سخنگوی وزارتخارجه ضمن محکومیت حملات شدید ائتلاف سعودی به الحدیده، گفت: بحران یمن راه حل نظامی ندارد و استمرار توسل به زور راه به جایی نخواهد برد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه با محکومیت شدید حملات هوایی و دریایی ائتلاف متجاوزان به بندر «الحدیده» یمن نسبت به وخیم تر شدن هر چه بیشتر شرایط انسانی در این کشور ابراز نگرانی کرد.
قاسمی با بیان اینکه همواره تاکید کرده ایم بحران یمن راه حل نظامی ندارد و متجاوزان به این کشور باید به تجاوز خود پایان دهند، افزود: چنین جنایاتی کورسوی امیدی که برای تلاش های سیاسی در حال انجام است را نابود کرده و بر پیچیدگی شرایط خواهد افزود.
برچسبها: پاتوق رضا
وزیر امور خارجه کشورمان به اقدام اخیر مجلس عوام کانادا در مورد ایران واکنش نشان داد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف بامداد روز پنجشنبه در جریان بازگشت از آفریقای جنوبی در جمع خبرنگاران در واکنش به تصویب طرح محدود کننده روابط با ایران در مجلس عوام کانادا و مطرح کردن برخی ادعاها در این نهاد قانونگذاری علیه نهادهای نظامی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه در کانادا تصورات غلط و توهماتی در مورد ایران وجود داشته و هنوز نیز علیرغم اینکه دولت کانادا عوض شده و این دولت با دیدگاههای دیگری وارد صحنه شده، این فشارهای سیاسی توسط تندروها ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این سیاستهای تندروانه علیه ایران به ضرر کانادا خواهد بود و در جهت حفظ صلح و امنیت بین المللی نیست، افزود: متحدان آنها در منطقه اشتباهات و جنایتهایی را مرتکب شدهاند و آنها در برابر این اقدامات سکوت کردهاند و در مقابل متاسفانه جمهوری اسلامی ایران را متهم به جنایاتی میکنند که متحدان خودشان در منطقه انجام دادهاند.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه ایران همواره در خط مقدم مبارزه با تروریسم بوده است، ادامه داد: اگر تلاشها و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با تروریسم در منطقه نبود، شاید اکنون شرایط دیگری در منطقه حاکم بود.
ظریف افزود: امیدوارم کشورهای غربی کمتر تحت تاثیر این نوع جوسازیها قرار بگیرند و خودشان نیز وارد این جوسازیها نشوند و با سیاست مستقل نسبت به ایران تصمیم بگیرند.
وی گفت: باعث تاسف است که دولت کانادا از سیاستهای خود در مورد ایران این گونه عمل کند.
وزیر امور خارجه در بخش دیگر از گفتوگوی خود با خبرنگاران با اشاره به نتایج سفر دو روزهاش به آفریقای جنوبی و دیدارش با وزیر امور خارجه و رئیس جمهور این کشور و همچنین برگزاری جلسات کارشناسی بین کارشناسان ایران و آفریقای جنوبی گفت: دیدار با آقای رئیس جمهور، دیدار کاری خوبی بود. در این دیدار در ارتباط با روشها و ساز و کارهای گسترش روابط دو جانبه گفت و گو و رایزنی شد. ایشان در این جلسه گفتند که به هیاتهای کارشناسی و مقامات این کشور دستور میدهند که مطالعات لازم را برای ساز و کارهای گسترش روابط دو کشور انجام دهند.
ظریف ادامه داد: همچنین در جریان این سفر تصمیم گرفته شد که ظرف چند هفته آینده هیاتهای کارشناسی از سوی آفریقای جنوبی به تهران بیایند تا در جریان گفت و گو با همتایان ایرانی خود زمینههای همکاری بین دو کشور را نهایی کنند.
وی همچنین اعلام کرد: در مجموع اراده سیاسی خوبی در مقامات آفریقای جنوبی برای گسترش همکاریهای دو کشور وجود دارد.
برچسبها: پاتوق رضا
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نسبت به تصمیم تحریک آمیز دولت کانادا در قراردادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی هشدار داد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از مرکز ارتباطات و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نسبت به تصمیم تحریک آمیز دولت کانادا که برگرفته از سیاستهای صهیونیسم بین الملل است، در قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی هشدار داد.
در پی تصویب طرحی در مجلس عوام کانادا که طراحی و صحنه گردان آن، یکی از نمایندگان حامی رژیم صهیونیستی است؛ سردار شکارچی این اقدام را مخل امنیت و ثبات در منطقه دانست و از مسئولان دولت کانادا خواست ضمن عذرخواهی از ملت ایران، هرچه سریعتر نسبت به این تصمیم نابخردانه تجدیدنظر کنند.
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با یادآوری اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مبارزه با تروریسم، اظهارداشت: منشاء این قبیل تصمیمات بی ثبات کننده امنیت جهانی، رژیم صهیونیستی و امریکا بوده اند و دولت کانادا نباید اسیر خیمه شب بازیهای دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران شود.
وی هشدار داد: طرحهای شیطانی علیه بازوهای دفاعی ایران با پاسخ پشیمان کننده مواجه خواهد شد.
سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در پایان با اشاره به اینکه اقدام تحریک آمیز کانادا، نوعی تلاش برای اجماع سازی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یکی از بازوهای اقتدار دفاعی ایران محسوب میشود، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حفظ و ارتقای اقتدار دفاعی هرگز اسیر این صحنه سازیها نخواهند شد و اینگونه اقدامات را چیزی جز عملیات روانی با راهبری صهیونیسم بین المللی نمیدانند که از روی درماندگی است.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور ایالات متحده در حالی پای میز مذاکره با رهبر کره شمالی نشست که کمتر از یکماه پیش از توافق هستهای با ایران خارج شد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روزهای گذشته جزیره سنتوسای سنگاپور شاهد یک دیدار تاریخی بود، جایی در جنوب شرق آسیا که خواب را از چشمان چشم بادامی های کره شمالی و جنوبی ربوده تا مشخص شود بالاخره پایان جدال بین دوسوی اقیانوس آرام به کجا می رسد و در نهایت سرنوشت موشک های آماده پرتاب به سوله ها ختم می شود یا خیر؟ زیرا دونالد ترامپ و کیم جونگ اون پیش از آن که پروازشان به سنگاپور قطعی شود تا مرز آماده باش هستهای پیش رفته بودند؛ اما در چند روز گذشته لنز دوربین های خبری تصویری را ثبت کردند که دو رهبر دست یکدیگر را به نشانه کاهش تنش و آغاز یک روند جدید در روابط بین دو کشور فشردند. برخی اخبار حاکی از آن بوده که دیدار خصوصی کیم جونگ اون و ترامپ 41 دقیقه به طول انجامیده که پس از آن جلسه دوم با حضور مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون، مشاور ترامپ برگزار شده است.
این تلاقی تاریخی تا حدی به لحاظ امنیتی دارای اهمیت بود، که نخست وزیر سنگاپور اعلام کرد برگزاری این دیدار ۲۰ میلیون دلار هزینه در برداشته که بخش اعظم آن صرف مسائل امنیتی شده است، به طوریکه، ۳۰۰ پلیس عمومی، ۵۰۰۰ افسر امنیتی و افسرانی از نیروی دریایی، هوایی و زمینی ارتش سنگاپور برای تامین امنیت این مذاکرات در اطراف هتل کاپلاف به خدمت گرفته شده بودند. البته این اولین باری است که یک رئیسجمهور از آمریکا آنهم از نوع جمهوری خواهش در زمان حضور در کاخ سفید با رهبر کره شمالی دیدار میکند ، زیرا پیش از این روسای جمهور قبلی آمریکا حاضر به انجام این کار نشده بودند، به دلیل اینکه از دیدگاه برخی تحلیلگران هر گونه دیدار و گفت و گو به معنای پیروزی بزرگ برای کره شمالی محسوب می شد، زیرا پیونگ یانگ به عنوان قدرت هستهای از سوی آمریکا مشروعیت پیدا میکرد.
از سیاست خشم و آتش تا همکاری برای صلح و ثبات بین المللی
باید خاطر نشان کرد پیش از آنکه رئیس جمهور آمریکا و اون جوان، در سنگاپور به یکدیگر برسند و پشت میز مذاکره بنشینند، فراز و فرود های زیادی را پشت سر گذاشتند. در حالیکه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما تنش ها در سطح لفظ باقی ماند و ابزار تحریم همچنان در دستان کاخ سفید خود نمایی می کرد، با انتخاب ترامپ داستان با شدت بیشتری پیگیری شد، حملات لفظی تشدید پیدا کرد و کار به جایی رسید که آماده باش هسته ای در دو کشور برقرار شد؛ جزیره گوام آمریکا به عنوان سیبل هدف تعریف شد و پونگی ری در کره شمالی به عنوان جایگاه اوج گیری موشکهای چشم بادامیها به تیتر یک اخبار بدل شد. به طوریکه ۸ اوت ۲۰۱۷ ترامپ در جمع خبرنگاران گفته بود : "کره شمالی نمیتواند تهدیدی برای آمریکا باشد. آنها با آتش و خشمی روبرو خواهند شد که نظیر آن را تاکنون جهان به خود ندیده است. "فردای آن روز نیز ارتش خلق کره شمالی بیانیه ای صادر و در آن تاکید کرد: "اگر آمریکا در نهایت به دنبال ماجراجوییهای نظامی بیپروایانه است، این مسئله پایان تراژیک امپراتوری آمریکا را تسریع خواهد کرد. "اما طی دو ماه گذشته به یکباره تحولی در روابط دو کشور ایجاد شد و خبرگزاری ها از گفتوگو و مذاکره بین پیونگ یانگ و واشنگتن اخباری را منتشر کردند.
در ۱۰ مه ۲۰۱۸ جمهوری خواه تاجر پیشه در توییتر خود نوشت: "نشست من و کیم جونگ-اون در ۱۲ ژوئن در سنگاپور برگزار میشود. ما هر دو سعی میکنیم که این نشست را به لحظهای بسیار خاص برای صلح جهانی تبدیل کنیم. علاوه بر این پشت میز نشین کاخ سفید، از مذاکرات خود با کره شمالی حمایت کرده و در اظهار نظری جالب گفته بود مذاکره من با کره شمالی نشان می دهند گفت و گو خوب یعنی چه!! این امر در حالی است که ترامپ پیش از نشستن هواپیمایش در سنگاپور چندین توافق نامه بین المللی را نقض کرده و پای آمریکا را از اجرای تعهدات پذیرفته شده کنار کشیده است.
در این میان می توان خروج یکجانبه آمریکا از برجام را آخرین شاهکار ترامپ در حیطه تعهدات بین المللی دانست که البته پیش از آن این کشور از پیمان نفتا، معاهده آب و هوای پاریس و تی پی پی نیز خارج شده بود. در روزهای اخیر و با توجه به تحولات نشست G7 در کانادا نیز گمانه زنی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه G7 به G6 تغییرکند. حال با توجه به این موارد و آغاز مذاکره و گفت و گو میان کره شمالی و واشنگتن این سوال پیش می آید؛ آیا آینده روشنی برای مذاکره این دو کشور قابل تصور است؟ آیا پیونگ یانگ با توجه به سابقه بدعهدی در رفتار آمریکا می تواند به واشنگتن به عنوان دشمن اطمینان کند؟
بد عهدی، دستور کار ترامپ در سیاست خارجی
الف: خروج ترامپ از" تی پی پی "؛ اولین قربانی ترامپ معاهده " تجاری ترانس - پاسیفیک (تی پی پی)" بود که در روزهای آغازین فعالیتش در کاخ سفید آن را لغو کرد. این توافق میان ۱۲ کشور که ۴۰ درصد اقتصاد جهان را تشکیل میدهند، امضا شده است. آمریکا، ژاپن، مالزی، ویتنام، سنگاپور، برونئی، استرالیا، نیوزیلند، کانادا، مکزیک، شیلی و پرو اعضای این پیمان هستند.که در پی خروج آمریکا از آن، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن اظهار کرد: این پیمان تجاری بدون مشارکت آمریکا بی فایده خواهد بود. باید یادآور شد " تی پی پی" یکی از دستاوردهای تجاری باراک اوباما به حساب میآید، که سعی دارد با کاهش تعرفهها و افزایش مناسبات تجاری روابط میان این ۱۲ کشور را مستحکمتر کند و به ایجاد یک بازار یکپارچه شبیه به اتحادیه اروپا منجر شود، اما ترامپ همه رشته ها را پنبه کرد.
ب:مشروط کردن نفتا برای مکزیک و کانادا؛ نفتا یکی دیگر از گزینه هایی بود که در چارچوب بد عهدی های آمریکا ادامه حیاتش با اما و اگر همراه شد و دونالد ترامپ که طی مبارزات انتخاباتی آمریکا تلاش میکرد خود را طرفدار ملی گرایی اقتصادی نشان دهد، به صاحبان شرکتهای تولیدی و کارخانجات آمریکایی وعده داد شرایطی فراهم کند که بتوانند مشاغل خود را در داخل آمریکا حفظ کنند، لذا از نظر دونالد ترامپ "نفتا" یکی از بدترین توافق نامههای تجارت آزاد بود که آمریکا تا کنون امضا کرده است و با این کار زمینه را برای انتقال مشاغل زیادی از آمریکا به مکزیک که نیروی کار ارزان دارد، فراهم کرده است. بنابراین از آنجاییکه دونالد ترامپ به توییتر علاقه شدیدی دارد و سعی می کند با یک توییت مشکلات داخلی و خارجی آمریکا را حل کند، در صفحه شخصی خود نوشت: توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) را که از آن با نام «گاو پر شیر» (منبع درآمد پرسود) مکزیک یاد کرد، متوقف خواهد کرد. اما دو کشور مکزیک و کانادا مجبور به بازنگری در آن شدند تا خیال ترامپ از بابت مهاجرین غیر قانونی و از بین رفتن شغل آمریکایی ها راحت شود.
ج:خروج از معاهده آب و هوایی پاریس؛ چند ماه پس از رئیس جمهور شدن ترامپ، معاهده پاریس چندان به مزاق این جمهوری خواه خوش نیامده و اعلام کرد از این توافق بین المللی خارج خواهد شد تا مانعی برای رشد اقتصادی آمریکا ایجاد نشود. این در حالی بود که رئیس جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی بارها وعده داده بود که اگر قدرت را در دست بگیرد، ایالات متحده را از توافق پاریس که در پی تلاش دیپلماتیک دولت باراک اوباما و در سال ۲۰۱۵ میلادی برای کاهش گازهای گلخانهای منعقد شد ، خارج خواهد کرد که در نهایت نیز چنین شد. زیرا اعتقاد داشت این معاهده موجب توزیع ثروت ایالات متحده به کشورهای دیگر می شود و به سطح زندگی آمریکایی ها آسیب می رساند.
د:ایستگاه آخر، خروج از برجام؛ در نهایت برجام بود که در راستای بد عهدی های آمریکا طرف های این توافق نامه را مبهوط رفتار قلدر مابانه ترامپ کرد. در حالیکه آمریکا و کشورهای اروپایی به همراه چین و روسیه، پشت میز مذاکره توافق هسته ای با ایران را امضا کردند و تعهداتی را پذیرفتند. آمریکا پس از بهانه تراشی های یکساله از این توافق خارج شد و مانند گذشته خواستار اصلاح این معاهده بین المللی شد. این در حالی است که بازنگری و تجدید نظر در توافقات امضا شده توسط واشنگتن راهکاری است طی یک و سال نیم گذشته و با به قدرت رسیدن ترامپ در دستور کار سیاست خارجی کاخ سفید قرار گرفت تا هر آنچه در جهان سیاست است به نفع آمریکا تغییر کند.
ابهام در آینده G7 در سایه بد عهدی
در این میان نشست اخیر هفت قدرت اقتصادی موسوم به G7 نیز دورنمای روشنی را از روابط آمریکا و اتحادیه اروپا نشان نمی دهد. اجلاس G7 در شهر چارلوکس ایالات کبک کانادا در حالی برگزار شد که پیش از این ترامپ تعرفه های فولاد و آلومینیوم را به ضرر شرکای اقتصادی خود در اروپا افزایش داده بود و در نهایت با توهین ترامپ به نخستوزیر کانادا در توییتر به پایان رسید و باز هم مانند روال گذشته دونالد ترامپ توییت کرد: نخستوزیر کانادا در طول برگزاری اجلاس G۷ بسیار خوب برخورد کرد، اما پس از اجلاس در کنفرانس خبری گفت که تعرفههای گمرکی اعمال شده توسط آمریکا برای کالاهای کانادایی به نوعی توهین است و وی اجازه نمیدهد که دیگران خواستههای خود را با تهدید به کانادا دیکته کنند که این مسئله نشان دهنده ضعف و بیصداقتی نخستوزیر کانادا بود؛ و سرانجام امضای خود را از بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت.
سخن آخر
اگر روند رفتار ترامپ نسبت به معاهدات بین المللی را بررسی کنیم، می بینیم که تجدید نظر و مشروط کردن پذیرش تعهدات آمریکا در این معاهدات استراتژی ای است که رئیس جمهور آمریکا برای تامین منافع واشنگتن در پیش گرفته است و نکته قابل توجه علاقه غیر متعارف این دلال املاک به توییتر است که اغلب هر نوع مخالفتی را با توییت چند کلمهای اعلام می کند! حالا قطار بد عهدی ترامپ به ایستگاه پیونگ یانگ رسیده است ترامپ در حالی با دنیایی از پلهای خراب شده در پشت سرش، دستان کیم جوان را به گرمی می فشارد که اگر کره شمالی با دقت رفتار این رئیس جمهور آمریکا را بررسی کند باید با حساسیت بیشتری دست به امضا بشود، چراکه هیچ تضمینی نیست فردا دوباره ترامپ توییت نکند و نگوید خواهان بازنگری یا امتیاز گیری بیشتر است.
لذا با توجه به روال شکل گرفته در راهروهای کاخ سفید طی چند ماه گذشته دو تحلیل را می توان در رابطه با مذاکرات پیونگ یانگ - واشنگتن مطرح کرد: مورد اول این است که به قول اندیشمندی در راوبط بین الملل دشمنی که دوست می شود تمام تلاش خود را می کند تا اعتماد را جلب کند ، لذا با توجه به این مسئله امکان دارد روابط دو طرف برای جلب اعتماد یکدیگر خوب پیش برود و یا در وهله دوم آمریکا طبق سنت گذشته با امتیاز گیری جز به جز کره شمالی را محکوم به حرف شنوی می کند؛ باید منتظر ماند و دید، ترامپی که علیه خود عمل می کند در نهایت به کجا می رسد.
برچسبها: پاتوق رضا
هر ساله نماز عید فطر به امامت رهبرانقلاب برگزار میشود، ایشان در خطبههای نمازعید درباره آخرین تحولات ایران و جهان به نکات مهمی اشاره میکنند.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همواره سنت برگزاری نماز عید فطر در دنیای اسلام از اهمیت والایی برخوردار بوده به نحوی که در پایان ماه مبارک رمضان همه کشورهای اسلامی به عنوان نماد یکپارچگی و وحدت امت اسلامی، به استقبال نماز عید فطر می رفتند.
بعد از نماز عید فطر مانند خطبه های نماز جمعه، دو خطبه توسط امام ایراد می شود با این تفاوت که در نماز جمعه قبل از نماز و در نماز عید بعد از نماز خوانده می شود. سالهاست که خطبه های نماز عید فطر به امامت مقام معظم رهبری که چه در دانشگاه تهران و چه در مصلی تهران برپا می شده از ضریب نفوذ بالایی در میان عموم مردم به ویژه نخبگان سیاسی برخوردار بوده چرا که خطبه های ایشان در واقع ماحصل و چکیده از بیانات و رهنمودهایشان در دیدارهای افطاری ماه مبارک رمضان بوده است.
ماه مهمانی خدا و ترافیک دیدارهای رهبری
بدون شک ماه رمضان را می توان به عنوان ماه ریل گذاری سیاست های نظام جمهوری اسلامی توسط مقام معظم رهبری و همچنین ماه انس هرچه بیشتر مردم و نخبگان با رهبر انقلاب دانست. بیشترین دیدارهای رهبری در چنین ماهی صورت گرفته و اقشار مختلف اعم از دانشجویان، شعرا، رجال سیاسی، دانشگاهیان و نخبگان سیاسی به صورت کاملا تعاملی با نایب برحق بنیانگذار انقلاب اسلامی دیدار می کنند. شاید کمتر زمانی را بتوان یافت که به صورت فشرده همه اقشار جامعه نظرات خود را این گونه به سمع رهبری می رسانند و پس از آن نیز مقام معظم رهبری با پذیرش پیشنهادات و انتقادات صورت گرفته، رهنمودهای خود را بیان می دارند.
به طور قطع می توان گفت خطبه های سیاسی نمازعیدفطر توسط رهبرانقلاب، چکیده از تعاملات صورت گرفته بین اقشار مختلف جامعه و ایشان است. حال آنکه این سخنان می تواند در راستای تایید و یا تکمیل گفته های قبلی و حتی ارائه مدل جدیدی از ریل گذاری سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی در کشور باشد.
هشدار نسبت به ذبح اخلاق در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
در خطبه های عید فطر سال 87، رهبر معظم انقلاب با توجه به نزدیکی به ایام انتخابات ریاست جمهوری، نسبت به برخی از بی اخلاقی ها و تهمت های سیاسی شکل گرفته توسط برخی از رجال سیاسی هشدار دادند. ایشان ضمن انتقاد از برخی رفتارهای نزدیکان دولت احمدی نژاد و با نقد صریح سخنان اسفندیار رحیم مشایی(که به دوستی مردم ایران با مردم رژیم صهیونیستی اشاره کرده بود)، تهمت ها و قضاوت های شکل گرفته حول دولت وقت را بی انصافی نسبت به زحمات 3 سال گذشته دانستند. به نظر می رسید در آستانه 9 ماهگی انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بسیاری از گروه ها، احزاب و جریان های سیاسی با تخریب دولت احمدی نژاد سعی کرده اند تا با کسب اقبال عمومی مردم؛ خود را آلترناتیو جریان سیاسی حاکم نشان دهند و از همین رو با تخریب و نقد کارشناسی و حتی غیر منصفانه شخصی احمدی نژاد از شیوه رقیب کشی در آستانه انتخابات بهره ببرند. از همی رو نیز ذکاوت و آینده نگری رهبر انقلاب موجب شده تا در بزنگاه خطبه های نماز عید فطر نسبت به این گونه رفتارهای تخریب گر هشدارهای لازم را ارائه دهند.
ایشان در برخی از سخنان خود در خطبه های نماز عید فطر می فرمایند: "من نگرانیام از این نیست که حرفی زده شود، از کسی انتقاد شود؛ نه. یک نفر انتقاد میکند، یک نفر هم جواب میدهد. نگرانی من از رائج شدنِ اخلاق بیانصافی در جامعه است. خدمات فراوانی انجام میگیرد، انسان همه را کنار بگذارد، به نقطهای بچسبد، این درست نیست."
با توجه به فتنه پسا انتخاباتی سال 88 و هزینه های فراوانی که برای نظام ایجاد شده بود، به نظر می رسد این نگرانی رهبر و هشدارهای مکرر ایشان به نخبگان سیاسی، حاصل یک نوع پیش بینی صحیح سیاسی نسبت به آینده نظام بوده است.
خنثی شدن خدعه های دشمن در روز قدس
پس از فتنه 88، دشمن تمام تلاش خود را به کار برده تا در مناسبت های سیاسی و اعتقادی جامعه خللی ایجاد نماید و با تاکتیک ایجاد دوگانگی و شکاف در اقشار مختلف جامعه، مسیر حرکت هریک از برنامه های ضد استکباری را منحرف نماید. یکی از این مراسم ها، مراسم روز قدس بوده که تهییج و تشویق مردم برای جایگزینی شعارهای انحرافی در مراسم روز قدس توسط شبکه های ماهواره ای از مهمترین اقدامات کشورهای سلطه گری همچون آمریکا و انگلیس بوده است. در همین راستا در نماز عید فطر، رهبر معظم انقلاب به شکست شیوه نخ نمای دشمنان نظام جمهوری اسلامی برای انحراف مسیر اصلی انقلاب اسلامی اشاره کرده و عدم فریب عموم مردم ایران نسبت به تفرقه افکنی های صورت گرفته را نشانی از ارتباط عمیق میان انقلاب و مردم دانسته اند.
مقام معظم رهبری در خطبه های خود افزودند:"چقدر سعی کردند روز قدس را تضعیف کنند و امسال بیش از همیشه تلاش کردند؛ اما روز قدس در ایران اسلامی، در تهرانِ باعظمت به همهی دنیا نشان داد که عقربهی انقلاب و ملت ایران به کدام سمت و کدام جهت است؛ نشان داد که ارادهی ملت ایران چیست؛ نشان داد که ترفندها و حقهها و پول خرجکردنها و خباثتهای سیاسی آنها بر روحیهی ملت ایران اثری ندارد."
حمایت از مردم مظلوم مسلمان در سراسر جهان
سیل پاکستان در سال 89 موجب شده تا بسیاری از مردم کشورمان به منظور حمایت از دیگر مسلمانان مظلوم پاکستان و آسیب دیدگان این حادثه ناگوار، کمک های نقدی و غیر نقدی خود را روانه این کشور کنند. در همین راستا رهبر معظم انقلاب نیز به عنوان رهبر معنوی مسلمانان جهان، اهم خطبه های نماز عید فطر خود را به مسلمانان پاکستان و لزوم حمایت از آسیب دیدگان این حادثه اختصاص داده تا اینگونه مساله حمایت از همه مردم مظلوم و مسلمان جهان در میان نخبگان سیاسی نیز نهادینه شود.
لزوم وحدت همگانی در آستانه اولین انتخابات پس از فتنه88
انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 90، اولین انتخابات نظام پس از فتنه 88 بوده و بحث تحریم انتخابات توسط برخی جریان ها و گروه های سیاسی همسو با شبکه های ماهواره ای مورد تاکید قرار گرفته تا بدین صورت بخش اعظمی از مردم نسبت به حضور در انتخابات ناامید شوند. بدون شک عدم حضور مردم در انتخابات خود نشان دهنده اعتراض عمومی آنها نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و همچنین خدشه دار شدن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی است.
در همین راستا مقام معظم رهبری در خطبه های نماز عید فطر سال 90 با تاکید بر وحدت همگانی میان اقشار و نخبگان سیاسی، حضور همگانی مردم پای صندوق های رای را نمادی از هویت و امنیت نظام جمهوری اسلامی دانسته اند. به حمدالله این سخنان رهبری مورد توجه مردم قرار گرفته و حضور پرشور مردم در انتخابات مجلس سال 90، علیرغم برخی از تحریمی های این انتخابات؛ بار دیگر بر مشروعیت نظام جمهوری اسلامی افزود.
مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند:"امسال ما در آخر سال، انتخابات را داریم. انتخابات همیشه در کشور ما تا حدودی یک حادثهی چالشبرانگیز است. اگرچه در مقایسهی با انتخاباتهائی که در بعضی از کشورهای دنیا - چه کشورهای به اصطلاح پیشرفته، و چه بعضی از کشورهای دیگر - برگزار میشود، که تویشان چه خباثتها، چه خیانتها، چه درگیریها، حتّی چه کشت و کشتارها اتفاق میافتد، بحمدالله این حوادث در کشور ما نیست، اما بالاخره یک چالشی است؛ مردم را متوجه میکند. مراقب باشید این چالش به امنیت کشور صدمه نزند. انتخابات که مظهر حضور مردم است، مظهر مردمسالاری دینی است، باید پشتوانهی امنیت ما باشد. نباید اجازه داد که این چیزی که ذخیرهی امنیت است، پشتوانهی امنیت است، به امنیت ما صدمه وارد کند."
پیش بینی بازگشت داعش به سوی سازندگان خود
در نماز عید فطر سال 91، رهبر معظم انقلاب با اشاره به تحولات عظیمی که در دنیای اسلام بوجود آمده تا مسیر برخی از کشورها نظیر سوریه و عراق را منحرف نماید با اشاره تلویحی به حضور داعش در منطقه؛ داعش را که دست پرورده آمریکا دانسته و بحران های ایجاد شده توسط داعش را در مسیر کشورهای بوجود آورنده اش پیش بینی می نماید.
مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند:"روزگار تازهای آغاز شده است، وضع جدیدی در دنیای اسلام به وجود آمده است، و این وضع بر روی زندگی همهی ملتهای جهان بتدریج اثر خواهد گذاشت؛ «باش تا صبح دولتت بدمد»؛ انشاءاللّه" پیش بینی رهبر معظم انقلاب در این حوزه نیز صادق بوده و بمب گذاری های متعدد داعش در کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه خود مبین این امر است که داعش حتی به سازندگان خود نیز رحم نمی کند.
هشدار نسبت به آینده مصر با توجه به اقدامات ماجراجویانه محمد مرسی
درگیری های سیاسی میان اخوان المسلمین و دیگر گروه های سیاسی در مصر همراه با کارشکنی های صورت گرفته توسط بیگانگان به ویژه آمریکا و همچنین اعتماد بیش از حد محمد مرسی نسبت به طرف های غربی و آمریکایی موجب شده بود تا وضعیت سیاسی در مصر بسیار متزلزل و بحرانی گردد. مرسی که سعی کرد در ابتدای حضورش در ریاست جمهوری مصر خود را به عنوان یکی از رهبران سیاسی جهان اسلام نشان داده و حتی با فاصله گیری از ایران، به یک نوع جبهه متحد اخوانی ها در جهان اسلام دست یابد، حال با خیل کثیری از مخالفان مردمی مواجه شده که نحوه سرکوب گرایانه با این مردم؛ کشور مصر را با چالش های متعددی روبرو ساخته بود.در همین راستا، رهبر معظم انقلاب در سال 92 سعی کرده تا مساله مصر را در دنیای کنونی جهان اسلام، مساله ای مهم تلقی نموده و با توجه به منازعات شکل گرفته در سوریه، نسبت به تکرار این حوادث در مصر به نخبگان سیاسی این کشور هشدار دهند.
رهبر معظم انقلاب در این باره می فرمایند:"ما از آنچه که در مصر میگذرد، نگرانیم. گمان وقوع جنگ داخلی در مصر، با کارهائی که دارد میشود، روزبهروز تقویت پیدا میکند؛ و این فاجعه است. لازم است ملت بزرگ مصر، نخبگان سیاسی، نخبگان علمی، نخبگان دینی در آن کشور بزرگ نگاه کنند به وضعیت موجود و ببینند چه عواقب وخیمی بر این وضعیت ممکن است مترتب شود؛ ببینند وضعیت سوریه را؛ ببینند آثار حضور مزدوران غرب و مزدوران اسرائیل و تروریستها را در هر نقطهای که در آنجا تروریستها فعالند؛ ببینند این خطرات را. دموکراسی و مردمسالاری باید مورد توجه قرار بگیرد؛ کشتار مردم بشدت محکوم است؛ زبان خشن و زورِ گروههای مردمی در مقابل یکدیگر، مطلقاً بیفایده است و حامل ضررهای بزرگی است".
حمایت از مردم مظلوم غزه
محاصره اقتصادی و امنیتی نواز غزه در سال 93 موجب شده بود تا مقام معظم رهبری بخش اعظمی از خطبه های سیاسی خود را در نماز عید فطر به بحث مظلومیت مردم غزه و لزوم حمایت همه مسلمانان جهان از آنها اختصاص دهند. ماه مبارک رمضان که همواره با شعارهای ضداستکباری در روز قدس همراه بوده در سال 93 از اهمیت بیشتری ضریب ویژه ای به خود گرفته و نقد عملکرد سردمداران رژیم صهیونیستی به عنوان وجه اشتراک همه رجال سیاسی، مردم و رهبری زمزمه می شد. رژیم کودک کش به عنوان کلیدواژه پرتکرار رسانه های جهان به ویژه رسانه های ایرانی در سال 93 مورد استفاده قرار گرفت.
رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید فطر سال 93 افزودند:"امروز قضیهى اول جهان اسلام قضیهى غزه است؛ شاید بشود گفت قضیهى اول دنیاى انسانیت، قضیهى غزه است. سگ هارى و گرگ درندهاى به انسانهاى مظلوم حمله کرده است؛ چه کسى مظلومتر از کودکان معصومى که در این حملات جان خود را مظلومانه از دست دادند؟ چه کسى مظلومتر از مادرانى که فرزندان خودشان را در آغوش خودشان گرفتند و به چشم خود مرگ و پرپر زدن آنها را مشاهده کردند؟ رژیمِ غاصبِ صهیونیستِ کافر، دست به چنین جنایاتى زده است امروز در مقابل چشم بشریت و انسانیت؛ بشریت باید عکسالعمل نشان بدهد".
تبیین خطوط قرمز و حدود و صغور ادامه روند مذاکرات هسته ای
تقریبا پس از دوسال از روی کارآمدن دولت روحانی که یکی از اصلی ترین شعارهای انتخاباتی اش، بهبود وضعیت اقتصادی مردم با توجه به بهبود روند مذاکرات هسته ای بوده، مساله برجام از اهمیت خاصی در سپهر سیاسی ایران برخوردار گردید. پیش شرط های مطرح شده توسط کشورهای1+5 و همچنین حرف و حدیث های رسانه ای پیرامون ایجاد خلل در امنیت ملی کشور با امضای برجام موجب گردیده تا روند مذاکرات هسته ای با مخالفان و موافقان متعددی روبرو شود. تهدیدهای مکرر طرف های آمریکایی همزمان با حضور درمذاکرات هسته ای موجب شده بود تا رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید فطر سال 94، به تبیین خطوط قرمز ایران و همچنین آینده پسابرجامی نظام جمهوری اسلامی بپردازند. ایشان در خطبه های خود به تاکید بر افزایش قابلیت های دفاعی کشور و همچنین عدم قابل مذاکره بودن مسائل امنیتی و نظامی کشور در خلال مذاکرات هسته ای، به عدم رویکرد کلی نظام نسبت به ایالات متحده آمریکا اشاره کرده تا هرگونه اظهارنظر برخی از رجال سیاسی حول محور تغییر رویکرد در قبال آمریکا به محاق برود.
رهبر معظم انقلاب که به خوبی می دانستند، آمریکا و کشورهای اروپایی از قبال برجام به دنبال گرفتن امتیازات دیگری در حوزه های موشکی و نظامی خواهند بود، در همان ابتدای کار دولت، مسیر حرکت مذاکرات هسته ای را روشن نموده و با منع هرگونه زیاده خواهی طرف های آمریکایی، شفاف سازی های لازم را در راستای ادامه روند مذاکرات هسته ای تبیین کردند.
مقام معظم رهبری در خطبه های نمازعید فطر افزودند:"نکتهی بعدی این است که با این مذاکرات و با متنی که تهیّه شده است، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد. همانطور که بارها تکرار کردیم، ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقهای مذاکرهای نداریم؛ در مورد مسائل دوجانبه مذاکرهای نداریم؛ گاهی در موارد استثنائی مثل این مورد هستهای، بر اساس مصلحت، مذاکره کردهایم؛ این مورد هم فقط نبوده است، قبل از این هم مواردی بوده است که من در سخنرانیهای عمومی قبلی به آنها اشاره کردهام".
دستور قاطع پیگیری ماجرای حقوق های نجومی
در بحبوحه مذاکرات هسته ای و در حالیکه هنوز بخشی از مردم در تنگنای اقتصادی قرار داشتند، مساله حقوق های نجومی برخی از مدیران دولتی همچون یک بمب خبری کل فضای رسانه ای کشور را به خود اختصاص داد. این مساله نه تنها موجب یاس مردم نسبت به آینده کشور شده بلکه با ایجاد شکاف عمیق میان مردم و مسئولین، نارضایتی عمومی را فراهم نمود. در همین راستا نیز مقام معظم رهبری در خطبه های نماز عید فطر در سال 95، اهم خطبه های خود را به مساله حقوق های نجومی و دریافت های نامشروع از بیت المال اختصاص داده و ضمن تاکید بر لزوم برخورد با متخلفان؛ نسبت به افتادن در دام کشورهای بیگانه که به دنبال ایجاد یاس در کشور هستند، هشدار دادند. رهبر معظم انقلاب، حقوق های نجومی دریافت شده توسط برخی از مسئولین را حاصل غفلت فردی دانسته و بسط چنین امری به کل سیستم اداری کشور را خدعه بیگانگان دانستند. توجه بهنگام رهبری به یکی از مهمترین مسائل کشور یعنی فساداقتصادی، موجب عدم بهره برداری بیشتر رسانه های بیگانه نسبت به مساله حقوق های نجومی شده و می توان به ضرس قاطع گفت که میزان رپرتاژ خبری پیرامون این موضوع و اشاره به فساد سیستماتیک در ایران توسط شبکه های ماهواره ای پس از سخنان رهبری بسیار کاهش پیدا کرد.
تبیین و تفسیر صحیح مقوله (آتش به اختیار)
خطبه های نماز عید فطر در سال 96؛ به تبیین سخنان قبلی ایشان پیرامون اصطلاح (آتش به اختیار) بوده که پیشتر خود ایشان خطاب به جوانان حزب اللهی ابراز داشتند. پس از سخنان رهبر انقلاب پیرامون مقوله لزوم آتش به اختیار بودن جوانان، برخی از شخصیت های سیاسی با عدم درک صحیح این مساله، با تفاسیر غلط موجب شدند تا رسانه های بیگانه از این اصطلاح به کار برده شده توسط رهبری سوء استفاده نموده و آن را با هرج و مرج و آنارشیست اجتماعی در جامعه همگون بدانند. برخورد فیزیکی اقشار حزب اللهی با مردم، ایجاد دوگانگی در جامعه، تبدیل جامعه به دوقطبی مذهبی و غیر مذهبی و نمونه های دیگر از جمله اصلی ترین مفاهیمی بودند که توسط رسانه های بیگانه از سخنان رهبر معظم انقلاب مورد بهره برداری قرار گرفته شد.
در همین راستا، رهبر انقلاب با تبیین جایگاه اندیشه در اصطلاح(آتش به اختیار) این اصطلاح را در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن قرار داده تا از این طریق جوانان به کمک مسئولین در مبارزه با تهاجم فرهنگی پیش بروند.
مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند:" آتشبهاختیار، به معنای بیقانونی و فحّاشی و طلبکار کردن مدّعیانِ پوچاندیش و مدیون کردن جریان انقلابی کشور نیست. نیروهای انقلابی بیش از همه باید مراقب نظم کشور، مراقب آرامش کشور، مراقب عدم سوءاستفادهی دشمنان از وضعیّت کشور، و مراقب حفظ قوانین [باشند]؛ این مراقبتها در درجهی اوّل متوجّه به نیروهای انقلاب است که دلسوزند، علاقهمندند و مایلند که کشور به سمت هدفهای خود حرکت بکند".
و اینک خطبه های نماز عید فطر سال 97
حال پس از یک دهه از انذار و تبشیرهای مقام معظم رهبری در خطبه های نماز عید فطر باید منتظر باقی ماند و دید با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه و همچنین خروج ترامپ از برجام به عنوان اصلی ترین برنامه سیاست خارجی دولت روحانی، رهبر معظم انقلاب چه مطالبی را به عنوان راهنمای ادامه مسیر حرکت دستگاه ها، نهادها و مردم ارائه خواهند داد.
برچسبها: پاتوق رضا- عید فطر
در آستانه فرا رسیدن عید سعید فطر حضرت آیتالله خامنهای با عفو و تخفیف مجازات ۵۳۷ نفر از محکومان موافقت کردند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در آستانه فرا رسیدن عید سعید فطر حضرت آیتالله خامنهای با عفو و تخفیف مجازات ۵۳۷ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر طی نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۵۳۷ نفر از محکومان را که در کمیسیون عفو و بخشودگی واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند ارائه کرده بود که مورد موافقت مقام معظم رهبری قرار گرفت.
برچسبها: پاتوق رضا
ئیس جمهور گفت: یکجانبه گرایی آمریکا و تحمیل قوانین داخلی خود به فرای مرزها بر خلاف قوانین بین المللی و آزادی ملتهاست.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در گفتگوی تلفنی با «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی، برگزاری موفق چهاردهمین دوره انتخابات و حضور پر شور مردم این کشور را جالب توجه دانست و با تبریک انتخاب وی به عنوان نخست وزیر مالزی، گفت: اطمینان دارم در دوره مدیریت شما به عنوان نخست وزیر مالزی، شاهد توسعه و ارتقا سطح مناسبات همه جانبه تهران-کوآلالامپور خواهیم بود.
وی با اشاره به وجود ظرفیت ها و توانمندی های فراوان در ایران و مالزی بر ضرورت استفاده از آنها در راستای توسعه و تحکیم همه جانبه مناسبات و همکاریهای تهران-کوآلالامپور تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز فرصتهای بسیار مناسب سرمایهگذاری در ایران وجود دارد و شرکت های مالزیایی نیز میتوانند از آن استفاده کرده و درپروژه های مختلف سرمایهگذاری کنند، اظهار داشت: اراده جمهوری اسلامی ایران بر گسترش روابط و همکاریها با مالزی بوده و آماده توسعه بیش از پیش مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تلاش و همکاری ایران و مالزی بر اساس اصول بنیادین سیاست خارجی برای ارتقاء صلح و ثبات در منطقه و جهان، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، گفت: مبارزه جدی با تروریسم یکی از اصول مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بوده و امروز خوشحالیم با کمکی که به مردم عراق و سوریه داشتیم، گروه تروریستی داعش با شکست مواجه شده است.
روحانی ضمن تبریک عید سعید فطر به دولت و ملت مالزی، خاطرنشان کرد: باید چهره رحمانی اسلام را به مردم جهان معرفی کرده و به جوانان جوامع اسلامی و سایر کشورها نشان دهیم که اسلام دین محبت، صلح و زندگی مسالمت آمیز است و در این راستا ایران و مالزی می توانند با گسترش همکاریهای دوستانه و برادرانه خود، چهره حقیقی اسلام را به جهانیان معرفی کنند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه دولت آمریکا بر خلاف همه موازین بین المللی بطور یکجانبه از توافق برجام که مورد تایید سازمان ملل متحد است، خارج شده، خاطرنشان کرد: معتقدیم یکجانبه گرایی آمریکا و تحمیل قوانین داخلی خود به فرای مرزها بر خلاف قوانین بین المللی و آزادی ملت ها بوده و ما همچنان بدنبال ادامه همکاریها برای پایدار ماندن توافق برجام هستیم و امیدواریم همه کشورها در راستای اجرای قانون همکاری و کمک کنند.
ماهاتیر محمد: اراده دولت مالزی گسترش روابط و مناسبات همه جانبه با تهران است/ حمایت از بخش خصوصی مالزی برای توسعه همکاری با ایران
«ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی نیز در این گفتگوی تلفنی، ضمن تبریک عید سعید فطر به دولت و ملت ایران، توسعه روابط و همکاری های همه جانبه میان ایران و مالزی را حائز اهمیت دانست و گفت: سیاست دولت مالزی بر مبنای ارتقا سطح همکاری ها و توسعه مناسبات همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
نخست وزیر مالزی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های موجود در ایران و مالزی در حوزه های مختلف همکاری از جمله بخش های صنعتی، ساخت و ساز، دانش، علم وفناوری، تکنولوژی، تولید خودرو، بهداشتی و درمانی و سایر زمینه های مورد علاقه طرفین، بر توسعه همکاری شرکت های خصوصی و فعالان اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
ماهاتیر محمد با بیان اینکه آماده همکاری همه جانبه با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و توسعه صلح و ثبات جهانی هستیم، افزود: باید تلاش کنیم تا تصویر ناخوشایندی که از اسلام و مسلمانان در اذهان عمومی جهان بوجود آمده را اصلاح کرده و نشان دهیم که اسلام در کنار سایر ادیان الهی می تواند زندگی خوبی را برای مردم جهان به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سیاست مالزی دوستی و همکاری با همه کشورهای جهان بویژه ایران است، خاطر نشان کرد: سیاست ایران برای تعامل و همکاری با جهان بسیار مناسب و پسندیده است و این در حالی است که معتقدیم یکجانبه گرایی موجب کاهش همکاری و اعتماد میان کشورهای جهان خواهد بود.
برچسبها: پاتوق رضا
مراسم بیستونهمین سالگرد ارتحال امامخمینی(ره) حواشی خواندنی داشت.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز بیست و هشتمین مراسم سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی (ره) در مرقد مطهر ایشان با حضور پرشور قشرهای مختلف مردم و مقامات لشکری و کشوری برگزار شد.
مردم روزهدار از نقاط مختلف کشور با وجود گرمای هوا از ساعت ها قبل در حرم بنیانگذار انقلاب برای تجدید میثاق دوباره با امام راحلشان حاضر شدند.
جوانهای امروز هم همپای جوانان دیروز به حرم امام خمینی(ره) آمدند تا بار دیگر بگویند پای انقلاب اسلامی ایستاده اند.
در ادامه حاشیههای مراسم سالگرد ارتحال امامخمینی(ره) را میخوانید:
جوانی است ۱۷ ساله که برای دومین بار است به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل میآید و با اینکه ایشان را ندیده از عشق به معمار کبیر انقلاب میگوید، از اینکه امامی داشته عادل و علاقمند به جوانان؛ پرسیدم این صفات امام را از کجا میدانی؟ وی گفت: از نسلهای اول انقلاب و بزرگان شنیده ام و در کتابها خوانده ام؛ اینها باعث شده مجذوب شخصیت امام (ره) شوم و تا وقتی جان دارم لباس خدمت به نظلم و انقلاب را از تنم در نمیآورم.
هر چه عقربهها، به ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه نزدیک میشود سیل جمعیت حاضر در حرم امام راحل بیشتر و بیشتر میشود.
البته این حضور نه فقط به ساعات نزدیک شروع مراسم بلکه به صبح امروز باز میگردد و خیل عاشقان روح خدا از شهرهای دور و نزدیک از بامداد امروز حرکت خود را به سمت مرقد امام (ره) آغاز کردند تا بیعتی دوباره کنند.
امروز از همه قشری در مراسم شرکت کردند اما حضور جوانان بیشتر از سالهای قبل به چشم میخورد.
جوانانی که امام راحل را ندیدند اما به عشقش از راههای دور و نزدیک به تهران آمدند تا پیمانی که روزی پدرشان با امام خمینی (ره) بسته را این بار خود تجدید کنند.
از ترافیک سنگین اتوبان منتهی به درب شرقی حرم مطهر امام خمینی (ره) مشخص بود که جمعیت فراوانی امروز در جوار بنیان گذار رهبر انقلاب ۱۹ ماه رمضان را تا افطار سپری کنند. انگار نه انگار که با گذشت دو دهه از ماه مبارک رمضان طبیعتا باید رمق از تن روزه داران رفته باشد، اینجا همه از کودک تا بزرگسال هم قدم و در یک مسیر به یک چیز فکر میکنند، همان چیزی امام خمینی(ره) هم به آن فکر میکردند؛ "ادامه انقلاب اسلامی زیر پرچم ولایت تا ظهور حجت بن الحسن (عج) ".
تصویری که از مراسم ارتحال امام (ره) در ذهنم بود، تجدید میثاق انقلابیون دهه ۵۰ بود، اما اینجا دهه هشتادیها دست پدر و مادر را گرفته و با اشتیاق آمده اند، دختر و پسرها چه بسا بیشتر از پیرمردها و پیرزنها عاشقانه با زبان روزه و زیر آفتاب مستقیم نیمه خرداد آمدهاند.
حالا همانهایی که انقلاب را بی یاور میدیدند و مدام از پایان جمهوری اسلامی سخن به میان میآوردند، با مشاهده حرارت حضور مردم چشمان متحیرشان ذوب میشود.
برچسبها: پاتوق رضا
جمعیت جانبازان اسلامی به مناسبت بیست و نهمین سالروز عروج ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) اطلاعیهای صادر کرد.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جمعیت جانبازان اسلامی بیانیه ای به مناسبت بیست و نهمین سالروز عروج ملکوتی حضرت امام خمینی (ره ) صادر کرد که متن کامل آن به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آستانه چهل سالگی تولد انقلاب اسلامی و تناور شدن نهالی که معمار بزرگ انقلاب آن را بنیان گذارد اکنون نظامی مستحکم را با ابعادی بین المللی و سرزمینی خود نشان می دهد.
نظامی که بن مایه های اندیشه و عمل خود را با تعبیر وحیانی از شعار نه شرقی و نه غربی مستقل از نظام سلطه وقدرتهای منطقه ای به پیش می برد.
بازخوانی حداقل پنجاه ساله پیش از انقلاب ، سلطه بلا منازع لیبرالیسم و مارکسیسم درجهان وحتی در بین مبارزین نشان می دهد ، کژ راهه تفکرات التقاطی برآمده از مکاتب مادی شرقی و غربی آثار خود را برگروه های اسلامی و روشنفکری آن روزگاران گذارده بود.
مکتب امام (ره) با نواندیشی در روش و عمل انقلابی با تکیه بر اصول و ارزشهای اسلام ناب محمدی( ص) بنای حاکمیتی را برمبنای اصل مترقی ولایت فقیه پیش روی مسلمانان و مستعضفین جهان قرار داد که اکنون با سپری شدن چهل سال از فراز و فرود حوادث جهانی و رخدادهای منطقه ای می توان نهالی را دید که به نظامی تناور با هویت، صاحب نفوذ و تعیین کننده در معادلات منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است.
ادعای هزینه هشت هزار میلیارد دلاری ترامپ برای صف آرایی ائتلاف عبری، غربی وعربی مقابل نفوذ مکتب حضرت امام( ره) به اقرار استراتژیستهای صهیونیست آمریکایی نه تنها نتوانسته از گسترش و شتاب اسلام انقلابی بکاهد، بلکه بی نظیرترین گزینه های تهدیدی روی میز را به فرصت و اقتداری بالاتر برای خود و جبهه مقاومت اسلامی بدل کرده است.
سوریه، عراق و یمن، نهضت بازگشت فلسطینیان و شکست تاریخی القاعده، داعش، النصره و تکفیری ها برغم بکارگیری بی نظیر فن آوری های جدید، روشهای نوین جنگ نرم نیمه سخت وسخت و صرف هزینه های هنگفت در فضای مجازی و تجهیز دولتهای حامی، نشانه های واقعی و غیر قابل انکار از نصرت انقلابی هست که خداوند وعده نصرت آن را به امت مظلوم و مقتدر داده است.
امام خمینی ( ره )به تعبیر شهید مطهری انسان برگزیدهای بود که چهار "امنوا" شاکله شخصیتی او را تشکیل می داد. "امنوا بالقوم" باورعمیق نسبت به مردم و پایداری آنها در سختی ها.
"امنوا بالقول" باور عمیق به اسلام ناب و کلام وحی.
"امنوا بالسبیل" ایمان بی تردید مبارزه با نظام سلطه و صهیونیسم و تحقق عدالت الهی.
و چهارمین "امنوا"، "امنوا الله" همه چیز را از خدا دانستن عمل به تکلیف.
برچسبها: پاتوق رضا
وزارت اطلاعات در اطلاعیهای به مناسبت شبهای قدر اعلام کرد در صورت مشاهده اشخاص مشکوک با ۱۱۳ تماس بگیرید.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای اعلام کرد: در این ایام، در صورت مشاهده فعالیت و یا اشخاص مشکوک به تروریست، در هر محلی که هستید سریعا با شماره ۱۱۳ وزارت اطلاعات تماس بگیرید.
برچسبها: پاتوق رضا- وزارت اطلاعات
نائب رییس خانه احزاب گفت:رهبر کبیر انقلاب با دور اندیشی همواره مذاکره با آمریکا را نفی میکردند چرا که معتقد بودند این کشور هیچ گاه دست از شیطنت برنمیدارد.
قدرتعلی حشمتیان نائب رییس خانه احزاب و دبیر کل حزب مستقل و اعتدال ایران در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به دیدگاه امام خمینی(ره)درخصوص مذاکره با آمریکا، اظهار کرد: رهبر کبیر انقلاب در زمان حیات خود با دور اندیشی و بصیرتی که به نسبت به ماهیت آمریکای شیطان صفت داشتند همواره مذاکره با این کشور را نفی میکردند،همانطور که دیدیم آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی دست از شیطنت خود برنداشت و مشکلات عدیده ای را برای کشور به وجود آورد.
*آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
وی افزود:آمریکا همیشه با دیده خصم به ما نگریسته و به دنبال استفاده ابزاری از ایران بوده است و زمانی که امام (ره)میفرمودند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند با بصیرت همه جوانب را در نظر گرفته بودند،و بعد از رحلت ایشان مقام معظم رهبری نیز با شناختی دقیقی که نسبت به ماهیت ایالات متحده دارند همواره مذاکره با آمریکا را امری بیهوده تلقی می کنند.
*جمهوری اسلامی میتواند بدون سازش با آمریکا با قدرت روی پای خود بایستد
حشمتیان تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران می تواند با اقتدار و بدون نیاز به مسالحه و سازش با آمریکا روی پای خود بایستد و در مقابل آمریکای جهانخوار قدرت نمایی کند به شرط آن که همدلی بین گروهها و جریانهای سیاسی به وجود بیاید.
دبیر کل حزب مستقل و اعتدال ایران گفت: آمریکا به دنبال یکه تازی در جهان است تا بتواند اهداف اسراییل غاصب را محقق کند واین در حالی است که اینکشور حقی برای مردم دیگر کشورهای جهان قائل نیست لذا مذاکره و سازش با اینکشور سودی برای ما نخواهد داشت.
*کارگزار کاخ نشین درد مردم فرودست جامعه را درکنمیکند
حشمتیان با اشاره به تاکید امام خمینی بر دوری مسئولان از کاخ نشینی اظهار کرد: برخی مسئولان اشرافی گرا و کاخ نشین منصب را دستاویزی برای پیشبرد اهداف خود میدانند، قطعا دلسوز نظام نیستند،لذا کارگزاری که در کاخ مجلل زندگی میکند نمیتواند درد مردم فرودست جامعه را درک و برای آنها کار کند.
گفتنی است؛ که در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی و قیام مردم در پانزده خرداد ماه علیه ظلم و ستم رژیم پهلوی و همزمانی آن با بدعهدی و خروج ترامپ رئیس جمهور آمریکا از برجام، باشگاه خبرنگاران جوان بر آن شد تا با بازخوانی رهنمودها و فرمایشات رهبر کبیر انقلاب اسلامی توسط مسئولان بار دیگر بحث مذاکره با آمریکا و اعتماد با آن را در سیره امام راحل دنبال کند.حضرت امام خمینی (ره) در این خصوص فرمودند: «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، آمریکا در مقابل مسلمین نمیتواند خودنمایی کند، ما یقین داریم اگر دقیقاً به وظیفه مان که مبارزه با آمریکای جنایتکار است ادامه دهیم، فرزندان مان شهد پیروزی را خواهند چشید، ما دنبال این نیستیم که آمریکا برای ما کار بکند، ما آمریکا را زیر پا می گذاریم، ما آن قدر صدمه که از آمریکا دیدیم از هیچ کس ندیدیم، آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستعضف جهان است، سلطه آمریکا تمام بدبختی های ملل مستضعف را به دنبال دارد، همه گرفتاری که ما داریم از دست آمریکا داریم، همه مصیبت ما زیر سر آمریکا است و آمریکا شیطان بزرگ است.»
برچسبها: پاتوق رضا- امام خمینی
در این گزارش نگاهی به زندگی پر فراز و نشیب و مجاهدت های بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی از تولد تا رحلت ایشان خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان امام خمینی (ره ) رهبر کبیر انقلاب در ۲۹ بهمن ۱۲۴۱ ه.ش. در شهرستان خمین چشم به جهان گشودند،ایشان پنجمین ماه عمر خود را با درد یتیمی آغاز کردند و از آن پس مادر و عمه بزرگوارشان، تربیت ایشان را عهده دار بودند.
رهبر کبیر انقلاب از همان روزهای آغازین کودکیشان درس را آغاز کردند و بعد از اتمام تحصیلات مقدماتی در حضور دایی و برادرشان به تحصیل علوم اسلامی مبادرت کردند.
ایشان در سال 1339 به منظور تکمیل تحصیلاتشان به واسطه حضور آیت الله عبدالکریم حائری شیرازی رهسپار اراک شدند و در محضر استادانی مانندشیخ محمدعلی بروجردی و شیخ محمد گلپایگانی به علم آموزی پرداختند ،همزمان با هجرت آیت الله حائری به شهر قم رهبر کبیر انقلاب نیز به این شهر عزیمت کردند و تحصیلات خود را در عالی ترین سطوح حوزوی به اتمام رساندند.
امام خمینی (ره) در حالی که تنها 27 بهار از عمر گوهربارشان سپری شده بود به تدریس کتب فلسفی و دروس اخلاق پرداختند و در آن زمان سرکردگان رضاشاه برای تعطیلی این دروس حداکثر فشارها را اعمال میکردند اما این فشارها با مقاومت رهبر کبیر انقلاب راه به جایی نبرد ،اما امام ناچار شدند که تدریس دروس اخلاق را از مدزسه فیضیه به مدرسه حاج ملاصادق در دورترین نقطه شهر منتقل کنند، همچنین ایشان به تدریس دروس فقه و اصول نیز مشغول بودند وتدریس علوم منقول و خارج فقه و اصول را در سال ۱۳۲۵ ه.ش. همزمان با ورود آیتالله بروجردی به قم آغاز کردند. در تبعید در شهر نجف هم با اصرار طلبهها درس را آغاز و بهمنماه ۱۳۴۸ درس ولایت فقیه را در ۱۳ جلسه ارائه کردند.
و بعد آن کتاب اربعین حدیث. علاوه بر آن ۲۱ عنوان کتاب دیگر نگارش کردهاند که برخی از آنها عبارتند از: اسرارالصلوه کشف اسرار، شرح حدیث جنود عقل و جهل، آدابالصلوه، تحریرالوسیله، توضیحالمسائل، حکومت اسلامی یا ولایت فقیه، مبارزه با نفس یا جهاد اکبر.
آثار تالیفی امام خمینی از مسائل عقلی آغاز و در زمینه اخلاق،فقه و اصول استمرار یافت و ایشان در سن 27 سالگی کتاب مصباح الهدایه را به رشته تحریر درآوردند به نحوی که برخی علمای بزرگ معاصر درباره آن حاشیه نوشته اند،ایشان همچنین در 29امین سال زندگانیشان شرحی بر دعای ماه رمضان ارائه دادند وو بعد آن کتاب اربعین حدیث. علاوه بر آن ۲۱ عنوان کتاب دیگر نگارش کردهاند که برخی از آنها عبارتند از: اسرارالصلوه کشف اسرار، شرح حدیث جنود عقل و جهل، آدابالصلوه، تحریرالوسیله، توضیحالمسائل، حکومت اسلامی یا ولایت فقیه، مبارزه با نفس یا جهاد اکبر.
قیام 15خرداد
در ۱۵ اردیبهشتماه ۱۳۲۳ و در اوضاع آشفته و فضای آزادی نسبی پس از رضا پهلوی، امام خمینی (ره) در پیامی به مردم ، از قیام برای خدا صحبت سخن گفتند و آن را تنها راه اصلاح دو جهان نام نهادند. در همین سال در پاسخ به شبهات کتاب اسرار هزارساله، به رضاخان هم تاختند و در آن ایده حکومت اسلامی و ضرورت قیام برای تشکیل آن را مطرح ساختند.در دوران مرجعیت آیتالله بروجردی امام از طرف ایشان عضو هیات مصلحین بودند که ماموریت اصلاح حوزه را داشت و باعث تحولاتی در حوزه شدند. در مسائل گوناگون مورد مشورت آیتالله بودند، مخصوصا مسائل مربوط به حکومت. یک بار در ۱۳۲۹ از طرف آیتالله بروجردی برای جلوگیری از اعدام عدهای به دیدار شاه رفتند.در مهرماه ۱۳۴۱ لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی مورد تصویب دولت قرار گرفت که طبق آن سه شرط مسلمان بودن، سوگند به کلامالله مجید و مرد بودن رایدهندگان و انتخابشوندگان حذف شده بود تا زمینه حضور بهائیها فراهم شود. امام در تلگرافی به عَلَم نوشتند:"مجدداً به شما نصیحت میکنم که به اطاعت خداوند متعال و قانون اساسی گردن نهید، و از عواقب وخیمه تخلف از قرآن واحکام علمای ملت و زعمای مسلمین و تخلف از قانون بترسید؛ و بدون موجب، مملکت را به خطر نیندازید؛ والّا علمای اسلام درباره شما از اظهار عقیده خودداری نخواهند کرد." پیام محکم امام در شرایط آن روز بینظیر بود.
ماجرای تبعید امام خمینی (ره)
مدتی پس از ماجرای انجمن های ایالتی و ولایتی شاه برای طرحی تحت عنوان انقلاب سفید رفراندوم کرد و امام خمینی(ره) طی بیانیه ای شفاف آن را مخالفت با اسلام و قانون اساسی قلمداد کردند، در فروردین ۱۳۴۲ بعد از حمله ماموران به فیضیه امام در سخنرانی خود از سکوت بزرگان گلایه می کنند:"امروز سکوت، همراهی با دستگاه جبار است". روز بعد بیانیهای را منتشر میکنند و به صراحت از علما میخواهند که تقیّه را رها کنند و میافزایند: "من اکنون قلب خود را برای سرنیزههای مامورین شما حاضر کردهام." در شرایطی که ساواک از سخنرانان برای عدم تعرّض به شاه و اسرائیل تعهّد گرفته بود، امام در عاشورای سال ۱۳۴۲ در سخنرانی خود به شدّت به شاه و دخالتهای اسرائیل انتقاد کردند. همان شب امام دستگیر شدند و از قم به تهران اعزام شدند. با قیام مردم تهران و ورامین و فشار علما، حکومت مجبور به آزادی ایشان شد.
۲۱ مهرماه ۱۳۴۳ لایحه کاپیتولاسیون در مجلس تصویب شد. خبر که به امام رسید، پیام هشدارآمیز صادر کردند. امام در ۱۳ آبانماه با چند روز تاخیر به دلیل برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دستگیر و به ترکیه تبعید شدند. اقامت امام خمینی در ترکیه یازده ماه به درازا کشید.
سالهای نجف امام و فرزندشان مهرماه سال ۱۳۴۴ به نجف تبعید شدند. حکومت در نظر داشت امام در حوزه نجف و در فضای دور از سیاست آن منزوی شود. در حالی که امام در طول اقامت در نجف هر روز سه ساعت به زیارت و عبادت در حرم میپرداختند اما پیگیری فعالیّتهای نهضت هم با وقفه روبرو نشد. امام چهار روز پس از ورود به نجف در دیدار با آیتالله سید محسن حکیم، وی را به قیام فرا خواندند. فروردین ۱۳۴۶ در اعتراض به لوایحی که قوانین ضد اسلامی داشت به هویدا نامهای با لحن تند نوشتند.
اوج گرفتن نهضت اول آبان ۱۳۵۶ خبر درگذشت سید مصطفی، فرزند امام، بدون سابقه بیماری موجب حیرت شد. دکتر گفته بود که وی را مسموم کردهاند، امام اجازه کالبدشکافی ندادند و در پیامی شرایط کشور را مصیبت بارتر دانستند. لحن پیام امام، شاه را به خشم آورد و دستور داد در مقاله روزنامه اطلاعات به امام حمله کنند. مردم در اعتراض به جسارت به امام، در قم قیام کردند که با سرکوب مواجه شد. شهرهای ایران در چهلم شهدای شهرهای پیشین ملتهب میشد و امام برای هر کدام از این اتفاقات پیام میدادند.
انقلاب با اوج گرفتن فعالیتهای امام، ماموران حکومت عراق خانه امام را محاصره کردند و رفت و آمد به آن را قطع کردند. با افزوده شدن فشارها تصمیم گرفتند که به سوریه بروند. امکانش فراهم نشد، به پاریس رفتند و در پاریس به مصاحبه با رسانههای گروهی و تبیین دلائل و برنامههای انقلاب اسلامی پرداختند.امام پس از سالها دوری از وطن، سرانجام ۱۲ بهمنماه ۱۳۵۷ وارد ایران شدند و در ۱۵ بهمنماه بازرگان، را نخستوزیر دولت موقّت و مامور تشکیل کابینه کردند. ایشان با صدور اطلاعیهای در مورد حکومت نظامی ۲۱ بهمن، آن را خدعه خواندند و از مردم خواستند که به آن اعتنا نکنند که این اقدام باعث به ثمر نشستن نهضت و پیروزی انقلاب اسلامی شد. ۱۰ اسفندماه، از تهران به قم رفتند تا در آنجا مستقر شوند، مردم تا کیلومترها به استقبال آمده بودند. از همان ابتدا بر برگزاری رفراندوم اصرار کردند تا نهایتا در ۱۰ فرودین ۱۳۵۸ مردم در رایی قاطع به جمهوری اسلامی آری گفتند.در ۲۹ دیماه وصیتنامه جدیدشان را نوشتند و آقایان منتظری و پسندیده را وصی خودشان قرار دادند. چند روز بعد به دلیل عارضه قلبی به بیمارستانی در تهران منتقل شدند. نظر پزشکان به جراحی بود، امام مخالفت کردند و قبول کردند که داروها را منظم استفاده کنند. پس از دو ماه، امام بهبود پيدا كردند و پزشكان صلاح نديدند كه دوباره در قم اقامت كنند و تأكيد نمودند كه در اطراف بيمارستان قلب منزلي براي امام گرفته شود و علاوه بر آن به تشخيص پزشكان الزاماً باید در شمال تهران كه از هوای مناسب برخوردار است سكونت داشته باشند.
رهبر کبیر انقلاب در نهایت پس از سالها مجاهدت و مبارزه در دوم خردادماه امام تحت عمل جراحّی قرار گرفتند. و نهایتا پس از حدود ۱۰ سال رهبری انقلاب اسلامی، شبانگاه سیزدهم خرداد بهدیار حق شتافتند.
برچسبها: پاتوق رضا- امام خمینی
خطر آمریکا به حدى است که اگر کوچکترین غفلتى کنید، نابود مىشوید، هر دو ابرقدرت، کمر به نابودى ملل مستضعف بستهاند و ما باید از مستضعفین جهان پشتیبانى کنیم.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام خمینی (ره) به عنوان معمار انقلاب اسلامی از آغاز مبارزات انقلاب اسلامی تا پایان عمر پر برکتشان در همه حال از آمریکا به عنوان شیطان بزرگ و دشمن درجه یک انقلاب اسلامی یاد میکرد.
از همین روی در شرایطی که دولت آمریکا با روی کارآمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید چهره واقعی خود را نشان داده است، بازخوانی اندیشههای حضرت امام(ره) در این میان میتواند چراغ هدایت ما از گذر از وسوسه شیطان بزرگ باشد.
آمریکا دشمن شماره یک
آمریکا دشمن شماره اول بشر و ما است، (1) آمریکاى جهانخوار، بزرگترین دشمن اسلام و مسلمانان جهان میباشد،(2) آمریکاى حیلهگر، دشمن شماره یک است و به خون اسلام و استقلالشان تشنه (است)(3).
آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستضعف جهان است. آمریکا براى سیطره سیاسى و اقتصادى و فرهنگى و نظامى خویش بر جهان زیر سلطه، از هیچ جنایتى خوددارى نمینماید.(4) آمریکا دشمن همه ادیان است حتى مسیحیت، آمریکا اصلاً اعتنا به ادیان ندارد و جز منافع خودش را نمیخواهد، حتى منافع آمریکاییها (را) هم نمیخواهد، منافع دولت آمریکا را میخواهد(5).
آمریکا با اساس اسلام دشمن است
در نهاد و سرشت آمریکا، کینه و دشمنى با اسلام ناب محمدى(ص) موج میزند.(6) آمریکا و اسرائیل با اساس اسلام دشمن هستند، چراکه اسلام و کتاب و سنت را خار راه خود و مانع از چپاولگریشان میدانند، چراکه ایران با پیروى از همین کتاب و سنت بود که در مقابل آنان بهپاخاست و انقلاب نمود و پیروز شد(7).
تا نابودى کامل ما، از ما دستبردار نیستند
خطر آمریکا به حدى است که اگر کوچکترین غفلتى کنید، نابود مىشوید، هر دو ابرقدرت، کمر به نابودى ملل مستضعف بستهاند و ما باید از مستضعفین جهان پشتیبانى کنیم.(8) آمریکا و شوروى در کمین نشستهاند و تا نابودى کاملتان از شما دست بر نخواهند داشت(9).
شیطان بزرگ
در این انقلاب، شیطان بزرگ که امریکاست، شیاطین را با فریاد دور خودش دارد جمع مى کند و چه بچه شیطانهایى که در ایران هستند و چه شیطانهایى که در خارج هستند، جمع کرده است و هیاهو به راه انداخته است(10).
"آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند"، آمریکا در مقابل مسلمین نمیتواند خودنمایی کند، ما یقین داریم اگر دقیقاً به وظیفه مان که مبارزه با آمریکای جنایتکار است ادامه دهیم، فرزندان مان شهد پیروزی را خواهند چشید، ما دنبال این نیستیم که آمریکا برای ما کار بکند، ما آمریکا را زیر پا میگذاریم، ما آن قدر صدمه که از آمریکا دیدیم از هیچ کس ندیدیم، آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستعضف جهان است، سلطه آمریکا تمام بدبختی های ملل مستضعف را به دنبال دارد، همه گرفتاری که ما داریم از دست آمریکا داریم، همه مصیبت ما زیر سر آمریکاست و آمریکا شیطان بزرگ است(11).
غیر قابل اعتماد بودن امریکا
آری اگر ملت ایران از همه اصول و موازین اسلامی و انقلابی خود عدول کند و خانه عزت و اعتبار پیامبر و ائمه معصومین - علیهم السلام- را با دست های خود ویران نماید آن وقت ممکن است جهانخواران او را به عنوان یک ملت ضعیف و فقیر و بی فرهنگ به رسمیت بشناسند ولی در همان حدی که آنها آقا باشند ما نوکر، آنها ابرقدرت باشند ما ضعیف، آنها ولی و قیم باشند ما جیره خوار و حافظ منافع آنها، نه یک ایران با هویت ایرانی- اسلامی، بلکه ایرانی که شناسنامهاش را آمریکا و شوروی صادر کند؛ ایرانی که ارابه سیاست آمریکا و شوروی را بکشد و امروز همه مصیبت و عزای آمریکا و شوروی شرق و غرب در این است که نه تنها ملت ایران از تحت الحمایگی آنان خارج شده است که دیگران را هم به خروج از سلطه جباران دعوت میکند(12).
با توسل به دامن آمریکا ضعف و ناتوانی خود را بر ملا نسازید و از گرگها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید ابرقدرتها آن لحظه ای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی می کنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد آنان منافع خود را ملاک قرار داده اند و به صراحت و در همه جا از آن سخن می گویند(13).
چرا مرگ بر آمریکا
بدانید شما با یک قدرتى مواجه هستید که اگر یک غفلت بشود، مملکتتان از بین میرود. غفلت نباید بکنید. غفلتنکردن به این است که همه قوا، هرچه فریاد دارید، سر (آمریکا) بکشید، هرچه تظاهر دارید، بر ضد آن بکنید. هر عملى دارید؛ عمل مثبت را، (بر ضد) آن کنید (14).
اگر همه مسلمینی که در دنیا الآن هستند که قریب یک میلیارد هستند، همه از خانه بیرون بیایند، فریاد بکنند «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل»، همین قول براى آنها مرگ مىآورد.(15) ما با فریاد، محمدرضاخان را بیرون کردیم. شما خیال مىکنید با تفنگ بیرون کردیم؟ با فریاد، با «اللَّه اکبر»! اینقدر «اللَّه اکبر» بر مغز اینها کوبیده شد که خودشان را باختند و فرار کردند. از این مملکت رفتند.
مسلمین باید فریاد بزنند، گمان نکنند که فریاد و شعار فایده ندارند، خیر، شعار فایده دارد، اما اگر همه فریاد بزنند. فریاد منِ تنها هیچچیز نیست. فریاد یک محله، یک شهر هیچچیز نیست(16) ما باید هرچه فریاد داریم، به سر اینها بزنیم(17).
منابع :
1-صحیفه امام، ج 10، ص 373
2- صحیفه امام، ج 15، ص 305
3- صحیفه امام، ج 21، ص 179
4- صحیفه امام، ج 13، ص 212
5- صحیفه امام، ج 17، ص 312
6- صحیفه امام، ج 21، ص 52
7-صحیفه امام، ج 19، ص 28
8- صحیفه امام، ج 12، ص 202
9-صحیفه امام، ج 21، ص 89
10- صحیفه امام، ج10، ص: 489
11- خبرگزاری فارس – 3/7/92
12-صحیفه امام ج 12 ص 9
13-صحیفه امام ج 02 ص 932
14- صحیفه امام، ج 11، ص 121
15- صحیفه امام، ج 13، صص 80 - 81
16 - صحیفه امام، ج 13، ص 90
17- صحیفه امام، ج 17، ص 84
برچسبها: پاتوق رضا
استقلال اصطلاحی است که در سیاست هم بار روانی و هم مبنای فیزیکی و قابل لمس دارد، احساس وابستگی به کشورهای خارجی، هرچند ممکن است حاکمیت عرضی مورد تهدید قرار نگرفته باشد اما باعث می شود، شهروندان آن کشور خود را وابسته به دیگران بدانند.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رفتارها، گفتارها و اقدامات امام خمینی(ره) چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیمودن راهی بود که کلیه شئون مملکت از ملت گرفته تا دولت و حاکمیت از بیگانگان مستقل شوند و استقلال را به معنای واقعی کلمه، تجربه کنند.
استقلال طلبی و نفی وابستگی در کنار مقابله با استبداد داخلی، به عنوان رکن دوم مبارزه امام(ره) مورد تاکید قرار گرفت، ایشان استقلال را یکی از اصول اصلی انقلاب اسلامی و حتی نیاز اصلی برای سایر کشورهای اسلامی میدانستند، همچنین در وصیتنامه امام خمینی(ره)، بیش از 13 بار از این واژه و همچنین تعابیر مشابه مانند خودکفایی، نفی وابستگی، نفی سلطه غرب و شرق، نفی شرق زدگی و غرب زدگی مورد استفاده قرار گرفته اند.
با وجود تمامی این تفاسیر، ایران و ایرانیان با وجود آرزوی داشتن استقلال، در برهه های از تاریخ اسیر چنگ بیگانگان بودند و ثروت و منابع شان به خاطر طمع شاهان به کام شرق و غرب می رفت. روشنفکرانی نیز در این بین بودند که با محسور شدن از تمدن و فرهنگ غرب، خود را باخته و دریوزگی از بیگانه را تمام هویت خویش می دیدند. اینکه انسان ایرانی باید فرق سر تا نوک انگشت پاهایش باید انگلیسی شود، از همین روشنفکران و غرب زدگان بر می خواست.
در زمانه ای که اقدامات و مبارزات علیه حکومت استبدادی قبل از انقلاب اسلامی برای استقلال طلبی و بلند کردن پرچم مستقل ایران در عرصه بین المللی، کنش هایی را در عرصه مبارزاتی انجام دادند، در نهایت اکثر کنشها و اقدامات دارای رگه هایی از وابستگی به شرق یا غرب بود. برای مثال جنبش ها و گروه های چپگرا به اندیشه های برآمده از شوروی، مائویسم، مارکسیسم و .. دلبستگی داشتند و استقلال در اندیشه های مارکسیستی چندان محلی از اعراب نداشت و نگاه به شوروی رویکرد اکثریت چپ های آن زمان بود.
امام خمینی (ره) بدون وابستگی به هیچ گروه یا کشوری، پرچم استقلال خواهی و مبارزه با استبداد را همزمان بلند کردند و انقلاب اسلامی توانست در سایه این مبارزات به ثمر بنشیند. " این کشور ما که قیام کرد، از اول هم که قیام کرد، جمهوری اسلامی و استقلال کامل و «نه شرقی و نه غربی» را به دنیا اعلام کرد و از اول اعلام کرد به دنیا که ما نه تحت حمایت آمریکا و نه تحت حمایت شوروی و نه تحت حمایت هیچ قدرتی نیستیم"( صحیفه امام خمینی (ره)، جلد 17، ص 57).
در همین حال، با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ما همچنان شاهد نگاههایی هستیم که کعبه آمال را در آن سوی مرزها می بییند و توسعه و پیشرفت را تنها با ارتباط با غرب هجی می کنند؛ حال این سوال پیش می آید که چرا برخی از شخصیت های امروزی که در تاریخ مبارزاتی انقلاب به عنوان مبارز و خط مقدم استقلال طلبی ها حضور داشتند، به مرور زمان از بسیاری از ارزشها و آرمان های آن دوران من جمله عدم وابستگی به غرب عدول کردند؟
رهبر کبیر انقلاب تکلیف را در جنبه های مختلف مشخص کرده بودند. از جنبه سلبی استقلال به معنای رهایی یافتن از استعمار و از زاویه دید ایجابی آن یعنی استقلال در حوزه های اقتصادی، فکری، نظامی و فرهنگی وظایف افراد را مشخص کرده بودند. ایشان در همین زمینه می فرمایند: "همهچیزمان باید مستقل بشود، استقلال با وابستگی جمع نمیشود و مـا فرهنگمان وابسته بشود استقلال نداریم, اقتصادمان وابسته بـشـود, اسـتـقـلال نـداریـم... اول باید آن مطلب را درستش کرد, اسـتـقلال فرهنگی, استقلال اقتصادی اول باید او را درستش کرد... تا ما بتوانیم اسم خودمان را یک مملکت بگذاریم ( صحیفه امام خمینی (ره)، جلد 10، صص 439 ـ 438 ).
ولی در این بین تعدادی از روشنفکران و سیاستگذاران دیگر قائل به عدم وابستگی برای پیشرفت و توسعه نیستند و معتقدند که استقلال یعنی انزوا و تاکید بر گشودن درهای کشور برای عقب نماندن از کاروان تمدن و پیشرفت دارند. این در حالیست که امام خمینی (ره) هرگز قطع رابطه با کشورهای دیگر حتی با اروپا و غرب را توصیه نمی کردند، با این وجود استقلال در همه زمینه ها شاه بیت رویکرد ایشان به سیاست خارجی بود.
امام خمینی (ره) در وصیت نامه سیاسی و الهیشان به سستی و وابستگی روشنفکران در عدم استقلال کشور نیز اشاره می کنند که"با كمال تأسّف، نویسندگان به اصطلاح روشنفكر كه به سوی یكی از دو قطب گرایش دارند، به جای آنكه در فكر استقلال و آزادی كشور و ملّت خود باشند خودخواهیها، فرصت طلبی ها و انحصارجویی ها به آنان مجال نمیدهد كه لحظهای تفكّر نمایند و مصالح كشور و ملّت خود را در نظر بگیرند" ( صحیفه امام خمینی (ره)، جلد ۲۱، ص ۴۲۸).
با این حال رهبر کبیر انقلاب هرگز درهای کشور را بر روی ممالک دیگر نبست و یکی از توصیه های ایشان ارتباط با خارج از کشور و ارتباط با کشورهای جهان در عین حفظ استقلال و عدم وابستگی بود؛ امام خمینی (ره) بر مزیت های ارتباط با کشورهای جهان نیز تاکید داشتند و ارتباط با دنیای خارج را باعث پیشرفت در حوزه های سیاسی و بهبود بنیه اقتصادی ایران ارزیابی می کردند. همچنین در حوزه کشورهای اسلامی روابط فرهنگی و مبتنی بر ایدئولوژی اسلامی را موجب افزايش همفکری، هم افزایی ميان ملت ها ارزیابی می کردند، "اسلام با همه كشورهایی كه در جهان هستند میخواهد كه دوست باشد و دولت اسلامی با همه ملت ها و با همه دولت ها میخواهد كه تفاهم و ارتباط صحيح داشته باشد، درصورتی كه آنها متقابلاً احترام دولت اسلامی را مراعات كنند"( صحیفه امام خمینی (ره)، جلد 9 ص 72).
از این رو نباید رویکرد رهبر کبیر انقلاب در حوزه سیاست خارجی و در بابت استقلال طلبی و عدم وابستگی را انزواگرایی ایران در دنیا تفسیر کرد؛ چرا که امام خمینی (ره) حفظ عزت و غیرت ملی را در برابر کشورهای بیگانه را اصل واقعی می دانستند و بر این نظر بودند که روابط خارجی نباید منجر به وابستگی ایران در دیگر بخش های کشور شود تا به این شکل زمینه سوءاستفاده دشمنان ایجاد شود.
در همین حال آیا استقلال و عدم وابستگی بدون تلاش دولت ها حاصل می شود؟ باید اذعان کرد که با گذشت یک دهه از انقلاب اسلامی، اندیشه ها و رویکردهایی در ساحت سیاسی کشور شکل گرفت که مدل های پیشرفت را نه ارزش های انقلاب در مبارزه با استکبار و استقلال طلبی بلکه الگو برداری از بازار آزاد و لیبرالیسم به مانند چین و مبتنی بر سکولاریسیم همچون ترکیه ارزیابی میکردند.
به اعتقاد آنها، تاکید بر استقلال و عدم وابستگی، منتهی به انزوای کشور شده و روابط را بر پایه عدم اعتماد قرار داده است. همچنین در حالی که موج جهانی شدن فراگیر شده، صحبت از استقلال، تنها نتیجه اش عقب ماندن از این موج است، به نظر این افراد، پیشرفت اقتصادی چین در سایه قبول اقتصاد بازار آزاد و لیبرالیسم حاصل شده که توانسته با سایر کشورها دادو ستد داشته باشد، همچنین ترکیه نیز با به کار بردن سکولاریسم در حکومت و لیبرالیسم در سیاست خارجی، به یکی از قدرت های اقتصادی جهان بدل شده است. برهمین اساس در نسخه های تجویزی خود برای ایران، پیروی از منطق لیبرالیسم را توصیه می کنند.
چنین توصیه هایی به معنای آن است که جمهوری اسلامی باید از بسیاری از سیاست های خود در سیاست داخلی و خارجی تعدیل ایجاد کند. رابطه با کشورهای اروپایی و آمریکا بدون به رسمیت شناختن رژیم صهینونیستی یا دست کشیدن از آرمان آزادی قدس و نابودی صهیونیسم امکان پذیر نیست. تسهیل روابط اقتصادی بدون استحاله ارزش های انقلابی و اسلامی در داخل کشور که مدنظر کشورهای بیگانه است، هرگز مهیا نمی شود. تعریف حقوق بشر بر اساس معیارهای غرب، ایجاد رقابت نابرابر در بازارهای داخلی میان اجناس ساخت داخل و خارج، کاهش نفوذ و قدرت ایران در منطقه، دست کشیدن از قدرت دفاعی ونظامی و ... مولفه هایی است که برای تبدیل کشور به قدرت اقتصادی براساس تجویزهای برخی اساتید و روشنفکران امروزی صادر می شود. و چه متفکرانه امام خمینی(ره) با زبان ساده، خودباوری را تعریف کردند: «ما تا بنای بر این نگذاریم که خودمان هم یک آدمی هستیم برای خودمان می توانیم کار کنیم، ما به آن نان جوی که خودمان درست کنیم تا بنای بر این نگذاریم که همان نان جو را می خوریم و از خارج نمی خواهیم، نمی توانیم درست کنیم کار خودمان را تا بنای بر این نگذاریم که همان منسوجاتی که خودمان درست می کنیم کافی مان هست منسوجات ما ترقی نمی کند. و ما باز تابع غیر باید بشویم، و دستمان پیش غیر دراز بشود.» (همان، ج11، ص، 222)
برچسبها: پاتوق رضا- امام خمینی
مراسم بیستونهمین سالگرد ارتحال امامخمینی(ره)، عصر امروز در مرقد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی آغاز شد.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم بیستونهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز (دوشنبه، 14 خرداد) با تلاوت قرآن کریم و با حضور قشرهای مختلف مردم و مقامات لشکری و کشوری در مرقد مطهر رهبر کبیر انقلاب اسلامی آغاز شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.
لازم به ذکر است، بیش از ۳۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی، مراسم امروز سالروز ارتحال امام خمینی(ره) را پوشش خبری می دهند.
برچسبها: پاتوق رضا- مراسم ارتحال
امام خمینی (ره) از آغاز مبارزات خود بر علیه رژیم پهلوی همیشه اصل اجرای احکام و مبانی اسلامی را در تمام شئونات زندگی مردم مسلمان ایران را در دستور مبارزات خود دنبال می کردند وی در طول مبارزات همیشه انحرافات و کج روی های رفتاری رژیم پهلوی نسبت به احکام اسلامی را به آنها گوش زد می کرد.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انقلاب اسلامی ایران در عصری متولد شد که نظامهای فکری غرب و شرق جهان را در سیطره خود فراگرفته بودند و دستگاههای تبلیغاتی مارکسیم و لیبرالسیم اجازه نمیدادند تا تفکری جدید برخلاف رویه آنها رشد و نمود داشته باشد.
اما در ایران مردمی با رهبری امام خمینی توانستند تا خود را از پیله استبداد و تسلط نظامهای فکری بلوک شرق و غرب نجات دهند و با تکیه برمبانی نجات بخش اسلام انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند که بدون جرات میتوان ادعا کرد که حرفهای جدیدی برای زندگی بشر در حوزههای فردی و اجتماعی به ارمغان آورده است.
در این میان بدون تردید نقش امام خمینی و اندیشه های متعالی وی که بر گرفته از اندیشه های ناب اسلامی است غیر قابل انکار است و در حال حاضر که بدخواهان انقلاب اسلامی به دنبال به انحراف کشیدن گفتمان انقلاب اسلامی هستند بازخوانی اندیشه های حضرت امام بعنوان معمار انقلاب ضروری به نظر می رسد .
امام خمینی (ره) از آغاز مبارزات خود بر علیه رژیم پهلوی همیشه اصل اجرای احکام و مبانی اسلامی را در تمام شئونات زندگی مردم مسلمان ایران را در دستور مبارزات خود دنبال می کردند وی در طول مبارزات همیشه انحرافات و کج روی های رفتاری رژیم پهلوی نسبت به احکام اسلامی را به آنها گوش زد می کرد .
با ترقی زنان مخالف نیستیم
یکی از مسایلی که همیشه رژیم پهلوی به دنبال آن بود تا پروژه دین زدایی را نسبت به آنها اجرا کند نقش زنان در جامعه ایران بود و به بهانههای مختلف همچون دادن آزادی های اجتماعی، اعطای حق رای و ... به دنبال آن بود تا زن مسلمان را از درون نسبت به آموزههای اسلامی تهی کند.
در این میان حضرت امام همیشه با حفظ احترام به حقوق فردی و اجتماعی زنان اما همیشه نسبت به سیاستهای ضد اسلامی و نگاه «شیء وارگی» زن از دید محمدرضا شاه پهلوی در حوزه زنان اعتراض داشت.
در همین ارتباط در سالهای آغازین دههی 40 و در ابتدای نهضت، مخالفت آشکار حضرت امام با حق رأی زنان (اشاره به لایحهی دولت اسدالله علم مبنی بر شرکت بانوان در انتخابات) و نیز مخالفت ایشان با تساوی حقوق زنان و سربازی بردن دختران، برخاسته از همین اصل است، چنان که ایشان خود میگویند:
«مگر با چهار تا زن فرستادن به مجلس ترقی حاصل میشود؟ مگر مردها که تا حالا بودند ترقی برای شما درست کردند تا زنهایتان ترقی درست کنند؟... ما با ترقی زنان مخالف نیستیم، با این فحشا مخالفیم، با این کارهای غلط مخالفیم.» 1
همچنین امام خمینی (ره) در تمام موضع گیری های خود در برابر عملکرد فرهنگی نظام سیاسی پهلوی بر این نکته تأکید داشتند که بزرگ ترین دلیلی که استعمارگران و رژیم وابسته به آن را به ترویج انواع مفاسد فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه وا می دارد، ترس از استقرار فرهنگ اصیل اسلامی و تربیت انسان های متعالی و بزرگ در جامعه است:
"اینها می خواستند که هر قوه ای که احتمال بدهند که در مقابل آنهاست، اگر بتوانند فکر را از او بگیرند. فکر را چه طور بگیرند؟ به اعتیاد به مشروبات، به اعتیاد هروئین و امثال این مخدرات که فکر انسان را می گیرد؛ انسان را از میان تهی می کند، مراکز فحشایی که سرتاسر مملکت بود، مراکز فسادی که سرتاسر مملکت بود، خوب، این هم جوانها را مشغول می کرد به یک امور شهوانی که بکلی افکار را از دستشان می گرفت. این یک برنامه بود... این برنامه روی... حساب دقیق این کارها انجام می گرفت. 2
دین از سیاست جدا نیست
از اصول دیگری که حضرت امام تا پایان عمر پر برکت خود برآن تاکید داشت عدم جدایی دین از سیاست بود .
ایشان با درایت و روشنبینی ویژهای که از برکت تقوا و عرفان و احکام نورانی اسلام کسب کرده بودند، به خوبی اسلام را میشناختند و دریافته بودند که دین اسلام تمام شؤون زندگی بشر را در برگرفته است. قوانین همه جانبه اسلام گواه روشنی بر حضور دین در اجتماع و اداره جامعه بشری است. امام قدسسره در این باره میفرماید:
"احکام شرع حاوی قوانین و مقررات متنوعی است که یک نظام اجتماعی را میسازد... در این نظام حقوقی هر چه بشر نیاز دارد فراهم آمده است... از طرز معاشرت با همسایه و اولاد و عشیره و قوم و خویش و همشهری... و امور خصوصی و زندگی زناشویی گرفته تا مقررات مربوط به جنگ و صلح.3
حضرت امام نگاهی کوتاه به بافت دین و ماهیت احکام دینی را در تصدیق هماهنگی و آمیختگی آن با سیاست کافی می دانند. در کتاب فتوایی تحریرالوسیله می نویسند: «اسلام دین سیاست است با تمام شئونی که سیاست دارد. این نکته برای هر کس [که] کمترین تدبری در احکام حکومتی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اسلام بکند آشکار می گردد4.
ضرورت تشکیل حکومت اسلامی
حضرت امام با غیر قانونی دانستن حکومت استبدادی پهلوی و در ادامه با مطرح ساختن ایده و تئوری حکومت اسلامی ضمن مد نظر قرار دادن روش حکومتی پیامبر و بویژه امام علی(ع) و دفاع منطقی از آن در طول 15 سال مبارزات خستگی ناپذیر و دعوت از مردم در طول سخنرانیها و نوشته های خود، برای عملی ساختن و اجرای چنین هدفی، تلاش بی وقفه ای را در این زمینه بکار گرفتند که سرانجام آن موفقیت در برپایی حکومت جمهوری اسلامی و سرنگونی حکومت شاهنشاهی دو هزار و پانصد ساله بود.
ایشان که اندیشه سیاسی خودشان را ضرورت تشکیل حکومت در چارچوب احکام و قوانین اسلامی در راه تحقق بخشیدن به پیاده کردن این احکام می دانستند، با شجاعت هرچه تمامتر به انتقاد از برخی رفتارها و عملکردهای غیراسلامی حکومت پهلوی پرداختند و نهایتاً حکومت وی را غیراسلامی و وجود شاه در ایران را مانع اصلی در راه نیل به حکومت صددرصد اسلامی که آرزو داشتند به حساب آوردند
ایشان با تأکید بر این نکته مهمّ که اگر قوانین اجرا نشود کاملاً بیفایده خواهد بود، بر ضرورت تشکیل حکومت و دخالت دین در امور اصرار ورزیده و میفرمایند:
هر که اظهار کند که تشکیل حکومت اسلامی ضرورت ندارد، منکر ضرورت اجرای احکام اسلام شده است و جامعیّت احکام و جاودانگی دین مبین اسلام را انکار کرده است.
باتوجه به آنچه در بالا ذکر شد بخش های کوچکی از نگاه حضرت امام به عنوان یک فقیه زمان شناس به رویدادهای اجتماع خود بود که بدون انکه تسلیم هیاهوهای فکری غرب بشود بواسطه تسلطی که به مبانی و احکام اسلام داشت مدلی برای اداره جامعه در قالب نظریه حکومت اسلامی ارائه کرد که اساس و سنگ بنای نظریه حکومت اسلامی را باید در اجرای تام و دقیق تعالیم و احکام اسلام دنبال کرد و بدون تردید اگر این اصل اساسی رعایت شود در حوزه اداره جامعه اسلامی نیز باید شاهد موفقیت های خواهیم بود البته همه اینها به همت و اراده حاکمان و کارگزاران جامعه اسلامی دارند که در تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی آحاد مردم احکام اسلامی را به ساری و جاری کنند .
منابع :
موسوی خمینی، سیدروح الله، جایگاه زن در اندیشه امام خمینی(ره)، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)ص 25
صحیفه امام، ج 8، صص 395 - 396.
کتاب ولایت فقیه، ص 23
امام خمینی(ره)، تحریر الوسیله، قم، اسماعیلیان، 1 /234
صحیفه امام، ج3، ص: 338
برچسبها: پاتوق رضا- امام خمینی
دبیر جنبش عدالت خواه دانشجویی گفت: برخی رویههای اشتباه و ناعادلانه زمینهساز عدم تحقق کامل عدالت شده است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب عصر امروز در حسینیه امام(ره) برگزار شد.
محمدجواد معتمدینژاد دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در بخشی از سخنان خود در این دیدار اظهار داشت: طبق قانون اساسی قوه قضائیه بهعنوان یک نهاد «پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت» نقش اصلی و اساسی در تحقق عدالت دارد. ایستادگی قوه قضائیه بر برخی احکام اسلامی زمینه حمله ضدانقلاب و فرصتطلبان به این قوه را فراهم کرده است. اما برخی رویههای اشتباه و ناعادلانه زمینهساز عدم تحقق کامل عدالت شده است.
وی افزود: طبق فرمایش شما در سال گذشته «قوه قضائیه باید پرچمدار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینهای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانونشکنان مقابله کند.» یکسال از این گفته میگذرد، اما بهراستی مردم ما چقدر بر این امر باور دارند که قوه قضائیه حافظ حقوق آنها است؟
**عدم شفافیت باعث شده مفسدین بهجای مستضعفین احساس امنیت کنند
این فعال دانشجویی با انتقاد از عدم شفافیت در برخی موارد تصریح کرد: عدم شفافیت باعث شده مفسدین بهجای مستضعفین احساس امنیت کنند و اعتماد عمومی به قوه قضائیه سلب شود. اجرای عدالت یکچیز است و احساس عدالت چیز دیگر. مردم وقتی میبینند با یک آفتابهدزد بهتندی برخورد میشود؛ اما تاکنون برخوردی نظیر آنچه امیرالمؤمنین با ابنهَرَمه انجام دادند؛ با مدیر متخلف جمهوری اسلامی صورت نگرفته است؛ به کلیت نظام بدبین میشوند.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود در انتقاد از عملکرد صدا و سیما گفت: صداوسیما بهجای طرح و پیگیری مشکلات مردم، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی تبدیل به کارخانه سلبریتیسازی و روابط عمومی دولت شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: ما دستاورد انقلاب را مردمی میدانیم که نسبت به ظلم معترض بوده و در راه احقاق حق (خود و سایرین) اعتراض میکنند. رفتار سلبی و پلیسی دستگاههای امنیتی-اطلاعاتی کشور با اعتراضات و معترضین بهگونهای است که اساساً همه حرکتهای اعتراضی در جهت ضربه به نظام تعریف میشود. مبین این سخن آنجاست که مردمی که به هر علتی ستمی دیدهاند؛ جهت اثبات وفاداری، باید عکس امام و رهبری به دست بگیرند. در حالیکه نظام اسلامی باید فضایی را مهیا کند که اگر کسی به آنهم معتقد هم نیست، بتواند به روند موجود اعتراض کند بدون آنکه تحتفشار و تعقیب قرار گیرد.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: مبین این سخن آنجاست که برخلاف قانون اساسی، به کمتر تجمعی مجوز داده میشود چرا باید به این امور به چشم تهدید بنگریم و میان خود و مردم فاصله بیندازیم؟ مبین این سخن آن است که هنوز نتوانستهایم فضایی برای اتحادیههای کارگری، تشکلهای صنفی مستقل و سندیکاها فراهم آوریم تا در بستر مشروع و مناسب فعالیت نمایند؟ اینگونه سیاستها است که با تضییع این سرمایه مردمی، باعث تأخیر در بازسازی و اصلاح سیستم و در آخر منتج به عدم تحقق کامل عدالت میشود.
وی ادامه داد: تعارض منافع و حضور ذینفعان در حکومت در کشورمان بیداد میکند! اگر قوانین به نفع مردم و عدالت تصویب نشده و یا اجرا نمیشود، به خاطر وجود مدیرانِ دوزیستی است که سر در آخور حکومت دارند و از این وضع نفع میبرند. این امر خود باعث بازتولید بیعدالتی در کشور شده است.
**وزیر مسکن قدمی در راه خانهدار کردن مردم برنمیدارد
معتمدی افزود: بهعنوان نمونه هرروز خانوادههای زیادی در کشور به دلیل هزینههای سنگین سلامت نابود میشوند! با این وجود چرا پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت، استانداردهای درمانی، تماموقتی پزشکان و ... دهها طرح دیگر که جلوی فساد و افزایش هزینهها در نظام سلامت را میگیرد، اجرا نمیشود؟آیا غیر از این است که طرح تحول سلامت نماد سیاستگذاری مدیران دوزیست در تحمیل هزینههای سنگین به کشور است؟! آیا جز این است که کل نظام سلامت توسط خود پزشکان اداره میشود و در ریال به ریال افزایش تعرفهها ذینفع هستند.
وی گفت: هنوز مسئله مسکن حل نشده است و هر روز اجارهنشینها به دره فقر سقوط میکنند و شکاف میان دارندگان و محرومان از مسکن بیشتر میشود! اما بااینوجود چه منافعی وجود دارد که وزیر کنونی مسکن نه تنها قدمی در راه خانهدار کردن مردم برنمیدارد بلکه جلوی تصویب قوانین مقابله با سوداگری مسکن را میگیرد؟! جز آن است که وزیر و برخی نمایندگان مجلس و برخی مدیران و مشاوران ارشد وزارتخانه در تداوم وضع موجود ذینفع هستند و این وزارتخانه توسط بساز و بفروشهای بزرگ اداره میشود؟!
برچسبها: پاتوق رضا- دانشجو
|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
اقتصادنیوز: نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد که ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه ژوئن را بر عهده دارد، گفت این شورا در ۱۹ ژوئن (۲۹ خردادماه ) درباره قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با برجام نشست خواهد داشت.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، واسیلی نبنزیا بعدازظهر جمعه در نشست خبری که برای معرفی برنامه های شورای امنیت در این ماه برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.
بر اساس گزارش العالم، بررسی شرایط مربوط به سوریه، تمدید ماموریت کمیتهها و نهادهای وابسته به این شورا در جهان و همچنین مسایل صلح و امنیت بینالمللی، نشست مربوط به خلع سلاح و صلح پایدار دیگر برنامه های این شورا در ماه ژوئن خواهد بود.
برچسبها: پاتوق رضا- روسیه- شواری امنیت سازمان ملل
تیم فوتسال پیشکسوتان ارتش با شکست تیم پیشکسوتان استقلال تهران، قهرمان جام رمضان امسال شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، مراسم اختتامیه دهمین دوره مسابقات فوتسال پیشکسوتان ارتش جمهوی اسلامی ایران «جام رمضان» شب گذشته و همزمان با شب ولادت با سعادت امام حسن مجتبی (ع) با برگزاری مسابقه فینال بین دو تیم منتخب ارتش و استقلال تهران در سالن وزشی ستاد آجا برگزار شد.
در رقابت فینال مسابقات فوتسال جام رمضان ارتش، تیم منتخب آجا با نتیجه 7 بر 4 در برابر تیم پیشکسوتان استقلال تهران به برتری رسید و جام قهرمانی این دوره از رقابت ها را از آن خود کرد.
همچنین قبل از برگزاری رقابت فینال، در دیدار ردهبندی، تیمهای منتخب پیشکسوتان آجا و بانک حکمت ایرانیان در برابر هم قرار گرفتند که این دیدار با پیروزی پیشکسوتان ارتش به پایان رسید.
مراسم پایانی این مسابقات چهارشنبه شب با حضور علی کفاشیان، نایب رئیس فدراسیون فوتبال، مهدی مناجاتی از چهره های پیشکسوت فوتبال ایران و امیر سرتیپ دوم فولادی، رئیس سازمان تربیت بدنی ارتش برگزار شد
گفتنی است تیم فوتسال بانک حکمت ایرانیان نیز جام اخلاق این رقابتها را به خود اختصاص داد.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور گفت: شهدا مقام والایی دارند و در تاریخ انقلاب و دفاع مقدس، روزها و ایام مهم و سرنوشتسازی را آفریدند و جایگاه والایی دارند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور روز پنجشنبه در مراسم یازدهمین کنگره تجلیل از ایثارگران، ویژه شهدای فتح خرمشهر که همزمان با سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و روز ملی مقاومت،ایثار و پیروزی برگزار شد، اظهار کرد: ماه رمضان، ماه غفران و رضوان الهی و ماه نزول قرآن، شبهای قدر و ماه امام مجتبی(ع) و مولایمان امیرالمؤمنین علی(ع) است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ماه رمضان این پیام را دارد که زمان در تاریخ گر چه از لحاظ ظاهر مانند یکدیگر است، اما در باطن، روزها و شبها با هم تفاوت دارند و برخی ایام، جایگاه خاص و ویژهای دارند، گفت: ما در زندگی، ساعات، روزها و لحظات سرنوشتساز بسیاری داریم و گاهی یک لحظه بالاتر از همه عمر بوده و سرنوشت انسان در آن لحظه تغییر میکند.
روحانی با بیان اینکه باید قدردان لحظات سرنوشتساز زندگیمان باشیم، گفت: حضرت علی(ع) در جنگ احزاب تنها دقایقی در برابر دشمن ایستاد، اما عمل او در آن میدان موجب پیروزی و سرنوشتساز بود به گونهای که پیامبر(ص) هنگامی که حضرت علی(ع) به میدان میرفت، فرمود: تمام ایمان در برابر تمام شرک و کفر ظاهر شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه عمل انسان گاهی به منزله کل اسلام و ایمان بوده و حضور، فداکاری، اقدام، عمل و کلام او معادل عبادت همه انسانها میشود، گفت: پیامبر(ص) پس از جهاد حضرت علی(ع) در جنگ خندق، فرمود: «یا علی با کار تو غرور و افتخار در خانه هر مسلمان بوجود آمد و ذلت به خانه هر کافر رفت.»
روحانی تأکید کرد: ملت ایران و ملتها و رهبران اسلامی گاهی در لحظاتی مهم و سرنوشتساز قرار میگیرند که باید در آن تصمیم و عمل سرنوشتساز داشته باشند.
روحانی با بیان اینکه از ابتدای نهضت اسلامی، شهدای فراوانی در حوادث گوناگون از جمله حادثه فروردین 42 در فیضیه و پس از آن در سال 57 و دوران دفاع مقدس داشتهایم، گفت: شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همگی در تاریخ انقلاب نقشآفرین بوده و از عزت، شرف، ملت، ایمان و ارزشهای کشور، دفاع کردند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اگر فداکاری و ایثار رزمندگان وجود نداشت و اگر آنها ایستادگی و دفاع نکرده و از مرز و بوم، حیثیت، اسلام و انقلاب دفاع نمیکردند، امروز معلوم نبود در چه شرایط و جایگاهی قرار داشتیم، گفت: در چند سال اخیر دیدید که عدهای تروریست در عراق و سوریه با جان، مال و ناموس مردم چه رفتاری داشتند.
روحانی با بیان اینکه عزت، عظمت و آبرو از هر چیز دیگری برای یک ملت، بالاتر است، افزود: اگر ملتی ثروتمند و پرجمعیت داشته باشیم، اما در برابر یک ابرقدرت، ذلیل باشیم، به جایی نخواهیم رسید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه رئیس جمهور جدید آمریکا مردم عربستان را گاو شیرده مینامد و با وقاحت اعلام میکند که باید آنها را دوشید، گفت: ثروت و زندگی زیبا برای یک ملت ارزشمند است، اما بالاتر از آن جایگاه و آبروی یک ملت است.
روحانی تأکید کرد: امروز ملت ایران به عنوان ملتی بزرگ و عزیز در دنیا مطرح است، چرا که یک تنه و با اتکاء به خدا و توسل به پیامبر و ائمه در برابر دشمن ایستاد و دفاع کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، شرق و غرب، در برابر ما قرار داشت و همه گونه امکانات در اختیار دشمن قرار میدادند، گفت: ملت ایران در این جنگ 8 ساله بسیار مظلوم بود و رزمندگان ما به تنهایی ایستادند و روزهای پرافتخار زیادی را بوجود آوردند.
روحانی با بیان اینکه اولین عملیات بزرگ و غرور آفرین ما در دوران مقدس، عملیات ثامنالائمه بود که منجر به شکست حصر آبادان شد و پس از آن عملیات بستان، عملیات فتحالمبین و علمیاتی بود که در سوم خرداد منجر به آزادی خرمشهر عزیز گردید، گفت: در آزادسازی خرمشهر همه ملت ایران اعم از ارتش، سپاه، بسیج، عشایر و نیروی انتظامی، تلاش کردند.
رئیس جمهور تأکید کرد: پیام سوم خرداد این است که دنیا در فتح خرمشهر پذیرفت، ایران شکستناپذیر است.
روحانی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس هیچ روزی مردم ایران را از روز آزادسازی خرمشهر خوشحالتر نکرد، گفت: این غرور و افتخار متعلق به شهدا، جانبازان، ایثارگران و خانوادههای آنان است که توانستند شادی و غرور را برای ملت به ارمغان بیاورند.
رئیس جمهور تصریح کرد: هر اقدامی که دولت برای خانواده معظم شهیدان و ایثارگران انجام دهد، یک تشکر ساده در برابر کار عظیمی است که آنها با نثار عزیزانشان برای کشور انجام دادند و از خدا میخواهیم تا به خادمان مردم توفیق دهد که بتوانیم به وظیفه خود به درستی عمل کنیم.
پیش از سخنان رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد را برگزرینی در ۸ سال دفاع مقدس دانست و تاکید کرد که این حرکت رزمندگان اسلام ، دوست و دشمن را وادار به تحسین مقاومت و ایستادگی رزمندگان در دفاع از کشور کرد.
حجت الاسلام و المسلمین شهیدی با ارائه گزارشی از برنامهها و اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران در برگزاری کنگره ملی تجلیل از ایثارگران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، جانبازان و ایثارگران ، از دکتر روحانی و دولت تدبیر و امید به خاطر حمایت ها و اهتمام در توجه نسبت به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران تقدیر کرد.
همچنین روحانی در این مراسم از ۱۲ خانواده شهید و برگزیده یازدهمین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران از جمله خانواده شهید حاج احمد متوسلیان و خانواده شهید آیت الله اشرفی اصفهانی تقدیر کرد.
برچسبها: پاتوق رضا
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت:اروپا باید اقدامات عملی خود را به نمایش بگذارند، اگر اینطور نشود اقدام به عملیاتی کردن برنامهها میکنیم.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال تضمین ندادن اروپایی ها و تصمیم عملی ایران مبنی بر خروج ایران از NPT و بازگشت به غنی سازی بالای 20 درصد، اظهار کرد: به جز این دو گزینه ایران راه های متعدد دیگری را نیز پیش رو دارد، تا اگر به شرایط بن بست رسیدیم، بتوانیم از آن استفاده کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: در شرایط کنونی نمی توانم بگویم از چه مشی و چه راهکاری پیروی خواهیم کرد. اگر شرایط به جایی برسد که اروپا نیز از برجام کنار بکشد، ما آمادگی ها و تصمیمات مقتضی را مد نظر قرار داده ایم.
قاسمی با اشاره به اینکه اروپایی ها نیز باید اقدامات عملی خود را به نمایش بگذارند، تصریح کرد: ما نیز بعد از این اگر شرایط طور دیگری رقم بخورد، به جای زیاد سخن گفتن اقدام به عملیاتی کردن برنامه ها و تصمیماتی می کنیم که قبلا اتخاذ شده است.
برچسبها: پاتوق رضا
چهل سال است آمریکا با حمایت از نیروهای شورشی، افغانستان را دچار بحرانهایی کرده که داعش نمونه جدیدی از این بحرانها در این کشور است.
دوباره آمریکا و دوباره کودتا
برخی کارشناسان معتقدند،کودتای ثور سر آغاز جنگی است که کماکان، ادامه دارد و منشاء تمام جنایت های اخیر در افغانستان به حساب می آید که باعث آوارگی مردم افغانستان پس از گذشت 40 سال است.
تروریسم از نوع طالبان
حقیقت این است، خوی تجاوز گری و جنایت کاری ایالات متحده باعث شده تا هیچ چیز حتی مردم کشور خودشان برایشان مهم نباشد. بر همین اساس 11 سپتامبر 2001 آنها سناریو جدیدی این بار در کشور خود به راه انداختند. حمله به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک که با بهانه کردن آن قصد ورود به خاورمیانه را داشتند. طالبان و القاعده ای که در اصل فرزند آمریکا بودند و همواره مورد حمایت این کشور قرار داشتند از سوی جورج بوش، رئیس جمهور وقت ایالات متحده مورد اتهام قرار گرفتند.
داعش و هدف ناامنی در محیط کمربندی روسیه و چین
حقیقت این است که آمریکا، افغانستان را به پایگاه اصلی گروه های تروریستی تبدیل کرده که داعش جدیدترین مستاجر آن است. جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده است که خواهان نابودی تروریست ها در منطقه است و برای تحقق این هدف، تلاشهای بسیاری را همراه با محور مقاومت انجام داده؛ مبارزه علیه داعش در سوریه و عراق نمونهای از اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه تروریستها است. از سوی دیگر آمریکا نیز که خود را یکی از طرف های مبارزه با تروریستها میداند، هدفش از حضور در منطقه چیزی جز حمایت از داعش نبوده، نکته ای که بارها با شواهد بدست آمده به همگان ثابت شده است.
افغانستان؛ کرکوکی دیگر برای داعش
داعش - طالبان و رینگ مبارزه ای به نام افغانستان
داعش و القاعده و در راس آن طالبان شبیه هم هستند و با این وجود از بعضی جهات با هم تفاوت دارند
القاعده و طالبان رهبری کاریزماتیک داشت که مجهز به مهارتهای سخنوری بود. او قادر بود هواداران متعصب و عربهای جوان را تحت تاثیر قرار دهد. اما داعش، رهبری کاریزماتیک ندارد و همگان به یاد دارند که خلیفهاش در اولین سخنرانی تلویزیونی خود چگونه ناکام ماند.
تخصص القاعده حملات چشمگیر علیه اهداف غربی بود در حالی که داعش بر تصاویر وحشت انگیز متمرکز است تا به وسیله آن رعب و وحشت ایجاد کند و پیروزی های نظامی کسب کند.
هر دو این گروه ها پیرو ایدئولوژی وهابی هستند.
هر دو گروه به ظاهر از نهادهای مذهبی مستقر در الازهر و ریاض متنفر هستند.
تاریخ در افغانستان نشان داده که طالبان یک گروه افراطی همچون تروریستهای دیگر است که از زمان تشکیل، با توجه به حمایتهایی که از سمت غربیها و برخی کشورهای منطقه شده توانسته در این کشور خود نمایی کند. حال باید دید که ایا این گروه تروریستی با داعش در افغانستان هم پیمان می شود یا نه. اما داعش و طالبان به دلیل رقابت شدید برای تشکیل خلافت برای یکدیگر رقیب محسوب می شوند و این موضوع می تواند تبعات بدی برای افغانستان و همچنین منطقه داشته باشد.
برچسبها: پاتوق رضا
کارشناس مسائل بینالملل گفت: پمپئو از سوی رژیم صهیونیستی روی کار آمد تا مأموریت اسرائیل علیه ایران را انجام دهد.
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگارن جوان، با اشاره به اظهارات ضد ایرانی وزیر امور خارجه آمریکا، اظهار کرد: آن چیزی که مایک پمپئو در مورد جمهوری اسلامی ایران بیان کرده، متضاد با نظرات کارشناسان آمریکا و مخالف با همه توصیهها و سفارشات متخصصان مسائل ایران در وزارت خارجه آمریکاست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مایک پمپئو با زیر مجموعه خودش در وزارت خارجه درباره ایران به مشکل خورده و همکارانش هرگز او را در مسائلی را که در این زمینه مطرح میکند، همراهی نمیخواهند کرد و حتی سیاستهای پمپئو را در قبال غرب آسیا و ایران را به کلی متضاد با منافع آمریکا میدانند.
قنادباشی بیان کرد: پمپئو بدون اینکه صلاحیت داشته باشد در وزارت خارجه ایالات متحده مشغول شد و همکاری او با موساد در گذشته سبب شد تا لابی صهیونیستی او را در این سمت قرار دهد.
ماموریت اسرائیل
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: پمپئو از سوی رژیم صهیونیستی روی کار آمد تا مأموریت اسرائیل علیه ایران را انجام دهد، این درحالی است که او در خصوص مسائل جهانی اطلاعات لازم را نداشته و حتی نسبت به مسئولیتهای دیپلماتیکی و رفتار در شأن یک وزیر خارجه ناآگاه است.
وی بیان کرد: اقدامات مایک پمپئو در همین چند هفتهای که در وزارت خارجه منصوب شده مورد تمسخر دولت و وزارت خارجه ایالات متحده قرار گرفته و حتی خود آمریکاییها مدعی هستند که او هیچگونه آگاهی نسبت به مسائل بینالمللی ندارد.
نادانترین وزیر امور خارجه آمریکا
قنادباشی با بیان اینکه اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در نهایت به نفع کشور ماست، بیان کرد: پمپئو نادانترین وزیر امور خارجه در طول تاریخ آمریکاست و حتی کارشناسان غربی معتقدند که اگر آمریکاییها با همین وزیر خارجه نادان و بیاطلاع از مسائل ایران کار کنند، به نفع جمهوری اسلامی ایران است، چرا که او حرکتهای تند و ابلهانهای را انجام میدهد که به زیان کاخ سفید و به نفع ما تمام خواهد شد.
کارشناس مسائل بینالملل اظهارکرد: قضیه انتقال سفارت از تلآویو به قدس که همزمان با موضوع خروج آمریکا از برجام صورت گرفت، باعث شد ایران در رأس حرکتهای ضد صهیونیستی قرار بگیرد و جمهوری اسلامی اذهان دنیا را با خود همسو کند.
اشتباه جبرانناپذیر
وی اظهار کرد: خروج از برجام همزمان با انتقال سفارت به بیتالمقدس به معنی قرار دادن دولت آمریکا در برابر 2 میلیارد مسلمان بود که همه مسلمانان در این مسئله با ایران هم نظر هستند و این به نفع جمهوری اسلامی است.
قنادباشی ادامه داد: مقامات رژیم صهیونیستی به دنبال این بودند تا بحث انتقال سفارت با خروج آمریکا از برجام را که همزمان صورت گرفته دو پیروزی برای خود بدانند، اما این دو موضوع در کنار هم باعث شد خلاف خواست آمریکاییها و رژیم صهیونیستی، کشور ما در این شرایط از عقبه 2 میلیاردی مسلمانان برخوردار شود که نشان میدهد کاخ سفید مرتکب یک اشتباه بزرگ شده و برای آنان جبران ناپذیر است.
وی با بیان اینکه هم اکنون تمام اظهار نظرها در کشورهای مسلمان به نفع ایران است، تصریح کرد: این موضوع میتواند در کوتاه مدت و میانمدت و حتی در درازمدت موفقیتهای زیادی را برای ما حاصل کند.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه وزیر امور خارجه آمریکا همان حرفهای نتانیاهو علیه ایران را تکرار میکند، خاطرنشان کرد: چیزی که با سخنان مایک پمپئو قربانی شده منافع 300 میلیون آمریکایی است که این اصلا به نفع کاخ سفید نیست.
برچسبها: پاتوق رضا
رئیس جمهور در پیامی فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن را تبریک گفت.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در پیامی با تبریک فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن، تصریح کرد: در شرایط جاری، کشورهای اسلامی بیش از هر زمان نیاز به وحدت و همکاری دارند و امیدوارم با مساعی دو کشور، شاهد رشد و گسترش روابط فی ما بین در ابعاد دو و چند جانبه باشیم.
متن پیام تبریک رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب عبدالله الثانی ابن الحسین
پادشاه اردن هاشمی
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
فرا رسیدن سالگرد استقلال کشور پادشاهی اردن را به جنابعالی و مردم شریف آن کشور صمیمانه تبریک میگویم.
در شرایط جاری، کشورهای اسلامی بیش از هر زمان نیاز به وحدت و همکاری دارند، امیدوارم با مساعی دو کشور، شاهد رشد و گسترش روابط فی ما بین در ابعاد دو و چند جانبه باشیم.
از خداوند متعال، سلامتی و موفقیت آن جناب و سعادت و بهروزی مردم اردن را مسألت دارم.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
برچسبها: پاتوق رضا
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اینکه وزیر خارجه آمریکا علیه ایران حرف میزند و بحث موشکی را مطرح میکند، این موضوع اصلی نیست بلکه بحث اصلی اسلام است.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله محمد امامی کاشانی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه های این هفته پایتخت، گفت: اگر کسی حب به خدا داشت، که همینطور کالا را گران نمیکند وقتی دلار گران شد که نباید اجناس داخلی را گران کرد.
وی افزود: در بخش دیگری از سخنان خود با بیان کشورهای مرتجع منطقه که با کفار هستند، دشمن هستند و نباید به آنها اعتماد و تکیه کرد تصریح کرد: دشمن میخواهد شما آدمهایی باشید که به استقلال و کشور خود توجه نداشته باشید و در امنیت و اقتصاد با مشکل رو به رو شوید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: راه زندگی تکیه بر خود، داخل، ایمان، جوانان تحصیل کرده است، نه تکیه به دشمن.
آیت الله امامی کاشانی با این سوال که آیا درست است که حرف دشمنان را بپذیریم و به آنها اعتماد کنیم بیان کرد: دشمنان از دست شما عصبانی هستند، دیدید که چگونه آدم نا آدم آمریکا با عصبانیت برجام را پاره کرد، این غضب است و خدای متعال همینجا خطاب به دشمنانی همچون ترامپ و وزیر خارجه آمریکا میفرماید بمیرید با غیضی که دارید.
وی با بیان اینکه اگر به شما خیری رسد، دشمن ناراحت و اگر شری رسد آنها خوشحال میشوند ادامه داد: طبق تکلیفی که قرآن برگردن ما نهاده باید به داخل توجه کنیم و بدانیم که دشمنان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: اگر بر ظریفیتهای مختلف همچون معادن، کشاورزی، سرمایه گذاری، جوانان بیاستیم دشمن هیچ کاری نمیتواند بکند، دشمن را باید بشناسیم و اعتماد نکنیم و از تجربه های گذشته درس بگیریم.
آیت الله امامی کاشانی اظهار کرد: باید در مسائل اقتصادی، معیشت و جوانان به کشور توجه کرد و راه حل آن را پیدا کرد.
وی با اشار به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اصل 44 قانون اساسی ادامه داد: این اصل حمایت از بخش خصوصی است و دولت باید موانع را کنار بگذارد، دولت به معنی قوای مجریه، مقننه و قضائیه باید اهتمام این کار را داشته باشند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: امروز روزگار فکر است و باید به کشور نگاه شود، کشور ما در تمامی حوزه ها رشد کرده و به اوج رسیده و دشمن نمیخواهد آن را ببنید و قصد نابودی دارد.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: اینکه وزیر خارجه آمریکا بیخرد و بیعار آمریکا علیه ایران حرف میزند و بحث موشکی را مطرح میکند، این موضوع اصلی نیست بلکه بحث اصلی اسلام است و آنها از اسلام ناراحت هستند، چراکه اسلام آزادی و پیشرفت میدهد، آنها حکام عربستان و کشورهای عربی را دوست دارند.
وی تاکید کرد: حال اگر ایران تمام سلاح های خود را کنار بگذارد و فقط برای دفاع از سنگ همچون فلسطینیان استفاده کند، آیا آنها ول میکنند؟ ابدا.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: بحث اصلی اسلام فکر و دین است و اینکه برخی ها میخواهند بگویند هدف اصلی دشمنان موضوعاتی است که مطرح میکنند، اشتباه است.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به اینکه امید به آینده کشور و ظرفیت ها با صبر استقامت و وحدت کلمه محقق میشود، خاطر نشان کرد: باید تمام اختلافها را کنار بگذاریم و برای خدا کار کنیم، حُب به ملت و نظام بر اساس اصل ولایت فقیه است.
برچسبها: پاتوق رضا - نماز جمعه
حجت الاسلام والمسلمین احمد جلیلی صفت، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با حضور در جمع فرماندهان، روحانیون و کارکنان فرماندهی دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ماه مبارک رمضان، ماه تقرب به درگاه الهی و تمرین غلبه بر هوای نفس است.
به گزارش روابط عمومی ستاد ارتش ج.ا.ا: در این مراسم که در راستای تبیین اثربخشی طرح های فرهنگی مصباح سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد؛ حجت الاسلام جلیلی صفت با تاکید بر اهمیت ویژه ماه میهمانی خدا و درک لحظات معنوی این ماه مبارک گفت: شیطان در این ماه در غل و زنجیر است و انسان فرصت دارد که از برکات این ماه مبارک استفاده و بهره لازم را ببرد و می تواند با ترک هواهای نفسانی و خوی حیوانی خود به مقام بندگی و تقرب به خداوند برسد.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت تقوای الهی و توصیه همگان به این امر گفت: تنها شاخصه برتری هر انسان نسبت به سایرین تقوای الهی است که ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی خواهد بود تا با انجام شب زنده داری ها، خلوت ها و عبادات خالصانه، بتوانیم اندوخته های خود را افزایش دهیم.
برچسبها: پاتوق رضا
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
|
برچسبها: پاتوق رضا - ارتش
ورزش > فوتبال ملی - دیشب سرمربی استقلال تنها مربی حاضر در ورزشگاه آزادی بود.
برچسبها: پاتوق رضا - شفر
وبلاگ > موسوی، سید رسول - افکارعمومی اروپاییان آزمایشگاه معتبری است که میتواند میزان پایبندی دولتمردان اروپایی را در تصمیمات اعلامی خود نشان دهد. میتوان با اطمینان بالایی اظهار داشت که چنانچه تصمیمات دولتهای اروپایی انعکاسدهنده افکارعمومی جوامع اروپایی باشد و افکارعمومی از آن تصمیمات حمایت کنند میتوان به اجرایی شدن آنها امیدوار بود و در صورتی که سیاست و یا تصمیمی توسط دولتهای اروپایی اعلام شود که مورد پشتیبانی افکارعمومی نباشد آن تصمیم و سیاست بیسرانجام دانست. در این نوشتار نظرات یک فعال اجتماعی اروپایی که میتواند نمونهای برای شناخت افکار عمومی اروپاییان در خصوص برجام باشد آورده میشود.
پس از خروج یک جانبه امریکا از برجام دنیا شاهد پدیده جدیدی در عرصه روابط بین الملل است که قبلا کمتر دیده شده است و آن جدایی رویکرد اروپا از امریکا در موضوع برجام است. البته نمی توان گفت که این جدایی پدیده منحصر به فردی است و نمونه قبلی ندارد. جدایی فرانسه و آلمان از امریکا در حمله نظامی به عراق در سال 1381را می توان یکی از نمونه ها دانست. هرچند که در آن واقعه اروپا به دو بخش اروپای قدیم و اروپای جدید تقسیم شد و انگلیس در کنار اروپای جدید از تهاجم نظامی امریکا به عراق پشتیبانی کرد.
در موضوع برجام ما شاهد یک پارچگی اروپا و حضور انگلیس در کنار اروپایی ها هستیم و شاهدیم که تمام اتحادیه اروپایی علیرغم تفاوتهای گفتمانی در کل ضمن نقد رفتار ترامپ در خارج ساختن امریکا از برجام بر ضرورت حفظ آن تاکید کرده، به نوعی در صدد هستند تا راهکارهای حفظ برجام را در تعامل با ایران علی رغم مخالفت امریکا پیدا کنند.
جدای از امکان ، ظرفیت و توانایی اروپا در ایستادگی در موضع حمایتی خود از برجام، چرایی اتخاذ چنین رویکردی توسط اروپا سوال مهمی است که یافتن پاسخی درست به آن می تواند به بحث ظرفیتها و توانایی های اروپا در حفظ برجام نیز کمک کند. البته در این خصوص گروهی این جدایی رویکرد را نوعی تقسیم کار بین اروپا و امریکا دانسته و معتقدند که اروپا و امریکا در موضوع برجام نقشهای پلیس خوب و پلیس بد را بازی می کنند و هر دو هدف واحدی را ولی به شیوه ای متفاوت که مقابله با قدرت ملی ایران است دنبال می کنند. این گروه ضمن یکسان پنداری رفتار نهایی امریکا و اروپا توصیه می نمایند تا جمهوری اسلامی ایران تصمیم آینده خود را اکنون بگیرد و اجازه ندهد این تقسیم نقش ها مانعی برای ابتکارات ایران باشد.
واقع بینی حکم می کند اولا به نظریه تقسیم نقش ها بین اروپا و امریکا بي توجه نباشيم و ثانيا با توجه به ظرفيتها و توانايي هاي واقعي اروپا در رويكرد متفاوتش به برجام ، به جهت بهره گیری از فرصتهای نهفته در فضاي موجود و فاصله نقشها در صدد براییم تا به چرایی ایستادگی اروپا در کنار برجام پاسخی مستدل و منطقی پیدا کنیم زیرا که این پاسخ می تواند ما را از تصمیمات شتابزده که آثار پیش بینی نشده ای خواهد داشت صیانت کند.
افکار عمومی اروپائیان آزمایشگاه معتبری است که می تواند میزان پایبندی دولتمردان اروپایی را در تصمیمات اعلامی خود نشان دهد. می توان با اطمینان بالایی اظهار داشت که چنانچه تصمیمات دولتهای اروپایی انعکاس دهنده افکار عمومی جوامع اروپایی باشد و افکار عمومی از آن تصمیمات حمایت کنند می توان به اجرایی شدن آنها امیدوار بود و در صورتی که سیاست و یا تصمیمی توسط دولتهای اروپایی اعلام شود که مورد پشتیبانی افکار عمومی نباشد آن تصمیم و سیاست را بی سرانجام دانست.
در این خصوص پیشنهاد می نماید دستگاه دیپلماسی ایران در کنار تحرک دیپلماتیک خود در مذاکره با اتحادیه اروپایی ، توجه ویژه ای به بخش دیپلماسی عمومی نموده به هر میزان ممکن از افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام و ایستادگی اروپاییان اطلاع حاصل نموده ، همزمان به راههای مختلف برای تاثیرگذاری مثبت در افکار عمومی اروپایی تلاش نماید. در همین ارتباط لازم می دانم یک مورد خاص را که در تعطیلات آخر این هفته شخصا تجربه کرده ام و فکر می کنم انعکاس دهنده اطلاعات خوبی در باره افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام است در اینجا برای شما خواننده محترم بنویسم.
یکی از فعالان اجتماعی فنلاندی را که شناخت عمومی از وی دارم و میدانم که دانشآموخته رشته مدیریت فوریتها و حوادث غیرمترقبه از دانشگاه تلآویو است و به مناطق مختلف فلسطین اشغالی سفر کرده و با فلسطینیها و یهودیهای متعددی دوستی دارد، در پست فیسبوکیاش ضمن آوردن لینک خبری از روزنامه گاردین در خصوص تهدید شرکتهای اروپایی توسط امریکا بهخاطر کار در ایران نوشته بود: "من واقعا امیدوارم که اروپا در مقابل مواضع متغیر امریکا قویا ایستادگی کند و روابط خود را با ایران ادامه دهد." برای او نوشتم: "واقعا؟" پاسخ داد: "چی واقعا؟" نوشتم: "این که شما از ایستادگی اروپا در کنار ایران حمایت کنی!" او پاسخ جالبی برایم فرستاد که این پاسخ میتواند نمونهای برای شناخت افکار عمومی اروپاییان در موضوع برجام باشد. دلایل وی در خصوص ضرورت ایستادگی اروپا در کنار ایران به این شرح است:
۱- من معتقدم که مشکلات موجود بین ایران و امریکا/ اسرائیل بیشتر بر احساساتی استوار است که از دهها سال پیش آغاز شده و من هیچ دلیلی نمی بینم که اروپا/ فنلاند بخواهند به این روند ملحق شوند و ضروری است تا رفتار متفاوتی با ایران داشته باشیم.
۲- من فکر نمی کنم بجز لفاظی های شدید تهدیدی واقعی از طرف ایران برای امریکا و اسراییل وجود داشته باشد.
۳- حتی اگر ایران سلاح هسته ای داشته باشد ایران تهدیدی بزرگتر از روسیه و پاکستان علیه غرب نیست.
۴- استفاده از سلاح هسته ای یک فاجعه برای تمام جهان از جمله ایران است. باور کردنی نیست ایران بخواهد خود را نابود کند.
۵- هیچ دلیلی نمی بینم که چرا باید برجام لغو شود؟ برای اولین بار یک معامله بزرگ درباره موضوع هسته ای انجام شده و حالا بخواهیم آن را به راحتی کنار بگذاریم؟ این تصویر بسیار نامطلوبی از کشورهایی که عهد می بندند و بعد آن را نادیده می گیرند ارائه می کند. موضوعات بنیادی نباید با تغییر احزاب حاکم تغییر یابند و باید در برنامه های بلند مدت کشورها قرار گیرند.
۶- ایران یک اقتصاد رو به رشد و پر از فرصتهاست. هیچ دلیلی وجود ندارد که اروپا بخاطر درخواست امریکا فرصتهای اقتصادی ایران را از دست بدهد. نباید انتظار داشت که اروپا بخاطر بهره گیری از فرصتهای اقتصادی ایران مجبور شود فقط بازی مطلوب امریکایی را داشته باشد.
۷- از دیدگاه امنیتی من فکر نمی کنم که ایران تهدیدی برای اروپا باشد. من رادیکالیسم سنی را تهدیدی جدی بخاطر عملیاتهای تروریستی آنها برای اروپا می بینم. من هیچ ایرانی را که علیه اروپایی ها افکار افراطی داشته باشد نمی شناسم .از نظر من عربستان و پاکستان می توانند ایده های خطرناک ضد غربی را گسترش دهند. ایران با داعش که تهدید امنیتی جدی برای اروپا از طرف خاورمیانه است مبارزه می کند.
۸- حتی اگر ایران از بعضی گروههای خاورمیانه ( حزب الله ) حمایت کند، من این حمایت را مساله ای محلی ( لبنانی ) می دانم نه چیزی که فنلاند باید نگرانش باشد. این که گروههای در جایی دیگرتهدیدی محلی برای مداخلات نظامی امریکا باشند مساله ما نیست.
۹- اصلا نمی توانم قبول کنم که رفتار اروپا موجب گسترش روابط ایران با روسیه شود.روابط خوب ایران با اروپا به سود فنلاند و گسترش نامتعادل روابط ایران با روسیه تهدیدی ژئوپلیتیکی برای فنلاند است.
۱۰- با وجود آن که امریکا از دیدگاه امنیتی متحد اروپا و فنلاند است ولی ما باید نشان دهیم که منافع و مزیتهای خود را می شناسیم و تصمیمات نامعقول را نمی پذیریم.
۱۱- با آن که قصد ورود به مسایل داخلی ایران را ندارم ولی من دوستان ایرانی زیادی دارم. آنها خواستار آزادیهای بیشتر در کشورشان هستند. من فکر می کنم راه حل معقول و طبیعی برای این مشکل ، رشد اقتصادی و باز بودن ایران است. در حال حاضر بسیار قابل درک است که به جهت درگیریهای منطقه و عدم اطمینان ، ایران نیازمند یک حکومت قوی است تا از افزایش خطرات داخلی و تهدیدات امنیت ملی جلوگیری نماید. اما اگر وضعیت پایدارتر شود ، مسایل امنیت ملی کمتر شده، آزادیهای بیشتر و کنترلها کمتر می شود.
برچسبها: پاتوق رضا - برجام
بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت: انصارالله یمن با موشک کاتیوشا پایگاههای ارتش عربستان در نجران و جیزان را هدف گرفت.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع نظامی یمنی اعلام کرد که انصارالله روز شنبه با موشک کاتیوشا و خمپاره تجمعات ارتش عربستان در مرکز السمنه و شمال پایگاه العبادیه در جیزان را هدف قرار داد. همچنین انصارالله ارتش عربستان و نیروهای دولت مستعفی یمن را در پایگاه المناره و رقابه صله در نجران با موشک و خمپاره هدف قرار داد.
به گفته این منبع دو سرباز یمنی وابسته به دولت مستعفی به دست تکتیراندازهای انصارالله در غرب پایگاه السدیس در نجران کشته شدند و یک خودروی نظامی نیز منهدم شد.
در همین راستا، ترکی المالکی، سخنگوی رسمی نیروهای ائتلاف عربی مدعی شد که نیروهای دفاع هوایی عربستان یک موشک بالستیک را رهگیری کرده و موشک دیگر در منطقه غیرمسکونی ساقط شده است.
وی گفت که این دو موشک به سمت شهر خمیس مشیط شلیک شده است و این اقدام "متجاوزانه" و با هدف "تهدید امنیت عربستان و امنیت منطقهای و بینالمللی است."
از آغاز عملیات نظامی ائتلاف عربی در یمن در مارس ۲۰۱۵ انصارالله ۱۳۲ موشک و ۶۶ هزار و ۲۹۸ خمپاره به عربستان شلیک کرده است.
از سوی دیگر فهد بن ترکی بن عبدالعزیز، فرمانده نیروهای مشترک عربستان گفت: به رغم گسترش دامنه جنگ و "عدم پایبندی حوثیها" به هرگونه قوانینی یا ارزش اخلاقی اما زمان سرنوشتساز و نهایی شدن اوضاع در یمن نزدیک شده است.
وی گفت: عملیات نظامی برای تحقق اهداف استراتژیک ادامه دارد. "دشمنی" روبروی ماست که همواره روش خود را عوض میکند.جنگ در مرحله آخر و نهایی است. در تمامی جنگها مرحله ثبات و حفظ امنیت بعد از جنگ وجود دارد و این مرحله از اهمیت مرحله جنگ برخوردار است.
وی تأکید کرد که تا زمان برقراری "ثبات و امنیت کامل" ائتلاف عربی به عملیات خود ادامه میدهد.
وی مشارکت نیروهای سودانی در عملیات ائتلاف عربی در جنوب و استان صعده و شمال و عدن و حضرموت را ستود.
برچسبها: پاتوق رضا - انصاراله یمن - عربستان
|
برچسبها: پاتوق رضا - رهبری
رکنا: میلاد نوری، برنامه نویس: با نسخه های فارسی تلگرام تمام داده هایتان را چشم بسته تقدیم افراد ناشناس می کنید.
با این حال فیلترنبودن نسخههای فارسی باعث شده است که آنها برای خود بساط تبلیغات گستردهای برپا کنند و جالب اینجاست که آمار نصب برخی نسخههای فارسی تلگرام به بیشتر از ٣میلیون نصب هم میرسد. در این میان برخی اعتقاد دارند که نسخههای فارسی تلگرام به دست وزارتخانههایی مانند اطلاعات و ارشاد و... اداره میشود اما واقعیت اینجاست که مالکیت نسخههای فارسی اصلا مشخص نیست و حتی ممکن است به دست عدهای نوجوان با کمترین اطلاعات برنامهنویسی باشد! برای اینکه متوجه شوید هشدار آذری جهرمی را تا چه اندازه باید جدی بگیرید، توصیه میکنیم ادامه مطلب را بخوانید.
تلگرام فارسی دقیقا چیست؟
بیشک نام پیامرسان تلگرام این روزها برای همه کاربران فارسیزبان آشناست. پیامرسانی با بیش از بیستمیلیون کاربر در کشور ایران ٣ که روزانه میلیونها مطلب و پیام در آن تولید و منتقل میشود و عمده کاربران، آن را بهعنوان یک ابزار پیامرسان کاملا امن و مطمئن میشناسند اما داستان موبوگرام و تلگرام طلایی و تلگرام فارسی و... چیست؟
تلگرام اصلی بهعنوان یک نرمافزار متن باز ارایه شده است. این به آن معناست که تلگرام اجازه میدهد اپلیکیشنهایی با قابلیت و امکانات نرمافزار اصلی ساخته شود و هر کس فکر میکند میتواند امکانات بیشتری به تلگرام اضافه کند، این کار را انجام دهد. البته تلگرام برای این کار یک شرط دارد و آن اینکه «منبع یا سورس اپلیکیشن جدید تلگرام منتشر شود و در دسترس نسخه اصلی قرار بگیرد.» این کار برای نظارت بر امنیت دادهها و جلوگیری از سوءاستفاده است اما تلگرامهای فارسی هیچکدام این کار را انجام ندادهاند و سورسها را معرفی نکردهاند. این به آن معناست که شما به راحتی تمام اطلاعات و دادههای خود را در دست افراد ناشناس قرار میدهید و امکان هر نوع سوءاستفادهای از آن وجود دارد.
دادههایتان را چشم بسته ندهید!
میلاد نوری، برنامهنویس در اینباره توضیح میدهد: نسخههای فارسی تلگرام تمام اطلاعات افراد ازجمله شماره تلفنها، عکسها و فیلمها، لوکیشن و چتهای افراد را در اختیار دارند؛ زیرا آنها به راحتی میتوانند یک نسخه از دادههای کاربرانشان را روی سرورشان ذخیره کنند.
او ادامه میدهد: به همین دلیل است که تلگرامهای فارسی ادعا میکنند میتوانند «مچگیر» باشند و حتی متنهای ارسالی و پاک شده دوستانتان را در اختیارتان قرار دهند. بنابراین استفاده از نسخههای فارسی تلگرام بسیار غیرایمن و خطرناک است.
نوری توضیح میدهد که چون ساخت اپلیکیشنهای فارسی تلگرام بسیار ساده و با کمترین اطلاعات تخصصی برنامهنویسی است ممکن است بسیاری از این نسخهها حتی به دست افراد کمسن و سال ساخته شده باشد و آنها ناخواسته اطلاعات کاربران را در معرض هک قرار دهند. با این حساب شما با استفاده از نسخههای فارسی تلگرام به راحتی شخصیترین دادههایتان را در اختیار افراد ناشناس قرار میدهید.ینکه چرا نسخههای فارسی تلگرام فیلتر نشده است؟ پرسشی است که آذری جهرمی در پاسخ به آن گفته است که فقط نسخه اصلی تلگرام دستور دادستانی برای انسداد را داشته است. جالب است که بدانید تلگرام اصلی هم تلاش خاصی برای انسداد نسخههای فارسی ندارد و تنها به هشدار بسنده کرده است. با وجود این کاربران باید بدانند که برای اشتراک شخصیترین اطلاعاتشان بهتر است امنترین پیامرسانها را انتخاب کنند و بهسادگی دادههایشان را در اختیار هر نرمافزار ناشناخته قرار ندهند. گفتنی است تلگرام فارسی، موبوگرام، موبوگرام دوم و سوم، تلگرام فارسی تلهتاک، تلگرام نارنجی، سوپرگرام، آنگرام، تلگرام پارسی، مایگرام، تلگرام طلایی و فلگرام نام تعدادی از نسخههای غیرایمن و غیررسمی تلگرام است.
برچسبها: پاتوق رضا