای پشتیبانی و لجستیکی، پهپادهای غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار میرود.
نخستین بار که از این محصول استراتژیک در جهان استفاده شد به سال ۱۸۴۹ میلادی در اتریش باز میگردد و به مرور و با گذشت زمان به تدریج پیشرفت کرده و به نقطه کنونی رسیده است.
پهپادها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپادهای بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپادهای مینیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپادهای سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیمبندی میشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارشهای قبلی از این مجموعه، پهپادهای شاهد ۱۲۹، مهاجر ۱، سیمرغ، مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ ، کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲، فرپاد، سفرهماهی ، سینه سرخ و دلتا را بررسی کردیم. در گزارش بیست و پنجم پهپاد طارق را بررسی میکنیم که متن آن را در ادامه مطالعه میکنید.
پهپاد طارق
این پهپاد یکی از انواع پهپادهای ساخت کشورمان است که برای مصارف تجاری به طور عام و بالاخص برای نقشه برداری هوایی استفاده میشود.
پهپاد فوق سبک طارق نمونه دیگری از تلفیق بال و بدنه در ساخت پهپادهاست. دهانه بال آن ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر، بیشینه جرم برخاستن ۳.۲ کیلوگرم و جنس بدنه آن از فوم، مواد ترکیبی فایبرگلاس و فیبرکربن است. این پهپاد با هر بار شارژ باتری لیتیومی خود یک ساعت به پرواز درآید. یک موتور الکتریکی با ملخ پلاستیکی در انتهای بخش مرکزی بدنه نصب شده و طارق را به پهپادی کم سر و صدا تبدیل کرده است.
سرعت این پهپاد در حالت کروز ۵۸ کیلومتر در ساعت و در بیشترین حالت خود نیز در حدود ۱۰۰ کیلومتر تخمین زده میشود. البته ذکر این نکته در اینجا ضروری به نظر میرسد که این پهپاد در طول پرواز خود میتواند نهایتا در مقابل جریان باد با سرعت ۴۰ کیلومتر مقاومت کند.
روش به پرواز درآمدن این پهپاد با دست و به صورت خودکار بوده و در هنگام فرود نیز بر روی شکم خود فرود میآید.
طارق مانند پهپاد سفره ماهی دارای دو سکان عمودی در نوک بالهای خود است و به این دلیل چندان قابل طبقه بندی در دسته پهپادهای بال پرنده نیست. این پهپاد میتواند محموله سبکی به جرم ۵۰۰ گرم را حمل کرده و تا فاصله۲۰ کیلومتری دادههای کسب شده توسط دوربین خود را به صورت آنلاین ارسال کند.
دوربین تصویربرداری این پهپاد هم از نوع فوجی فیلم و با وضوح ۲۴ مگاپیسکل تعبیه شده است. البته سایر دوربینها نیز برحسب مناطق موردنظر قابلیت استفاده در این پهپاد را دارد.
کلام آخر
ایران که روزی مجبور بود تا برای تامین کوچکترین نیازهای خود در زمینه صلح آمیز مانند نقشه برداری و سایر فعالیتها دست به دامان کشورهای غربی شود، امروز محققان ایرانی توانستند تا این نیازها را با ساخت انواع پهپادها با کاربریهای مختلف تامین کنند.
میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: برای تأمین امنیت اقتصاد کشور در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سرخ و همه آبهای آزاد منطقه با دزدی دریایی و تروریسم دریایی جنگیدیم.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش شامگاه (یکشنبه) در جمع وابستگان نظامی کشورهای مختلف اظهار داشت: قبل از هر چیز تشکر و قدردانی خود و همکارانم را برای حضور ارزشمند شما در مراسم بزرگداشت روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ابراز میکنم.
وی افزود: اطمینان دارم این گردهمایی بزرگ که با حضور گرم و صمیمی شما معنا یافته است، بستری ارزشمند برای تحکیم و توسعه روابط میان دولتها، نیروهای مسلح و به ویژه نیروهای دریایی کشورهای ما خواهد بود و زمینهساز مودت و صلح پایدار تلقی میشود.
دریادار خانزادی ادامه داد: همانطور که میدانید در تاریخ هر ملتی روزهای وجود دارد که موجب مباهات و افتخار است. به لطف خداوند متعال و به برکت انقلاب اسلامی، تاریخ ایران اسلامی مملو از چنین روزهایی است.
فرمانده نیروی دریایی اضافه کرد: نیروی دریایی در مسیر انقلاب اسلامی و در تاریخ ۴۰ ساله گام اول افتخاراتی را آفرید که متضمن امنیت دریایی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی است.
وی گفت: در شرایطی که همه استکبار جهانی با تحمیل جنگ هشت ساله تلاش میکردند نهال انقلاب اسلامی را از پای درآورند، در آغازین روزهای حمله دشمن به مرزهای ایران، در حالی که هنوز ساختارهای حکومتی شکل نگرفته بودند و نیروهای مسلح هنوز انسجام لازم را به دست نیاورده بودند، این تکاوران نیروی دریایی بودند که دشمن را ۳۴ روز پشت دروازههای خرمشهر متوقف کردند. دشمنی که تصور میکرد یک روزه خرمشهر را تصرف خواهد کرد و طی یک هفته جشن پیروزی را در تهران خواهد گرفت.
دریادار خانزادی افزود: در همان روزهای آغازین دفاع مقدس نیروی دریایی عملیات مروارید را در دریا اجرا کرد و این اولین جنگ تمام عیار دریایی بود که در شصت و هفتمین روز از آغاز حمله دشمن به مرزهای ایران شکست سنگین آنها را در دریا رقم زد و تا پایان جنگ هشت ساله دریا در همه ابعاد آن تحت کنترل نیروی دریایی ایران بود و دشمن از آن محروم شد؛ سکوهای نفتی او از کار افتاد و اقتصادی که بر پایه فروش نفت بود از رونق افتاد.
وی ادامه داد: بعد از عملیات مروارید تا پایان دفاع مقدس عملیات اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکش موضوعی حیاتی برای کشور ایران بود تا اقتصاد تک محصولی ایران که در آن زمان بر پایه فروش نفت تنظیم شده بود از حملات موشکی دشمن که از زمین و هوا انجام میشد مصون بماند. نیروی دریایی در آن دوران ده هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش را با موفقیت اسکورت کرد و تنها ۲۰ فروند از این کشتیها مورد اصابت قرار گرفت.
دریادارخانزادی گفت: حضور هوادریای نیروی دریایی در عملیات شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر عزیز با استفاده از هاورکرافت و هلیکوپترها برگ زرینی از اقدامات نیروی دریایی در هشت سال دفاع مقدس بود.
وی افزود: هشت سال جنگ را درحالی با موفقیت پشت سر گذاشتیم که تحریمهای سنگین آمریکا و کشورهای متحد او محدوده ساختن ظرفیتهای دفاعی جمهوری اسلامی را نشانه گرفته بود، در این شرایط کار تعمیر اساسی ناوها و تجهیزات نیروی دریایی آغاز شد همزمان هویت ایرانی اسلامی در عرصه دریا تثبیت شد با تجهیزاتی که برای تامین امنیت خلیج فارس متناسب بود پا به عرصه اقیانوس گذاشتیم و مظهر اقتدار ملت در دریا شدیم و نمایشی جدیدی از اراده و اقتدار نظامی علمی و صنعتی کشور برای دستیابی به امنیت دریایی جمعی در منطقه و گذرگاههای راهبردی اقیانوس هند ارائه دادیم که تا امروز تداوم امروز داشته است.
فرمانده نیروی دریایی گفت: برای تأمین امنیت اقتصاد کشور در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سرخ و همه آبهای آزاد منطقه با دزدی دریایی و تروریسم دریایی جنگیدیم و امنیت ناوگان تجاری و نفتکشها را با اعزام ۶۴ ناوگروه رزمی در طی ۱۰ سال گذشته برقرار کردیم.
منبع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
فناوری پهپادها به قدری گسترش یافته که به طور گسترده در زمینههای گوناگون به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایتپذیر از دور (پَهپاد) که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز میگویند؛ امروزه به قدری گسترش یافتهاند که به طور گسترده در زمینههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته میشوند.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند.
پهپادها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپادهای بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپادهای مkنیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپادهای سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیمبندی میشوند.
کاربردهای گوناگون هم از دیگر شاخصههای تقسیم بندی پهپادها هستند که پهپادهای نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپادهای تجسسی و جاسوسی، پهپادهای پشتیبانی و لجستیکی، پهپادهای غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار میرود.
نخستین بار که از این محصول استراتژیک در جهان استفاده شد به سال ۱۸۴۹ میلادی در اتریش باز میگردد که به مرور و با گذشت زمان به تدریج پیشرفت کرده و به نقطه کنونی رسیده است.
ساخت پهپاد در ایران
ایده ساخت پهپاد در کشورمان به سالهای پیش از انقلاب بازمیگردد، اما ایده با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیکتر شد، نیروهای مسلح در سالهای اول انقلاب قصد داشتند پهپاد شناسایی صدف را تولید کنند، اما به نتیجه نرسید تا این که خبر رسید جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار را برای ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز کردند.
این موضوع موجب شد تا در سال ۱۳۶۴ فرماندهان سپاه هم وارد کار شوند و با همکاری این جوانان اولین پهپاد ایرانی با نام تلاش ساخته شد و در نتیجه آن گردان رعد سپاه پاسداران در جبههها برای عملیاتهای شناسایی کار خود را آغاز کرد. تلاش، پهپادی ساده با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بود که با رادیو کنترل هدایت میشد و با کار مداوم بعد از مدتی تلاش ۲ هم با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه ساخته شد.
ایده طراحی و ساخت تلاش منجر شد تا در بازه زمانی بسیار کوتاه پهپاد مهاجر ساخته شود و این عامل به تشکیل صنایع هوایی قدس در سپاه منجر شد که در سالهای بعد شد مرکزی برای ساخت پهپادهای پیشرفته در کشورمان. البته صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) هم بعدها به سوی ساخت پهپادها رفت و روند توسعهای را در پیش گرفت.
رزمایش اخیر پهپادی سپاه هم سال گذشته با نام «الی بیت المقدس ۱» با حضور پهپادهای تهاجمی - رزمی در منطقه عمومی هرمزگان و خلیج فارس با حضور جمعی از فرماندهان عالی رتبه سپاه اجرا و مجموعه متنوعی از پهپادهای نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش شرکت داشتند.
این رزمایش تنها گوشهای از توان و قدرت پهپادی سپاه بود که همه رسانههای جهان از آن با عنوان قدرت پهپادی سپاه یاد کردند. در جریان برگزاری این رزمایش شرکت همزمان ۵۰ فروند پهپاد تهاجمی ۱۷۰ RQ ایرانی همراه با تعدادی دیگر از پهپادهای تهاجمی و رزمی برای نخستین بار در منطقه بود که به طور همزمان عملیات تهاجمی انجام دادند.
این رزمایش و همچنین نمایشگاه شکار کرکسها که در هفته دفاع مقدس سال جاری برگزارشد نیز بر اهمیت این موضوع تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارشهای قبلی از این مجموعه، پهپادهای شاهد ۱۲۹، مهاجر ۱، سیمرغ، مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ و کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲ و فرپاد را بررسی کردیم. در گزارش بیست و دوم پهپاد سفرهماهی را بررسی میکنیم که متن آن را در ادامه مطالعه میکنید.
سفره ماهی اولین تجربه ایران در ساخت پهپاد بال دلتا
یکی دیگر از پهپادهای جمهوری اسلامی ایران که در جهت تمرین نیروهای تازهکار و تست سامانههای پدافندی کشور ساخته شد سفره ماهی است، اما با یک ویژگی خاص، پهپاد سفره ماهی را میتوان اولین تجربه نیروهای مسلح کشورمان در ساخت پرنده بدون سرنشین بال دلتا دانست.
پرندههای بال دلتا امروزه کاربرد فراوانی در صنعت نظامی دارند و تاکنون انواع جنگندههای با سرنشین مانند اف ۲۲، جی ۲۰، تی ۵۰ ساخته شدهاند، اما در حوزه پرندههای بدون سرنشین فقط چند کشور دست به کار شدند و پیش نمونههایی را تولید کردند که همگی ناموفق بودند تا این که متخصصان جوان ایران اسلامی پا به عرصه گذاشتند.
در حوزه پهپاد بال دلتا ابتدا نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد میدان شد و در سال ۱۳۸۹ سفره ماهی را در رژه ۲۹ فروردین به نمایش درآورد، اما هیچ کس تصور این را هم نداشت که یک پهپاد ساده چنان پیش برود که روزی به عنوان بمبافکن مورد استفاده قرار گیرد.
پهپاد سفره ماهی به نحوی طراحی شده که بدنه مرکزی آن به خوبی با بالها تلفیق شده و تداعی کننده پیکربندیهای پیشرفته ترکیب بال و بدنه است، دو بخش امتداد یافته نوک بال که شبیه بالچههای نوک بال (Wing tip) هستند هم نقش پایدارساز عمودی را داشته و هم دارای عملگر کنترلی آیرودینامیکی بوده ضمن اینکه اثرات پسای القایی را نیز کاهش میدهند.
این پرنده بومی ایران که طولی در حدود ۱.۲ متر و دهانه بالی بالغ بر ۲.۲۲ متر دارد جهت پرواز از یک موتور احتراقی با ملخ پلاستیکی در جلوی بدنه بهره میبرد، نمونه اولیه سفره ماهی بیشینه پروازی در حدود ۲ هزار متر، بردی نزدیک به ۱۵ کیلومتر، مداومت پروازی ۶۰ دقیقهای و سرعتی نزدیک به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت دارد.
نکته مهم درباره پرنده ایرانی این است که هنوز کار ارتقا بر روی این پهپاد ادامه دارد و با این که اطلاعات دقیقی از نمونههای پیشرفته آن در دست نیست، اما میتوان از روی ماکت سفره ماهی که هر از چند گاهی در رژه نیروهای مسلح حضور دارد حدس زد که نمونههای پیشرفته این پهپاد تغییرات جدی به خود دیده است به نحوی که امروز دیگر خبری از ملخ در موتور این پرنده نیست و جای آن را موتور جت گرفته است.
ساخت چنین پرندههایی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که این روزها ایران در لبه تکنولوژی ساخت پهپاد در دنیا قرار دارد و قادر است متناسب با هر تهدید تجهیزات مورد نیاز پاسخگویی آن را در انواع مختلف بسازد تا هیچ دشمنی فکر تجاوز به این سرزمین را در ذهن هم پرورش ندهد.
منبع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: تاریخیجنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
مردم تهران راهپیمایی حمایت از اقتدار و محکومیت آشوبهای اخیر را به سمت میدان انقلاب آغاز کردند.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۰ روز از آشوبها اغتشاشات و هرجومرجهای عناصر خودفروخته که از اعتراضات مسالمتآمیز مردم برای افزایش قیمت بنزین سوءاستفاده کردند، میگذرد.
مردم بصیر و زمانشناس تهران، تجمع حماسی مردمی در لبیک به مقتدای عظیمالشأن امّت اسلامی، مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و حمایت از اقتدار و امنیت کشور در برابر شرارتهای آشوب گران و دسیسه آمریکایی – صهیونیستی و مزدوران استکبار را از دقایقی پیش در میدان انقلاب امروز آغاز کردند.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم سخنرانی میکند.
مسیرهای اجتماع عظیم مردم تهران علیه آشوبگران
مسیر شماره یک: از شمال (خیابان کارگر شمالی تقاطع بلوار کشاورز به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره دو: از جنوب (میدان حر، خیابان کارگر جنوبی به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره سه: از شرق (میدان فردوسی، خیابان انقلاب به سمت میدان انقلاب)
مسیر شماره چهار: از سمت غرب (چهارراه نواب تقاطع خیابان آزادی به سمت میدان انقلاب).
شرکت کنندگان در تجمع بزرگ مردمی حمایت از اقتدار و محکومیت ناامنیهای اخیر، با قرائت قطعنامهای مواضع خود را در ۶ بند اعلام کردند.
علی ربیعی سخنگوی دولت در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد.
فرمانده کل سپاه گفت: امروز که مردم در تهران جمع شدند و اغتشاشات را سرکوب کردند، تیر محکمی بر قلب آمریکا زدند.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در اجتماع مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حاضر شد.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد.
فرمانده کل ارتش گفت: مردم در برابر اغتشاشگرانی که از آمریکا خط می گیرند و امنیت را خدشه دار می کنند سکوت نمی کنند.
حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در اجتماع باشکوه مردم تهران در حمایت از اقتدار و امنیت کشور حضور پیدا کرد و به جمع مردم حاضر در این اجتماع پیوست.
آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان لحظاتی پیش در اجتماع بزرگ و خودجوش مردم تهران در حمایت از امنیت، آرامش و اقتدار کشور حضور یافت.
تصاویری از حضور شخصیتهای سیاسی و افراد مشهور در راهپیمایی مردم تهران در حمایت از اقتدار ایران و محکومیت ناامنی و آشوبهای اخیر را مشاهده میکنید.
مردم ولایتمدار تهران در محکومیت اغتشاشگران و نا آرامیهای اخیر در راهپیمایی عظیمی شرکت کردند.
منیع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: اخبار
برچسبها: پاتوق رضا
فرمانده کل سپاه گفت: امروز که مردم در تهران جمع شدند و اغتشاشات را سرکوب کردند، تیر محکمی بر قلب آمریکا زدند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز دوشنبه در راهپیمایی مردم تهران که در محکومیت آشوبهای اخیر برگزار شد، اظهار کرد: امروز شما اینجا در قلب جهان اسلام و میدان انقلاب تهران، تیر خلاصی بر سیاستهای تجاوزکارانه بزرگترین دشمن تاریخ بشر، یعنی آمریکا زدید.
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: درود خداوند بر شما ملت بزرگ، وفادار و فداکار که در این لحظه باشکوه تاریخ اسلام و ایران این لحظه جاودانه نقشی آسمانی روی زمین ترسیم کردید.
سلامی افزود: شما آمدید تا از امام مسلمین در این نبرد بزرگ جهانی حمایت کنید. اگر از آسمان بر این نقطه نگاه شود، شما واژه شرف را روی زمین ترسیم کردید. میدانید هر امتی امام خود را گم کند محکوم به هلاکت است و مصیبت خواهد دید.
او تاکید کرد: شما از حوادث صدر اسلام آمدید، شما آمدید تا اجاره ندهید آن ماجراهای غمانگیز اتفاق بیفتاد. شما در حال ساختن یک تاریخ هستید. ای کاش شما می بودید تا امام مسلمین حسین بن علی در عاشورا تنها نمی ماند و این لبیک ها را در آن لحظه سر میدادید تا فرزندان امام اسیر نشوند. شما از آن واقعه های دردناک درس گرفته اید.
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: ملت ایران! باور کنید ما در یک جنگ بزرگ جهانی هستیم و این لحظه شما در حال شکست دادن همه قدرت استکبارید و باور کنید جنگی که در روزهای اخیر در خیابان های ما آغاز شد یک سناریوی جهانی بود؛ این جنگ تمام شد. شما دقیق عمل کردید. آن لحظاتی که نمی بایست به پیاده نظام دشمن بپیوندید نجیبانه صف خود را جدا کردید.
سلامی خطاب به دشمنان اظهار کرد: از خط قرمزهای ما عبور کنید، نابود میشوید.
فرمانده کل سپاه افزود: دیدید که حتی ترامپ جلسه استیضاح کنگره را نیامد و در کاخ سفید ماند و اتاق فرماندهی تشکیل داد تا ملت بزرگ ایران را شکست دهد. ما رصد می کردیم، او این بار همه توان خود را به صحنه آورد، فشار و جنگ روانی حداکثری و پیاده نظام مزدور داخلی به میدان آمد. حتی ناو هواپیمابر او که ماهها از ترس ما در بیرون از خلیج فارس مانده بود، به میدان آمد. اما میگویم به آنها که دیر شده است، به صهیونیست ها هم میگویم که دلخوش به آمریکا نباشد، او دیر میآید، زمانی میآید که شما نابود شدهاید.
سلامی با بیان اینکه ما به شکل سریالی در همه صحنه ها و با هدایت یک مرد الهی حضور داریم، خاطرنشان کرد: آن مرد بزرگی که این لحظه در نزدیکی ماست، در قلب ما خانه دارد؛ او کسی است که در عمق سرزمین های تحت سلطه دشمنان نفوذ کرده و آنها را به عقب رانده است. سرزمینهای اسلامی را به میدان جهاد آزادیخواهانه علیه مستکبران تبدیل کرده و توسعه نفوذ انقلابش را هزاران کیلومتر آن طرف تر برده، شرفمندانه به میدان آمد و خداوند به عزت او افزود و صفحه جدیدی از تاریخ بزرگ برای ایران بزرگ ساخت.
وی گفت: رهبر ما سیاست آمریکایی ها و مستکبران را در لبنان با شکست مواجه کرد، چنان سپاهی در آنجا ساخت که صهیونیستها شب و روزشان، شب است. او از ملت سوریه دفاع کرد، جهان اسلام را به هم پیوند داد و سرانجام آن زنجیره مستحکم مقاومت را حفظ کرد. ملت عراق را از شر شیاطین و تجزیه آنها نجات داد و امت را به هم گره زد؛ به اربعین نگاه کنید. او کسی است که هر امتی به آن تکیه کرد، ایستاد و هرکسی از او فاصله گرفت، افتاد. هنر او شکستن قدرتهای بزرگ و تحقیر آمریکا و پیروز کردن مسلمین است.
سلامی با بیان اینکه رهبری قائمه و مردم قائده انقلاب ما هستند، عنوان کرد: مطمئن باشید امروز دیگر دشمنان ما قادر به هیچ عملی نیستند، آنها شکست خوردهاند، به قامت رهبران افسرده و پژمردهشان نگاه کنید. ما همه جا آنها را تعقیب میکنیم و به آنها میگوییم که ما هیچ کاری را بی پاسخ نمیگذاریم و با همه تسویه حساب میکنیم، روز و کیفیت آن را ما مشخص میکنیم. ما از نسل همان مردان و زنانی هستیم که راه را بر دشمنان بستهایم.
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: سفیر یکی از کشورها که ما اطلاعات محرمانه آن را داریم اما نامش را نمیگویم، همه سفرا را جمع کرد و به آنها گفت "به اروپایی ها بگویید ایرانی ها در حال بریدن وابستگی اقتصادی کشورشان به نفت هستند و به خودکفایی رسیده اند، بجنبید، نفت را باز کنید، گشایش ایجاد کنید وگرنه ملت ایران اقتصادش از نفت جدا میشود." ما به خیمه دشمن رسیده ایم، دشمن دیگر نفس ندارد و سیاست و قدرت نظامیاش دیگر نافذ نیست و در مقابل شیرهای سپاه و ارتش اسلام هیچ قدرتی یارای ایستادگی ندارد.
او خطاب به مسئولین، اظهار کرد: به همه مسئولان میگویم که ملت آمد و وظیفه خود را انجام داد، اکنون نوبت ماست، کمربندها را ببندید، میان مردم حرکت کنید و مشکلات را حل کنید. ما با مردم هستیم و پیش مرگ و فداییان مردم هستیم.
سرلشکر سلامی با هشدار به دشمنان ملت ایران خطاب به سران آمریکا، اسرائیل، انگلیس و آل سعود، گفت: شما ما را در میدان، تجربه کردهاید و سیلیهای محکمی خوردید و نتوانستید پاسخ بدهید؛ بعضی از این سیلیها را همه جهان دیده و برخی را هم ندیده است. منتظر باشید از خط قرمزهای ما عبور کنید، نابودتان میکنیم.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: هرکسی بخواهد به مال، جان و ناموس ملت ما تعرض کند، سخت مجازات خواهد شد؛ آنگونه که همگان عبرت بگیرند. ما نجابت به خرج دادیم و مدارا کردیم، اما مراقب باشید صبر ما انتها دارد. به ملت ایران احترام بگذارید و مودب باشید، اگر این انرژی متراکم آزاد شود، هیچ دشمنی در هیچ جای جهان امن و امنیت نخواهد داشت.
او ادامه داد: ما ملت اسلام و ملت ایرانیم و رهبر بزرگی داریم که تا به امروز ما را از همه صحنههای سخت، ایمن عبور داده است و پناهگاه همه مستضعفان است.
سرلشکر سلامی در پایان خطاب به مردم انقلابی تهران که در تجمع امنیت، اقتدار و آرامش حضور یافتهاند، گفت: من خاک کف پای همه شما را برای تبرک به صورت می کشم، پاهایتان را می بوسم و برای همه شما عزیزان، عزت، تندرستی، شادابی و سربلندی از خداوند خواستارم.
منبع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق رضا
فناوری ساخت پهپادها به قدری گسترش یافته است که از آنها به طور گسترده در زمینههای مختلف استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایتپذیر از دور (پَهپاد) که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز میگویند؛ امروزه به قدری گسترش یافتهاند که به طور گسترده در زمینههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته میشوند.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند.
پهپادها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپادهای بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپادهای منیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپادهای سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیمبندی میشوند.
کاربردهای گوناگون هم از دیگر شاخصههای تقسیم بندی پهپادها هستند که پهپادهای نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپادهای تجسسی و جاسوسی، پهپادهای پشتیبانی و لجستیکی، پهپادهای غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار میرود.
نخستین بار که از این محصول استراتژیک در جهان استفاده شد به سال ۱۸۴۹ میلادی در اتریش باز میگردد که به مرور و با گذشت زمان به تدریج پیشرفت کرده و به نقطه کنونی رسیده است.
ساخت پهپاد در ایران
ایده ساخت پهپاد در کشورمان به سالهای پیش از انقلاب بازمیگردد، اما ایده با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیکتر شد، نیروهای مسلح در سالهای اول انقلاب قصد داشتند پهپاد شناسایی صدف را تولید کنند، اما به نتیجه نرسید تا این که خبر رسید جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار را برای ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز کردند.
این موضوع موجب شد تا در سال ۱۳۶۴ فرماندهان سپاه هم وارد کار شوند و با همکاری این جوانان اولین پهپاد ایرانی با نام تلاش ساخته شد و در نتیجه آن گردان رعد سپاه در جبههها برای عملیاتهای شناسایی کار خود را آغاز کرد. تلاش، پهپادی ساده با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بود که با رادیو کنترل هدایت میشد و با کار مداوم بعد از مدتی تلاش ۲ هم با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه ساخته شد.
ایده طراحی و ساخت تلاش منجر شد تا در بازه زمانی بسیار کوتاه پهپاد مهاجر ساخته شود و این عامل به تشکیل صنایع هوایی قدس در سپاه شد که بعدها و در سالهای بعد شد مرکزی برای ساخت پهپادهای پیشرفته در کشورمان. البته صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) هم بعدها به سوی ساخت پهپادها رفت و روند توسعهای را در پیش گرفت.
رزمایش اخیر پهپادی سپاه هم سال گذشته با نام «الی بیت المقدس ۱» با حضور پهپادهای تهاجمی - رزمی در منطقه عمومی هرمزگان و خلیج فارس با حضور جمعی از فرماندهان عالی رتبه سپاه اجرا و مجموعه متنوعی از پهپادهای نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش شرکت داشتند.
این رزمایش تنها گوشهای از توان و قدرت پهپادی سپاه بود که همه رسانههای جهان از آن با عنوان قدرت پهپادی سپاه یاد کردند. در جریان برگزاری این رزمایش شرکت همزمان ۵۰ فروند پهپاد تهاجمی ۱۷۰ RQ ایرانی همراه با تعدادی دیگر از پهپادهای تهاجمی و رزمی برای نخستین بار در منطقه بود که به طور همزمان عملیات تهاجمی انجام دادند.
این رزمایش و همچنین نمایشگاه شکار کرکسها که در هفته دفاع مقدس سال جاری برگزارشد نیز بر اهمیت این موضوع تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارشهای قبلی از این مجموعه، پهپادهای شاهد ۱۲۹، مهاجر ۱، سیمرغ، مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ و کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم و مهاجم ۹۲ را بررسی کردیم. در گزارش ۲۱ام پهپاد فرپاد را بررسی میکنیم که متن آن را در ادامه مطالعه میکنید.
پهپاد فرپاد
این پهپاد را میتوان از پهپادهای دست پرتاپ برتر جهانی نامید که ۱۱ مهرماه سال ۹۸ با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و سایر مسئولان نیروی زمینی ارتش رونمایی شد.
مشخصات فنی
پهپاد دست پرتاب فرپاد ساخت مرکز تحقیقات و جهاد خودکفائی نیروی زمینی ارتش است. این پهپاد نخستین پهپاد دست پرتاب ساخت نیروهای مسلح کشورمان است که به طور عملیاتی در اختیار نیروهای مسلح کشورمان قراردارد.
این پهپاد با یک موتور الکتریکی با وزن ۴ کیلوگرم توان اجرای موفق عملیاتهای شناسایی و رزمی را تا فاصله ۲۰ کیلومتری دارد. با مقایسه این پهپاد با نمونههای مشابه خارجی خود مشاهده میکنیم که فرپاد ایرانی میتواند مسافت بیشتری را برای انجام عملیات طی کند.
طبق گفته امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش این پهپاد به مرحله تولید انبوه رسیده و در اختیار یگانهای نزاجا قرار دارد.
«فرپاد» پهپادی استراتژیک و راهبردی برای نیروی زمینی ارتش
ماموریت این پهپاد شناسایی و مراقبت به منظور تجهیز گروهانهای اطلاعات رزمی تیپهای متحرک هجومی و واکنش سریع است. پهپاد فرپاد مجهز به سامانه خلبان خودکار، ایستگاه زمینی قابل حمل و تصویربرداری به صورت شبانه روزی است.
موضوعات مرتبط: جنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا