اگر نگران سلامتی تان هستید و به خوردن میوه علاقه دارید این میوه ها را نخرید زیرا با خوردن آن سرطان به جانتان می افتد.
برچسبها: پاتوق رضا- میوه- سرطان-,
هنگامی که موضوع میوه های عضو خانواده مرکبات مطرح می شود، پرتقال و لیمو محبوبترین گزینه ها هستند. اما میوه دیگری نیز در این خانواده وجود دارد که اغلب دست کم گرفته می شود. گریپ فروت میوه ای است که از برخی فواید سلامت قابل توجه بهره می برد.
به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، گریپ فروت به واسطه ویژگی های ارتقا سلامت و مبارزه با بیماری خود به عنوان «میوه ای از بهشت» شناخته می شود. گریپ فروت میوه ای احیاکننده و خوشمزه است که از محتوای ویتامین C، یک نوع آنتی اکسیدان، بالایی سود می برد. همچنین، این میوه منبع خوبی برای ویتامین A، پتاسیم، فولات، تیامین، ویتامین B6، کلسیم، آهن، مس، فسفر، منیزم، مواد مغذی گیاهی و فلانوئیدها است.
گریپ فروت از میزان کالری پایینی برخوردار است. در ادامه با برخی از فواید سلامت این میوه بیشتر آشنا می شویم.
کمک به کاهش وزن
گریپ فروت سرشار از ویتامین C، فیبر و آب است و برای افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند، گزینه ای ایدهآل محسوب می شود. ویتامین C موجود در گریپ فروت عملکرد سیستم سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد و همچنین سوخت و ساز چربی را تنظیم می کند و از این رو، به چربی سوزی کمک می کند.
محتوای فیبر و آب گریپ فروت نیز به کاهش دردهای گرسنگی کمک می کنند. این میوه می تواند به جذب و کاهش نشاسته و قند در بدن کمک کند.
پس در رژیم کاهش وزن خود نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت یا خوردن نیمی از یک میوه گریپ فروت پیش از وعده های غذایی را فراموش نکنید.
تثبیت قند خون
انجمن دیابت آمریکا مصرف گریپ فروت را برای افرادی که از دیابت رنج می برند، توصیه می کند. این میوه با شاخص قند خون پایین به افزایش ناگهانی و شدید قند خون پس از مصرف آن منجر نمی شود.
فلانوئید موجود در گریپ فروت که به نام نارینجنین شناخته می شود، حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد و همچنین به حفظ وزنی سالم کمک می کند.
افراد مبتلا به دیابت باید روزانه نصف یک میوه گریپ فروت را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا به مدیریت سطح قند خون آنها کمک کند.
نکته: گریپ فروت برای افرادی که داروهای خاص مانند استاتین ها و مسدودکننده های کانال کلسیم مصرف می کنند، مناسب نیست.
محافظت در برابر سرطان
گریپ فروت به کاهش خطر ابتلا به سرطان های معده، روده بزرگ، مثانه، پستان و مری کمک می کند. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد، مواد خطرناکی که موجب آسیب سلول ها در بدن می شوند و در نهایت مسئول بیماری های مرگبار مانند سرطان هستند، مبارزه می کند.
کاهش خطر سنگ های کلیه
با نوشیدن روزانه آب گریپ فروت، شما می توانید خطر سنگ های کلیه اگزالات کلسیم را کاهش دهید. محتوای بالای اسید سیتریک موجود در گریپ فروت به جلوگیری از تشکیل سنگ ها و حتی شکستن سنگ های کوچکی که شکل گرفته اند، کمک می کند. اسید سیتریک موجب می شود تا ادرار محیطی کمتر مطلوب برای شکل گیری سنگ ها باشد.
نه تنها برای سنگ کلیه، بلکه گریپ فروت برای سلامت کلی کلیه ها نیز خوب است. مطالعه ای که در سال 2011 در نشریه Plos One منتشر شد، نشان داد که محتوای فلانوئید بالای گریپ فروت دارای آثار هیپولیپیدمیک و ضد التهابی است و از این رو، به درمان چربی خون، دیابت و عفونت ویروس هپاتیت C کمک می کند.
محافظت از سلامت قلب
گریپ فروت سرشار از ویتامین C است و از این رو، مصرف آن برای سلامت قلب خوب است. مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می کنند 15 درصد کمتر است. افرادی که دارای بالاترین سطوح ویتامین C در پلاسمای خون خود بودند از نرخ های کاهش یافته بیشتر بیماری قلبی برخوردار بودند.
محتوای بالای پتاسیم در گریپ فروت نیز به عنوان یک گشادکننده عروق کار می کند که به معنای کمک به رگ های خونی و عروق در کسب آرامش است. این شرایط به نوبه خود فشار خون را کاهش می دهد و خطر حملات قلبی و سکته های مغزی کمتر می شوند.
کاهش کلسترول بد
گریپ فورت سرشار از چندین فلانوئید است. هسپریدین یکی از آنها است که به افزایش کلسترول خوب (HDL) و پایین آمدن کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید کمک می کند.
بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2006 در نشریه Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، تنها با خوردن یک گریپ فروت در روز می توانید به کاهش سطوح کلسترول بد به میزان 15.5 درصد و تری گلیسیرید به میزان 27 درصد کمک کنید.
فیبر محلول در گریپ فروت از ورود کلسترول به جریان خون طی فرآیند گوارش جلوگیری می کند که این شرایط مانع از سخت شدن رگ ها شده و خطر بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
گریپ فروت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و مشکل عفونت های مکرر و سرماخوردگی ها را کاهش می دهد. ویتامین C موجود در گریپ فروت به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. این شرایط به بدن در ایجاد مقاومت در برابر پاتوژن ها (عوامل بیماریزا) که موجب سرماخوردگی و دیگر بیماری های عفونی می شوند، کمک می کند. همچنین، این ویتامین می تواند به کوتاه کردن دوره بیماری و کاهش شدت نشانه های بیماری های عفونی کمک کند.
ویتامین C در حفظ و نگهداری از بافت همبند سالم و کمک به بهبود زخم نیز نقش دارد.
افزون بر این، گریپ فروت به کاهش التهاب در بدن کمک می کند که برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید می تواند مفید باشد.
بهبود سلامت پوست
از آنجایی که گریپ فروت سرشار از ویتامین C است، مصرف آن برای سلامت پوست نیز مفید است. این ویتامین برای تولید کلاژن ضروری است که به حفظ نرمی و انعطاف پذیری پوست کمک می کند.
ماهیت آنتی اکسیدانی ویتامین C با پیری سلولی در بدن که به واسطه رادیکال های آزاد مضر کلید می خورد، مبارزه می کند.
افزون بر این، ماهیت اسیدی گریپ فروت به محو شدن لکه های پوستی به واسطه کاهش تولید بیش از اندازه رنگدانه پوستی کمک می کند.
پتاسیم موجود در گریپ فروت از پوست در برابر پرتوهای مضر فرابنفش خورشید محافظت می کند که این شرایط نشانه های پیری زودرس مانند چین و چروک ها و لکه های سن را کاهش می دهد.
پس به طور مرتب آب گریپ فروت تازه بنوشید تا از پوستی خوب و سالم بهره مند شوید.
برای لایه برداری پوست می توانید ماسکی متشکل از آب نصف یک گریپ فروت، یک قاشق غذاخوری عسل، و نصف فنجان آرد جو دو سر تهیه کنید. این ماسک را روی صورت خود بمالید و اجازه دهید تا خشک شود و سپس با دست مرطوب آن را پاک کنید. از این ماسک هفته ای یک بار استفاده کنید.
مبارزه با بیماری لثه
ویتامین C برای برخورداری از لثه هایی سالم ضروری است که دندان های ما را محکم سر جای خود نگه می دارند. از آنجایی که گریپ فروت منبع خوبی برای ویتامین C است، نقشی کلیدی در مبارزه با بیماری لثه ایفا می کند.
مطالعه ای که در سال 2005 در نشریهBritish Dental Journal منتشر شد، نشان داد که مصرف روزانه گریپ فروت خونریزی لثه را در میان افرادی که از بیماری لثه رنج می بردند، کاهش داد. این شرایط به واسطه افزایش سطوح ویتامین C در آنها رخ داد که به ترمیم لثه کمک می کند.
تنها کافی است روزانه یک یا دو عدد گریپ فروت را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از بیماری لثه پیشگیری کرده و حتی آسیب های ناشی از آن را بهبود ببخشید.
پاکسازی کبد
گریپ فروت منبعی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است و به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک می کند. گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان قدرتمند، در خنثی سازی رادیکال های آزاد و کمک به سم زدایی فلزات سنگین از کبد نقش دارد.
مواد مغذی گیاهی به نام لیمونوئیدها که در گریپ فروت یافت می شوند به دفع ترکیبات سمی از کبد به وسیله افزایش محلولیت آنها در آب کمک می کنند.
افزون بر این، ترکیب فلانوئیدی که به نام نارینجنین شناخته می شود به کبد در چربی سوزی به جای ذخیره آن کمک می کند. تجمع چربی در کبد یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب است.
روزانه نصف لیوان آب گریپ فروت تازه به همراه صبحانه بنوشید تا عملکرد کبد خود را بهبود ببخشید.
برچسبها: :پاتوق رضا-خانواده سبزیجات سلامت کاهش وزن مرکبات -,
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان اصفهان سمینار یک روزه (مدیریت تعالی ) بمنظور هم اندیشی و تبادل نظر درباره موضوع مدیریت تعالی و مهندسی خانواده با حضور شورای معاونان دادگستری، روسای حوزههای قضایی، دادستان ها و مدیران کل ادارات استان اصفهان در تالار فرشچیان این شهر برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محمدرضا قنبری معاون اجتماعی دادگستری اصفهان با اشاره به اهمیت موضوع خانواده بیان کرد: ازدواج و تشکیل خانواده پیوندی مقدس، میثاقی محکم، بنایی محبوب نزد خداوند و عاملی موثر در حفظ دین، پذیرش عبادت انسان، تکوین مودت در رحمت، پاسداری از حریم عفت، تضمین رزق و روزی و تعظیم سنت نبوی است.
وی گفت: مکتب متعالی اسلام ازدواج را وسیله ای برای رشد و کمال و بقای دین، تکامل اخلاق، تشکیل نهاد خانواده، تامین سلامت جامعه و دوام و بقای نسل میداند و پیروان خود را به تسریع در امر ازدواج دعوت می کند و آن را گامی مثبت در انجام مسئولیت عبودی و اجتماعی انسان به شمار می آورد.
این مقام قضایی اظهار کرد: امروزه مساله ازدواج و تشکیل خانواده با توجه به تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه از جمله گسترش فرهنگ تجمل گرایی، فاصله افتادن بین ارزش های والدین و فرزندان، بالا رفتن سن ازدواج بنا به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... با چالش جدی روبرو شده است.
معاون اجتماعی دادگستری اصفهان تصریح کرد: از آنجا که یکی از عوامل مهم از هم گیسختگی مهمترین نهاد اجتماعی و اساس جامعه یعنی خانواده، طلاق است، بررسی طلاق و بویژه عواملی که منجر به این امر میشوند خود به خود ضرورت پیدا می کند. همچنین بررسی عواملی که باعث گرایش زوجین به طلاق می شود بخاطر پیامدهایی که در پی دارد بیشتر حائز اهمیت است.
در ادامه این همایش جلال ریزانه مدیر امور اداری و استخدامی دادگستری استان اصفهان نیز گفت: رمز موفقیت افراد، داشتن چشم انداز روشن در زندگی است. هوش و توان اقتصادی بـالا تاثیر چندانی در رسیدن به موفقیت ندارد بلکه داشتن چشم انداز روشن از آیـنده رمز اصلی موفقیت است.
وی گفت: چشم انداز سازی از مهمتریـن نقش های رهبر و مدیران جامعه محسوب میشود. لذا داشتن مهارتهای سرپرستی، رهبری و مربیگری در رسیدن به موفقیت از ارزش بـالایی برخوردار است.
این مقام مسئول بـا بیان ایـنکه جدیدتریـن روش در حوزه مربیگری، مدل مونتوریـنگ است،گفت: ایـن مدل به نوعی مشاوره در زمیـنه شناسایی استعداد افراد و تغییراتی می پردازد که بـاید در ایـن افراد رخ دهد تا بتوانند مسیر رشـد و تعالی خود را طی کنند.
برچسبها: :پاتوق رضا- ازدواج - تشکیل خانواده -,
برچسبها: :پاتوق رضا- بشار اسد- زبالهدان تاریخ-,
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند سالی است که تروریستهای تکفیری_سعودی به نام دین و با پشتیبانی تسلیحاتی و نظامی آمریکا و همسفرههای منطقهایاش به ماجراجویی در عراق و سوریه میپردازند. تکفیریها در روزهای اخیر علاوه بر استفاده از گاز کلر در حلب از موشکهای دوشپرتاب استینگر استفاده کردهاند.
این تروریستها در سوریه و عراق از انواع سلاحهای پیشرفته بهره میبرند که از جمله این سلاحها میتوان به موشکهای ضد زره میلان و انواع موشکهای دوشپرتاب اشاره کرد. یکی از افسران پایگاه هوائی حماه سوریه اعلام کرد: تروریستها سوری به موشک دوش پرتاب استینگر دست پیدا کردهاند و میتوانند اهداف خود را در ارتفاع چهار و نیم کیلومتری (4500 متر) بزنند.
برچسبها: پاتوق رضا - داعش ، تروریسم ، آمریکا ، حلب ، موصل ، سوریه ، عراق-,
برچسبها: پاتوق رضا - آمریکا ، موشک ، سامانه دفاعی ، آونجر-,
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وهابیت نقش تخریبی دارد و عربستان از ایجاد یک منطقه ژئوپلتیک در جهان اسلام جلوگیری میکند که این امرخدمت به آمریکا و اسرئیل است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگارن جوان، سردار سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده اسبق کل سپاه در همایش ژئوپلتیک جهان اسلام که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به درگیریهای 15 سال اخیر منطقه غرب آسیا و رویکردهایی که بین کشورهای مختلف منطقه در این زمینه وجود دارد عنوان داشت: ما اکنون سرنوشت ترکیه را در منطقه میبینیم و سرنوشت عربستان سعودی را هم درآینده خواهیم دید.
حکومتهای استبدادی و تصمیمگیریهای فرامنطقهای باعث شده تا یک تأخیر طولانی در مرحله گذار تشکیل یک ژئوپلتیک در جهان اسلام اتفاق بیافتد.
وی افزود: ایجاد یک قدرت بینالمللی ناشی از یکپارچگی دینی و اعتقادی در کنار منافع اقتصادی مشترک مهمترین بستر ایجاد ژئوپلتیک است.
سرلشکر رضایی تأکید کرد: ایران به دلیل موقعیت کم نظیر ژئوپلتیکی و دسترسی به دریای خزر و خلیج فارس و قدرت نظامی برتر در منطقه میتواند آغازگر ساماندهی یک سیستم ژئوپلتیکی در منطقه باشد.
فرمانده اسبق کل سپاه با اشاره به تعاملات ایران با 5 زیرسیستم در منطقه اظهار داشت: بحرانهای اخیر در منطقه از ایجاد یک منطقه ژئوپلتیکی جلوگیری کرده است.
وی گفت: ما باید برای آنکه در منطقه به پیروزی برسیم و نقش مهم ایفا کنیم باید قوی باشیم و بدون قوی شدن نمیتوانیم در جهان اسلام ایفای نقش کنیم و ما باید در گسترش تجارت و اقتصاد گام برداریم.
سرلشکر رضایی تأکید کرد: ما در سوریه و عراق شهید میدهیم و ترکیه تجارت میکند و ما باید نقش خود را به گونهای ایفا کنیم که اگر کمکهای خود را به کشورهای منطقه ارائه میکنیم در کنارش کالاهای تجاری خود را نیز به عراق و سوریه صادر کنیم.
وی افزود: در حالی که مذاکرات با قدرتهای بینالمللی بهبود یافت رابطه با ترکیه و عربستان بهم خورد و چرا دولتمردان باید به گونهای برخورد کنند که روابط این گونه شود.
فرمانده اسبق کل سپاه با اشاره به اینکه در قبال قدرتهای منطقهای و بینالمللی نباید باید سیاست ما نه شرقی و نه غربی باشد گفت: ادامه امنیتی سازی منطقه بدون نگاه به بافتهای قومی همچون عملیات موصل و حشدالشعبی از جمله آن است.
سرلشکر رضایی یادآور شد: سرکوب عوامل بحرانزا مانند تکفیریهای باید بدون مسامحه انجام شود که این یکی از مواردی است که باعث ایجاد نظم ژئوپلتیکی در منطقه میشود.
سرلشکر رضایی در پایان خاطر نشان کرد: وهابیت یک نقش تخریبی در نظم ژئوپلتیکی جهان اسلام دارد و عربستان از ایجاد منطقه ژئوپلتیکی جلوگیری یا آن را به تأخیر میاندازد و این خدمت به اسرائیل و آمریکا است رهبری امروز پرچمدار وحدت، صلح و پیشرفت در جهان اسلام است.
برچسبها: پاتوق رضا - دفاعی امنیتی ، محسن رضایی ، عربستان-,
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام و فرمانده اسبق کل سپاه در دوران دفاع مقدس در حاشیه همایش بحرانهای ژئوپلتیک جهان اسلام در جمع خبرنگاران عنوان داشت: منطقهای که ما در آن حضور داریم شرایط بسیار خوبی برای همگرایی و ایجاد یک منطقه اقتصادی در آن وجود دارد.
وی افزود: عواملی همچون وهابیت و صهیونیسم، همگرایی در منطقه را به تأخیر میاندازند اما منطقه خود پتانسیل همگرایی را دارد.
سرلشکر رضایی تصریح کرد: راهکار همگرایی در منطقه این است که کشورها سرنوشت خود را بدست بگیرند و اجازه دخالتهای خارجی را ندهند ما باید در مسائل اقتصادی به یک بازار مشترک دست جمعی برسیم که بتوانیم منافع بیشتری را از فعالیتهایمان بدست آوریم.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه هدف ارتش ترکیه از انجام عملیات در خاک سوریه با عنوان سپر فرات چیست عنوان داشت: کشور ترکیه به یک برداشتی رسیده که با انجام عملیات نظامی در خاک سوریه به منابع نفت و گاز منطقه دسترسی پیدا کنند.
سرلشکر رضایی تأکید کرد: ترکیه به دنبال آن است که به یک هاب انرژی در منطقه تبدیل شود. مسائل ایدئولوژیک و تحریک اسرائیل هم در تحرکات ترکیه نقش دارد. ترکیه در 3- 4 سال اخیر به یک سیاست جدید در منطقه رسیده و ما فکر میکنیم که این سیاست به ترکیه آسیب خواهد زد.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام ادامه داد: مردم منطقه به دنبال همگرایی هستند و این همگرایی را میخواهند و ما باید ببینیم که مردم منطقه چه میخواهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره سیاستهای ترامپ پیرامون موضوع برجام گفت: ما باید منتظر باشیم تا ببینیم زمانی که آقای ترامپ روی صندلی ریاست جمهوری نشست چه تصمیماتی میگیرد؛ ما همه گزینهها را در نظر داریم و هم در صورت تمایل آمریکا میتوانیم همکاری کنیم و در صورت تجدیدنظر آمریکا هم میتوانیم قطع همکاری درباره برجام را انجام دهیم.
برچسبها: پاتوق رضا - دفاعی امنیتی ، سرلشکر رضایی ، فرمانده اسبق سپاه-,
كردستان مهم ترين استان كشور از لحاظ توليدات نازك كاري است
صنايع دستي به عنوان بخشي از ميراث فرهنگي و نمادي از نوع زندگي فرهنگي يك جامعه، همواره مورد توجه مي باشد. به علت ويژگي زندگي سنتي در بسياري از نقاط كردستان و عدم استيلاي بخش صنعتي، هنوز صنايع دستي استان از لحاظ كيفيت و گستردگي در سطح كشور مطرح مي باشد، به گونه اي كه فرش و گليم كردستان به همراه محصولات ظريفه مانند شطرنج شهرت جهاني پيدا كرده است.
مهم ترين صنايع دستي استان كردستان عبارتند از: نازك كاري چوب، دست بافي، خراطي، ساخت زينت آلات محلي، سوزن دوزي و روكاري، سفال سازي، حصيربافي، گيوه دوزي، نمدمالي و ساخت محصولات چرمي. دستبافي شامل سجاده، موج، شال، جاجيم، گليم، گليمچه و پارچه لباسي است كه در بيشتر نقاط شهري و روستايي كردستان تهيه مي شود. زينت آلات شامل انواع دستبند، گردن بند، سينه ريز، النگو، سربند، انگشتري و گوشواره است. نازك كاري با چوب شامل قوطي سيگار، شيريني خوري، كيف زنانه، سيني، بشقاب، آجيل خوري و... مي باشد.(سعيديان، 1369، 1023).
قالي و گليم
استفاده از رنگ هاي گياهي، تركيب نقش و اصالت طرح، موجب برتري كيفيت قالي و گليم استان كردستان شده است. شهر سنندج و بيجار مهم ترين مركز توليد گليم و قالي مي باشد. شهرت جهاني فرش سنندج و اعتبار آن در ميان بازارهاي جهاني سبب شده است كه در دائره المعارف بريتانيا كه از معتبرترين دائره المعارف هاي دنياست، واژه « سنه» را كه كردي سنندج است به نوعي قالي معروف ترجمه كرده اند.
محصولات نازك كاري
كردستان مهم ترين استان كشور از لحاظ توليدات نازك كاري است. هنر نازك كاري تركيب قطعات بسيار كوچك از انواع چوب هاي پرداخت شده طبيعي مي باشد كه با ظرافت خاص در كنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسيار ظريف چوبي همانند قلمدان و ساير محصولات مي گردد. علاوه بر نازك كاري، اروسي سازي، منبت و معرق سنندج نيز از شهرت و اعتبار برخوردار است.
جولايي ( نساجي سنتي )
كارگاه هاي توليد پارچه لباس كردي مردانه به جولايي معروف است. اين پارچه ها ده سانتيمتر عرض و در حدود بيست و يك متر طول دارند. محصولاتي همانند جاجيم يا رختخواب پيچ و جانمازها هم حاصل كار جولاها مي باشد كه به صورت سنتي تهيه و به بازار عرضه مي گردد.
كلاش
در مناطق كردنشين نوعي گيوه به نام كلاش توليد مي شود كه هماهنگي جالبي با لباس كردي دارد. رويه اين كفش از نخ پنبه اي بافته شده و زيره آن از پارچه ي فشرده شده ساخته شده است، به همين دليل كفشي بسيار سبك، نرم، قابل انعطاف و متناسب با محيط كوهستاني است. توليد كلاش در اصل مختص به اورامان بوده ولي اكنون در تمام شهرهاي كردستان توليد مي شود.
ساخت ابزار و آلات موسيقي
پيشرفت ساخت صنايع دستي چوبي به علت وجود چوب درختان جنگلي مرغوب و استعداد فراوان در زمينه تعليم و يادگيري موسيقي موجب شده استان كردستان به يكي از مناطق عرضه وسايل موسيقي، به ويژه موسيقي سنتي تبديل شود كه نمونه آن ساخت دف، ديوان، تار، سه تار، ويولن، قانون و سنتور مي باشد. ساير صنايع دستي استان عبارتند از: زرگري سنتي، سفالگري، ساخت مصنوعات چرمي، كارددوزي و خراطي ( استانداري كردستان، 1389 ).
شاخص ترين توليدات صنايع دستي استان كرمانشاه نيز عبارتند از: گليم، قالي، گيوه و سازهاي سنتي. در كنار آن ها صنايع دستي ديگري نيز وجود دارد، از جمله: جاجيم بافي، چاقوسازي و ابزارآلات فلزي، قلم زني منبت، معرق، پارچه دستباف، نازك كاري چوب و ريزه كاري چوب، نمدمالي، مصنوعات چرمي، ساخت زيورآلات محلي، چيغ بافي، فلزكاري، دوخت هاي سنتي( رودوزي) گليم گل برجسته، سفالگري، طراحي سنتي، سبدبافي، نساجي ( موج بافي و اهرامي بافي )، تراش شيشه، رنگرزي سنتي، طراحي فرش، تذهيب، نگارگري، خراطي و مجسمه سازي.
برچسبها: پاتوق رضا صنايع دستي- كُردها -,
افزایش فاصله کلینتون و ترامپ در نظرسنجیهای جدید
|
|
|
|
|
|
|
برچسبها: پاتوق رضا- نشریه آمریکایی-نتخابات- آمریکا - ایران -,
آرامگاه کوروش کبیر
مرگ کوروش بزرگ در حدود سال ۵۲۹ پیش از میلاد، در سال بیستوهشتم یا سیام سلطنت او بر انشان و بیستودوم پس از فتح پادشاهی ماد اتفاق افتاد. روایات مختلفی دربارهٔ مرگ کورش وجود دارد. بیشتر مورخینی که در مورد مرگ او نوشتهاند آن را در جنگ با یکی از طوایف سکایی در شمال شرق ایران گزارش کردهاند.
اما در مورد نام قومی که کورش در جنگ با آنان کشته شده یا زخمی و بر اثر جراحت آن کشته شد، اختلاف است. هرودوت آن را ماساژت نامیده، کتزیاس دربیک و برس کلدانی هم دها، که هر سه از اقوام سکایی بوده که در فاصلهٔ گرگان تا ورای دریای آرال و رود سیحون سکونت داشتهاند. نتیجهٔ جنگ هم مشخص نیست. بهگفتهٔ هرودوت سپاه کوروش شکست خورد، بهگفتهٔ کتزیاس با کمک یکی از اقوام سکایی پیروز شد و به گفتهٔ استرابون هم پیروز شدند.
شکی نیست که کوروش مقدمات امر را برای تسخیر مصر فراهم کردهاست ولی ابتدا تصمیم گرفت مرزهای شمال شرقی امپراطوری اش را از تاخت و تاز اقوام چادرنشین ماساگتها در امان بدارد. این تاخت و تازها زیانها و صدمات چشمگیری بر ایرانیان شهرنشینی که آمیخته امپراطوری هخامنشی شده بودند وارد کرده بود.
هرودوت میگوید که کوروش با حیله به یکی از اردوگاههای ماساگت حملهور شد و تمامی ساکنان آنجا را کشت. ولی پس از این جریان، قسمت اعظم نیروهای ماساگت تحت فرماندهی ملکه تومیریس، شکست سنگینی بر ایرانیان وارد آوردند و کوروش کشته شد. سر بریدهٔ کوروش در یک پوست خیک که پر از خون انسانی بود انداخته شده تا وی عطش خونآشامی خود را تسکین دهد. هرودوت مینویسد این نبرد، خونینترین جنگی بود که توسط «بربرها» صورت گرفته بود. بنابر گزارش مورخین یونانی، کوروش در جنگ با ماساگتها ۲۰۰ هزار مرد جنگی را از دست داد که اغراق آشکاری است.
از نگاه داندامایف داستانهای روایت شده توسط مورخین یونانی بیشتر از آنکه شرح یک رویداد واقعی باشند، رنگ و بوی یک رمان را دارند. اگرچه حقیقت دقیق مرگ کوروش را نمیدانیم، اما مشخص است که او در پاسارگارد دفن شدهاست. این حقیقت ممکن است که گفتههای هرودوت را دروغ جلوه دهد اما ممکن است جنازهٔ کوروش از دشمن پس گرفته شده و به پایتخت آورده شده باشد. ریچارد فرای میگوید احتمالاً داستان هرودوت ساختگی است، اما گرفتن آسیای میانه توسط کوروش صحیح است زیرا دورترین شهری که در سغد وجود دارد، سایرسچَتا (سایروپولیس) نام دارد که گستردگی فتوحات شرقی او را ثابت میکند. کتزیاس میگوید که کمبوجیه باگاپاتس - یکی از درباریان - را همراه جسد کوروش به مراسم دفن فرستادهاست.
انتقال جسد کوروش، یکی دیگر از نشانههای نادرست بودن جنگ کوروش با ماساگتهاست؛ زیرا اگر ملکه تومیریس، کوروش را کشته و سر او را بریده باشد، چگونه هخامنشیان توانستهاند با سپاهی شکستخورده جسد را از آنان پس بگیرند و آن را به درون قسمتهای داخلی ایران وارد کنند؟
در دوازدهم اوت ۵۳۰ پیش از میلاد، زنی بابلی به نام «بورسیپه» زمینی را در نزدیکی دروازهٔ سنگبراق به نام یکی از خویشاوندانش کرد. تاریخ این لوحی گلی که به خط میخی اکدی نوشته شده بود، «نهمین سال کورش، شاه کشورها» را نشان میداد. در سی و یکم همین سال در پایتخت بابل، مردی بابلی الاغش را فروخت. تاریخ این لوح مربوط به «سال آغاز فرمانروایی کمبوجیه، شاه کشورها»ست. این دو سند که در ظاهر اهمیت چندانی ندارند، در واقع نشان میدهند که کوروش در فاصلهٔ بین ۱۲ تا ۳۱ اوت سال ۵۳۰ پیش از میلاد درگذشتهاست و یا حداقل، خبر درگذشت وی و بر تختنشینی کمبوجیه در این تاریخ به بابل رسیدهاست.
این نگاره، اثر الکساندر زیک، بردن سر کوروش نزد تهمرییش را به تصویر کشیده است
روایت هرودوت
هرودوت کشتهشدن کوروش بزرگ در جنگ با ماساژتها محتملترین واقعه میداند. این نگاره، اثر الکساندر زیک، بردن سر کوروش نزد تهمرییش را به تصویر کشیده است.
هرودوت مورخ یونانی نوشته که کورش پس از آنکه بابل را فتح کرد برای مطیع کردن ماساژتها که در شرق رود آراکس (سیحون) سکونت داشتند لشکرکشی کرد. وی ابتدا به فرمانروای ماساژتها تهمرییش («تُمیریس) که بیوهٔ پادشاه سابقشان بود پیشنهاد ازدواج داد اما او که دانست مقصود کوروش تسلط بر سرزمین اوست نپذیرفت و کورش به قصد جنگ با او به سوی سیحون حرکت کرد. او در ابتدا با حیلهٔ جنگی توانست یکسوم سپاه ماساژتها را نابود کند اما ملکه تمیریس با جمعآوری تمام قوای خود به او حملهور شد و در جنگی سنگین به پیروزی رسید.
بیشتر سپاه کورش نابود شده و او نیز کشته شد. هرودوت با اشاره به اینکه حکایات متعددی در مورد مرگ کوروش مطرح است و او آن که به حقیقت نزدیکتر است را انتخاب کرده مشخص میکند که خود نیز از صحت آن مطمئن نبودهاست.
هرودوت مینویسد، راجع به درگذشت کوروش روایات مختلف است اما من شرحی را که بیشتر در نظرم معتبر مینماید نقل میکنم. کوروش در آخرین نبرد خود به قصد سرکوب قوم ماساگت (ماساژت) قومی از سکاها که با حمله به نواحی مرزی ایران به قتل و غارت میپرداختند، به سمت شمال شرقی کشور حرکت کرد، میان مرز ایران و سرزمین سکاها رودخانهای بود که لشگریان کوروش باید از آن عبور میکردند.
هنگامی که کوروش به این رودخانه رسید، تهمرییش (تومیریس) ملکهٔ سکاها به او پیغام داد که برای جنگ دو راه پیش رو دارد یا از رودخانه عبور کند و در سرزمین سکاها به نبرد بپردازند و یا اجازه دهند که لشگریان سکا از رود عبور کرده و در خاک ایران به جنگ بپردازند. کوروش این دو پیشنهاد را با سرداران خود در میان گذاشت. بیشتر سرداران ایرانی، جنگ در خاک ایران را برگزیدند، اما کرزوس امپراتور سابق لیدیه و دایی مادر کوروش که تا پایان عمر، به عنوان یک مشاور به کوروش وفادار ماند، جنگ در سرزمین سکاها را پیشنهاد کرد.
کوروش نظر کرزوس را پذیرفت و از رودخانه عبور کرد. نخست عدهای از جنگاوران ماساگتها به رهبری سپارگاپیس فرزند ملکه، به دستهای از سربازان لشکر کوروش که از بقیه جدا افتادهبودند، حمله کرده و همه را به خاک هلاکت انداختند. بعد از آن پیروزی آنها بر سفرهٔ طعام بازمانده از لشکر کوروش نشسته و با اشتیاق فراوان انقدر خوردند و نوشیدند که مست و بیهوش شدند. پارسیان در این هنگام وقت را غنیمت شمرده بر سر آنها ریختند و سپارگاپیس را اسیر کردند.
سپارگاپیس وقتی به هوش آمد و خود را اسیر دید، از کوروش استدعا کرد که غل و زنجیر از او بردارند. کوروش این تقاضا را اجابت کرد. وقتی دستان او آزاد شد، از شدت ننگ و عار خود را درجا کشت. بعد از جنگی بین دو سپاه درگرفت که از جهات شدت و خشونت در میان سایر اقوام سابقه نداشت و عاقبت ماساگتها غلبه کردند و خود کوروش نیز کشتهشد.
بروسوس (مورخ کلدانی) در ۲۸۰ پیش از میلاد آوردهاست که کوروش در جنگ با طوائف داهه (دها، یکی از عشایر سکایی) کشته شدهاست. از قول کتزیاس پزشک دربار هخامنشی آمدهاست که کوروش در اثر جراحاتی که در جنگ با دربیکها (به انگلیسی: Derbike) به او وارد آمدهبود، کشته شدهاست. آنها فیلهایشان را رها کردند، اسب کوروش رم کرده و کوروش بر زمین افتاد. یکی از سربازان هندی که با دربیکها متحد بودند، زوبینی به ران او انداختهاست و کوروش را به خیمهاش بردند و او در اثر این زخم بعد از سه روز درگذشتهاست.
اینکه هر سه قوم یاد شده، در بالا از طوایف سکاها بودهاند، نشان میدهد که آخرین جنگهای کوروش با طوایف سکاها بودهاست اما به نوشته زرینکوب بعید به نظر میرسد که وی در این جنگها کشته شدهباشد. مخصوصاً در روایت هرودوت بسیار بعید میرسد که باقیماندهٔ سپاه شکست خورده توانسته باشند، جسد بدون سر او را برای دفن به پاسارگاد بیاورند. بر طبق روایتهای گزنفون و استرابون این جنگها به کشته شدن کوروش منجر نشدهاست و وی به مرگ طبیعی وفات یافتهاست. در هر حال راجع به پایان کارش، هیچ روایتی را از روی قطع بر روایت دیگر، نمیتوان ترجیح داد.
روایت کتزیاس
کتزیاس مورخ دیگر یونانی جنگ کورش را با قومی به نام دِربیک به پادشاهی آمُرّایوس گزارش کردهاست. دربیکها توانستند با فیلهای جنگی خود سوارهنظام ایرانیان را محاصره کرده و کوروش بزرگ از اسب به زیر افتاده و یک جنگجوی هندی - که از متحدین دربیکها بودند- او را با زوبینی که به رانش میخورد، مجروح میکند. روز بعد «آمورگِس» پادشاه سکائی به کمک ایرانیان آمده و آنها فاتح شده و دربیکها مطیع میشوند اما کورش چند روز بعد پس از وصیت به اطرافیان خود و تعیین کمبوجیه به عنوان جانشین خود میمیرد.
روایت برس کلدانی
از بروسوس مورخ کلدانی نقل قول شده که کوروش در نبرد با قوم داها کشته شد. دها از اقوام ساکن اطراف گرگان بودهاند.
روایت تروگ پمپهای
تروگ پمپهای مورخ رومی هم روایتی مشابه هرودوت را اتخاذ کرده با این تفاوت که مینویسد سپاه ۲۰۰ هزار نفرهٔ کوروش در گردنههای کوهستان به محاصرهٔ سپاه ملکه ماساژتها درآمده و تمامی آنها نابود شده، حتی یک نفر هم زنده نمیماند تا خبر این واقعه را ایرانیان برساند.
روایت گزنفون
کسنوفون مورخ یونانی مرگ کورش را در کتاب کوروشنامه به شکل طبیعی و در پارس گزارش داده. به گفتهٔ او کورش در خواب از مرگ خود مطلع میشود و پس از نیایش و وصیتهایی به نزدیکان و دوستان و بزرگان کشور از دنیا میرود. روایت کسنوفون در مورد مرگ کورش به داستانهای اساطیری مربوط به مرگ کیخسرو پادشاه کیانی شباهت دارد.
برچسبها: پاتوق رضا- مرگ -کوروش کبیر-
گوشت گردن و سینه گوسفند برای داخل خورش ها بسیار مناسبند
گوشت گوسفند یکی از بهترین نوع گوشت است که در تمامی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا به بررسی قسمتهای مختلف گوشت گوسفند می پردازیم تا بتوانیم بهترین برشها را از قصابی خریداری کنیم.
گوشت گوسفند سالم و مناسب را با این نکته ها بخرید
هیچ کسی لذت خوردن گوشت گوسفندی که خوب پخته شده باشد را نمی تواند انکار کند. فیله یا دنده کباب نسبتاً گران است. می توانید گاهی با درست کردن آنها دلی از عزا در آورید. پیدا کردن برشهای ارزان قیمت بدان معناست که همیشه می توانید از گوشت گوسفند لذت ببرید. با قصاب خود آشنا شوید آنها خیلی بهتر از گوشتهای بسته بندی شده آماده در سوپر مارکتها به شما کمک خواهند کرد.
شانه گوسفند
این قسمت در حقیقت نیمه پائینی تنه گوسفند است. این برش بزرگ جایگزین ارزان قیمتی برای ران است. می توان این قسمت را به همراه سبزیجات معطر و سیر کباب کرد. گوشت را می توان روی برشهای سیب زمینی قرار داد بدین ترتیب سیب زمینی های شما به همراه عصاره گوشت پخته خواهند شد. یا می توانید آن را به تکه های کوچک خرد کرده داخل خورش بپزید.
گردن و سینه گوسفند
این قسمت از گردن گوسفند ارزان تر است و بیشتر به سمت میانه بدن گوسفند قرار دارد. این برشها برای خرد کردن داخل خورشها بسیار مناسبند. قسمت میانی گردن به صورت فیله یا تکه ای وجود دارد. به دنبال گوشتی بگردید که همه قسمتهای آن یکرنگ است و لایه ای از چربی روی آن را پوشانده است.
سینه گوسفند
این برش از قسمت زیر شکم گوسفند بریده می شود. این قسمت را به آرامی بپزید تا چربی آن جدا شود. ممکن است دنده ها و استخوان ها به آن متصل باشند. می توان زمانیکه گوشت پخته شد آنها را جدا کرد یا می توان گوشت را بدون استخوان و رول شده خریداری کرد که و درون آن را با سبزیجات پر کرد. از قصاب خود بخواهید که پوست روی گوشت را جداکند تا لایه چربی روی پوست نیز برداشته شود.
دمبالچه گوسفند
یک برش آبدار از پشت بدن گوسفند. می توان قسمتهای استیکی را به همراه یا بدون استخوان در فر یا روی منقل کباب یا در ماهیتابه سرخ کرد.
برچسبها: پاتوق رضا- خرید -گوشت -گوسفندی -,
در بین محلات پنجگانه تهران قدمت چال میدان (چال حصار) قدیمی تر از بقیه است
محله های ثروتمندان در تهران قدیم
تهران قدیم از چهار محله تشکیل شده بود به نامهای سنگلج، اودلاجان (عودلاجان)، بازار و چالهمیدان. در زمان ناصرالدینشاه قاجار چندین محله تازه در تهران ساخته شد به نامهای ارگ، چاله حصار، خانی آباد، جوادیه، قناتآباد، پاچنار، پامنار، یافتآباد، گار ماشین، گود زنبورکخانه، صابونپزخانه، گود عربها و دروازه قزوین. محلههای دیگر شهر تهران بزرگ؛ ری یا شاه عبدالعظیم، شمیران یا تجریش، تهرانپارس، تهران نو، نارمک، کَن و فرحزاد، طرشت و حسنآباد، بریانک یا هفت چنار میباشد.
هنوز بسیاری از آن محلات با همان اسم و رسم قدیم وجود دارند. محله دولت که به دلیل نزدیکی با کاخهای سلطنتی به این نام خوانده میشد، خیابانهای لالهزار، خیابان شاهآباد، خیابان اسلامبول، خیابان علاءالدوله (فردوسی) خیابان لختی (سعدی) خیابان واگنخانه (خیابان اکباتان) عین الدوله، دوشانتپه (ژاله)، نظامیه (بهارستان) و دروازه شمیران را شامل بود.
محله عودلاجان (اودلاجان) تشکیل میشد از خیابان جلیلآباد (خیام) کاخ گلستان تا ناصریه (ناصر خسرو) و حدود مسجد شاه و شمال بوذرجمهری شرقی و پامنار و جنوب خیابان چراغ برق (امیر کبیر) و میدان توپخانه، که محله کلیمیان و زرتشتیان مقیم تهران بود.
محله سنگلج که بخش اعظم و عمده آن را امروزه پارک شهر تشکیل میدهد، در گذشته یکی از مراکز مهم سیاسی بود و با اینکه در حال حاضر تقریباً از بین رفته ولی هنوز اشتهار تاریخی خود را از دست نداده.
چاله حصار یکی دیگر از محلات جنوب تهران بود که چون آن را خاکبرداری و خاکش را به مصرف حصار کشی تهران رسانده بودند، مقدار زیادی چاله گود مانند داشت، بعدها برای تخلیه زبالههای شهر از آنجا استفاده میکردند.
چاله میدان نیز که قبلاً در دوره صفویه خاک آن را به مصرف حصارکشی تهران رسانده بودند، وضعی تقریباً مشابه چاله حصار داشت و محل تخلیه زباله تهران به حساب میآمد، این محله محدود به جنوب بازار چهل تن و امامزاده سید اسماعیل و میدان مال فروشها، میدان امین السلطان، گمرک، خانی آباد، دروازه غار و پاقاپوق (اعدام) بود.
در بین محلات پنجگانه تهران قدمت چال میدان (چال حصار) قدیمی تر از بقیه است. بافت قدیم شهر تهران تا زمان حکومت پهلوی اول به شکل قدیم خود – البته با تغییراتی جزیی – باقی مانده بود. با تخریب حصار شهر تهران و دروازه های آن، تغییرات عمده ای در تمام شهر به وجود آمد. به رغم تداوم دگرگونیها در زمان پهلوی دوم، هسته قدیمی شهر تهران همچنان مرکزیت خود را تا به امروز حفظ کرده است.
*محله دولت
این محله حد فاصل خیابان های لاله زار، فردوسی، سعدی، اکباتان، ایران، 17 شهریور، بهارستان و دروازه شمیران را در بر میگرفت. محله ای که دیرتر از بقیه محلات به تهران اضافه شد و مردم همیشه به آن به چشم یک محله حاشیه ای و بی اعتبار نگاه می کردند. البته تا وقتی که در زمان ناصرالدین شاه لاله زار رونق گرفت و تبدیل به خیابان فرهنگ و هنر تهران شد.
*میدانها
در تهران عهد قاجار پنج میدان توپخانه، بهارستان، ارگ، پاقاپق و مشق ساخته شد. بعد از آن 12 میدان دیگر در تهران بنا شد. طراحان میدانهای جدید ابتدا مهندسان چک و فرانسه و سپس آلمانی و دانمارکی بودند. بعدها 150 میدان کوچک و بزرگ به مرور به این مجموعه اضافه شد. از 50 میدان احداث شده در سال های اخیر، آفریقا (آرژانتین) و بسیج، بزرگ ترین آنها هستند.
*محله پولدارهای تهران
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در قدیم محله ثروتمندان تهران کدام نقطه از مناطق 22 گانه امروزی تهران به شمار می رفت.
در نقشه های بجا مانده از روزگار قاجار- برزین ۱۲۵۸- چهار محله عودلاجان، چاله میدان، بازار و سنگلج قید شده است. بعدها محله های ارک و دولت به آن چهار محله اضافه شدند و وجه تمایز این دو محله جدید، آن بود که اربابان قدرت و زورمداران روزگار در این دو محله در میان باغهای وسیع زندگی می کردند و هرگز تراکم جمعیت محله هایی چون سنگلج، چاله میدان و بازار را نداشتند. در این محله ها، از کوچه های تنگ، باریک و دراز خبری نبود و سکنی گزینی افراد سرشناسی همچون میرزا یوسف مستوفی الممالک و تصرف اراضی وسیع در قسمت شمالی تهران آن روزگار محله هایی چون بهجت آباد، یوسف آباد و حسن آباد شکل گرفتند.
محله عودلاجان، چاله میدان، بازار و سنگلج از محله های ثروتمندان در تهران قدیم بوده است
گفته می شود که رضاشاه دراین محله بزرگ شده بود و اصرار داشت که برای از بین بردن سوابق خود، محل را تخریب کند. سابقه تاریخی سنگلج به سال۱۲۵۰ ه. ق، است که برای استفاده منطقه مسکونی طراحی شد و ساخت آن بر عهده محمد تقی خان بوده است.
امروزه در خیابان بهشت معماری قدیمی و جدید به چشم میخورد، اما خیابان بیش تر به مرکز اداره های دولتی تبدیل شده است. سنگلج در عصر خود یکی از بزرگ ترین و آبادترین و پرجمعیت ترین محلات تهران بود که تکیه های آن شهرت بسیاری داشت. تکیه مشهور قورخانه کهنه از جمله آن ها است که در حال حاضر به خیابان قورخانه تبدیل شده و در آن اتصالات لوله و پیراهن و کت و شلوار به فروش می رسد.
از تکیه های سنگلج چندین گذرگاه و خیابان انشعاب پیدا می کرد که خیابان شاهپور (وحدت اسلامی)؛ واقع در غرب سنگلج، یکی از آنها است. گذرهای معروف آن نیز گذر تقی خان در شمال و گذر شریف الدوله در ضلع جنوبی است که به در خونگاه می رسید.
محله سنگلج در روزگار گذشته، دارای یک یا چند کدخدا بود، مثل: حاج میرزا زکیخان که متصدی تدارکات و هزینه چراغانی و تنظیم امور دسته های عزاداری و حرکت آن ها در روز عاشورا در چاله حصار بود. از اشخاص صاحب نام دیگر مانند آیت الله سید محمد طباطبایی و آیت الله سید عبدالله بهبهانی را، که از روحانیان صدر مشروطیت و طراز اول دارالخلافه ناصری بود، می توان نام برد. از مشخصه های امروز این محله میتوان به تالار نمایش سنگلج اشاره کرد که در دهه ۱۳۴۰، ساخته شده است.
دو گذر معروف این محله گذر تقی خان و گذر شریف الدوله بود که به درخونگاه منتهی می شد. چندین حمام بزرگ با خزینه ها و چال حوضهای عظیم در سنگلج وجود داشت. در نقشه های بجا مانده از روزگار قاجار چهار محله عودلاجان، چاله میدان، بازار و سنگلج از محله های ثروتمندان در تهران قدیم قید شده است.
* وجه تسمیه نام قدیمی محلات شمال تهران
اقدسیه: نام قبلی اقدسیه (تا قبل از 1290) قمری حصارملا بوده است. ناصرالدین شاه زمین های آنجا را به باغ تبدیل و برای یکی از همسران خود به نام امینه اقدس (اقدس الدوله) کاخی ساخت و به همین دلیل این منطقه به اقدسیه معروف شد.
آجودانیه: آجودانیه در شرق نیاوران قرار دارد و تا اقدسیه ادامه پیدا می کند. آجودانیه متعلق به رضاخان اقبال السلطنه وزیر قورخانه، ناصرالدین شاه بود، او ابتدا آجودان مخصوص شاه بوده است.
درکه: اگرچه هنوز دلیل اصلی نامگذاری این محل مشخص نیست اما برخی آنرا مرتبط به نوعی کفش برای حرکت در برف که در این منطقه استفاده می شده و به زبان اصلی «درگ» نامیده می شده است دانسته اند.
فرمانیه: در گذشته املاک زمین های این منطقه متعلق به کامران میرزا، نایب السلطنه بوده است و بعد از مرگ وی به عبدالحسین میرزا فرمانفرما فروخته شد.
جماران: زمین های جماران متعلق به سید محمدباقر جمارانی از روحانیون معروف در زمان ناصرالدین شاه بوده است. برخی از اهالی معتقدند که در کوه های این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده می آمدند و دلیل نام گذاری این منطقه نیز همین بوده است و عده ای هم معتقدند که جمروکمر به معنی سنگ بزرگ است و چون از این مکان سنگ های بزرگ به دست می آمده است، آن را جماران، یعنی محل به دست آمدن جمر نامیده اند.
دزاشیب: (در نزدیکی تجریش) روایت شده است که قلعه بزرگی در این منطقه به نام «شیب» وجود داشته است و در گذشته نیز به این منطقه دزآشوب و درج سفلی در لهجه محلی ددرشو می گفتند. احتمالا دلیل نامگذاری این محل کشف سکه ها و اشیاء قیمتی در این محل بوده است. در گذشته این منطقه ییلاق کارکنان روسیه بوده است.
قلهک: کلمه قلهک از دو کلمه «قله» و «ک» تشکیل شده است که قلعه معرب کلمه کله، مخفف کلات به معنای قلعه است. عقیده اهالی بر این است که به دلیل اهمیت آبادی قلهک که سه راه گذرگاه های لشگرک، ونک و شمیران بوده است، به آن (قله-هک) گفته شده است.
کامرانیه: زمین های این منطقه ابتدا به میرزا سعیدخان، وزیرامورخارجه ناصرالدین شاه تعلق داشت و سپس کامران میرزاپسر بزرگ ناصرالدین شاه، با خرید زمین های حصار بوعلی، جماران و نیاوران اهالی منطقه را مجبور به ترک زمین ها کرد و سپس آن جا را کامرانیه نامید.
فرحزاد: این منطقه به دلیل آب و هوای فرح انگیزش به همین نام معروف شده است.
برچسبها: :پاتوق رضا- محله - ثروتمندان- تهران قدیم-
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در جمع وابستگان نظامی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی گفت: امروز ایران اسلامی با درایت و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری و مجاهدت همه سربازان نظام، به یک قدرت مسلم منطقه ای تبدیل شده و به صورت مستقل در منطقه و جهان نقش آفرینی می کند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در جمع وابستگان نظامی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی گفت: امروز ایران اسلامی با درایت و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری و مجاهدت همه سربازان نظام، به یک قدرت مسلم منطقه ای تبدیل شده و به صورت مستقل در منطقه و جهان نقش آفرینی می کند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه امروز در مقطع حساس و سرنوشت سازی در نظام بین الملل و منطقه غرب آسیا که بخش اعظم جهان اسلام را در بر می گیرد قرار داریم، افزود: هندسه قدرت تحت تأثیر عوامل گوناگون، دستخوش تحولات اساسی شده و زمینه های شکل گیری ساختار و نظامی جدید را فراهم آورده که در آن قدرت های سنتی پیشین جای خود را به مجموع هایی از کشورها و بازیگران جدید با هویت های نوین داده است.
حجت الاسلام آل هاشم در ادامه با بیان اینکه کشورهایی که سوابق طولانی در استعمارگری دارند با استفاده از وضعیت منطقه بدنبال اهداف استکباری و استعماری خود می باشند، افزود: به نظر نمی رسد منطقه غرب آسیا در آینده نزدیک روی آرامش و ثبات به خودش ببیند لذا منازعات ضداسلامی و تفرقه افکنانه که در جهت منافع رژیم صهیونیستی می باشد در میان مدت ادامه خواهد یافت اما قدرت های مداخله گر غربی و دولت های مستبد و وابسته منطقه هرگز نمی توانند در بلند مدت و برای همیشه مانع توده های عظیم مردم شوند چرا که بیداری اسلامی در نهایت موجب سرنگونی حکام جور و ستم خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در ارتش با بیان اینکه امروز همه زورگویان در مقابل جمهوری اسلامی ایران صف آرایی کرده اند و طیف گوناگونی از دشمنان در یک جبهه گسترده در مقابل ایران اسلامی ایستاده و توطئه آفرینی می کنند، افزود: علاوه بر گستردگی جغرافیایی خصومتها و تهدیدها علیه جمهوری اسلامی ایران از حیث موضوع هم این تهدیدها دارای تنوع و گستردگی زیادی بوده و فشارهای سیاسی، تحریم های اقتصادی، تهدیدهای نظامی و تهاجم گسترده فرهنگی در سال های اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران را شامل شده است.
وی خطرناک ترین نوع تهدیدها علیه انقلاب اسلامی را حوزه گفتمانی و هویتی دانست و افزود: دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنان متمرکز بر حوزه گفتمانی انقلاب اسلامی ایران شده اند و حتی ایجاد و پشتیبانی از گروه های معاند و تروریستی در منطقه در وهله اول با هدف ایجاد چالش گفتمانی در مقابل انقلاب اسلامی ایران شکل گرفته است به نحوی که امروزه صدها شبکه ماهواره ای و تلویزیونی و هزاران سایت اینترنتی در همین راستا قدم بر می دارند.
تغییر در ابعاد فکری و هویتی نسل جوان بعنوان عامل اصلی قدرت در آینده و تُهی سازی هویت انقلاب اسلامی هر چند با حفظ ظاهر آن از سوی دشمنان؛ از جمله مسائل دیگری بود که رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به آنها اشاره کرد و گفت: بدیهی است که جنگ دشمنان با ملت ایران اسلامی هرگز به پایان نخواهد رسید و نظام اسلامی همچنان در معرض تهدیدهای گوناگون دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. بویژه اینکه ایران اسلامی امروز با درایت و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و مجاهدت همه سربازان نظام به یک قدرت مسلم منطقه ای تبدیل شده و به صورت مستقل در منطقه و جهان نقش آفرینی می کند.
حجت الاسلام آل هاشم در ادامه گفت: مقام معظم رهبری بزرگترین راهبرد مقاومت در برابر دشمنان را انقلابی گری و انقلابی ماندن بیان فرموده اند و پنج شاخص را برای انقلابی ماندن ترسیم نموده اند که عبارتند از: پایبندی به مبانی و ارزش های اسلام و انقلاب، هدفگیری آرمان های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال کشور، حساسیت در برابر دشمن و نقشه های او و عدم تبعیت از آنها و در نهایت تقوای دینی و سیاسی.
وی یکی دیگر از الزامات جمهوری اسلامی در مقطع فعلی را تبیین مسائل اصلی نظام دانست و افزود: اعلام مواضع بر حق و منطقی جمهوری اسلامی ایران و روشنگری دارای اولویت می باشد چرا که دشمنان نظام در سال های اخیر سرمایه گذاری فراوانی بر روی رسانه های گروهی نموده اند تا در جوی از فریبکاری و فرافکنی، گفتمان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کرده و نابود کنند زیرا می دانند عمده مشکلاتشان در منطقه ما، فراگیر شدن پیام انقلاب اسلامی می باشد.
تقویت مولفه های قدرت ملی یکی دیگر از ملزومات جمهوری اسلامی برای افزایش قدرت درون زا بود که آل هاشم به آن اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران باید کلیه مولفه های قدرت ملی خود را تقویت کند لذا مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف ضمن تأکید بر افزایش قدرت، پیشرفت در ابعاد فرهنگی، علمی و اقتصادی را ضروری دانسته اند چرا که افزایش قدرت در داخل، علاوه بر ارتقای کارآیی نظام، بسترهای لازم را برای اعتلای موقعیت های منطقه ای و جهانی برای جمهوری اسلامی ایران فراهم می آورد.
توجه به مفهوم قدرت موضوع دیگری بود که رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در جمع وابستگان نظامی ایران به آن اشاره کرد و افزود: امروز، مفهوم قدرت از حالت سخت به نرم تبدیل شده لذا لازم است ضمن توجه و تقویت مولفه سخت قدرت به مولفه نرم قدرت نیز توجه بسیار شده و برای حفظ و اعتلای نظام، بطور مستمر به تولید ارزش و هنجارهای بین المللی مبتنی بر آموزه های اسلامی پرداخته و گفتمان انقلاب اسلامی را تقویت و توسعه بدهیم.
آل هاشم همچنین نقش آفرینی منطقه ای را یکی دیگر از الزامات جمهوری اسلامی ایران در مقطع فعلی دانست و گفت: این الزام عمدتاً بر جایگاه منطقه ای ایران تأکید دارد و بدون تردید اتخاذ مواضع انفعالی و انزواطلبانه نه تنها آینده روشنی را برای جمهوری اسلامی ایران رقم نمی زند بلکه زمینه تضعیف کشور را در عرصه مختلف بویژه در منطقه موجب خواهد شد. این نقش آفرینی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و باعث شده ما شاهد افزایش اقتدار و منزلت جمهوری اسلامی ایران در منطقه باشیم.وی در پایان سخنانش حفظ انقلاب و کشور بعنوان چشم امید بسیاری از مردمان و کشورهای دنیا در سایه حفظ وحدت و تبعیت از ولایت را بسیار مهم دانست و افزود: لازم است در این زمینه همه ما با درک عمیق و صحیح از موقعیت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، مصمم تر و پایدارتر از گذشته با آرمان های امام عظیم الشأن(ره) و اهداف مقدس مقام معظم رهبری و شهیدان تجدید پیمان نموده و مسیر سربلندی و پیشرفت کشور را با عزم و اراده جدی و محکم طی بنماییم.
برچسبها: پاتوق رضا-- ایران اسلامی- قدرت منطقه ای -
امیر سرتیپ دوم حسین ولی وند در حاشیه بازدید از اردوی دانشجویان دافوس آجا که جهت بررسی منطقه عملیات به شهر منجیل سفر کرده اند، گفت: دانشجویان با بهره گیری از تجارب کسب شده و قدرت ایمان، خود را برای مبارزه با تهدیدها آماده نمایند.
به گزارش روابط عمومی ستاد آجا، امیر سرتیپ دوم دکتر ولی وند فرمانده دافوس آجا با بیان اینکه اردوی بررسی منطقه عملیات، پشتوانه ای برای درک عمیق آموزه های نظری دانشجویان این دانشگاه است، گفت: هدف از این دوره ها، دیدن بر اساس تجربه است که بسیار مهم می باشد لذا باید به آموزش ها نگاهی متفاوت نسبت به گذشته داشت.
وی در ادامه تصریح کرد:شما برای فراگیری و مرور آنچه در این محیط یاد گرفته اید و تطبیق آن با رزم کلاسیک وناهمطراز بویژه رزم مشترک باید نگاهی عمیق و راهبردی به رزم داشته باشد.
سرتیپ دوم ولی وند با اشاره به اینکه بررسی منطقه عملیات، شناخت جو، زمین و دشمن است، تأکید کرد: بررسی اقلیم های متفاوت در این دوره برای درک عمیق دانشجویان بر اساس پیشینه ای که از آموزش های گذشته دارند و انطباق آن با شرایط فعلی برای نبردهای احتمالی در حوزه پدافند و آفند است.
وی در پایان توصیه کرد: دانشجویان درجهت افزایش توان رزم، منطقه عملیاتی خود را مطالعه کنند و با بهره گیری از تجارب کسب شده و قدرت ایمان با تهدیدها مبارزه نمایند
برچسبها: پاتوق رضا-سرتیپ دوم ولی وند-دانشجویان -,
امیر دریادار حبیبالله سیاری دراین مراسم بر اهمیت دریا اشاره کرد و گفت: دریا برای همه کشورها از اهمیت بالایی برخوردار است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سیاستهای کلان نظام در توسعه و آبادانی سواحل مکران و نیز تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر این موضوع گفت: توسعه سواحل مکران علاوه بر پیشرفت سیستان و بلوچستان بر روند توسعه کشور نیز موثر است، از این رو در شناساندن این خطه تلاشهای گستردهای صورت گرفته است و خوشبختانه مساله سواحل مکران امروز در کتابهای درسی دانشآموزان گنجانده شده است.
وی به تعامل نیروی دریایی با همتایان جهانی خود اشاره کرد و گفت: یکی از نمونههای اخیر این تعامل میزبانی نیروی دریایی ارتش از ناو گروه ایتالیایی بود.
امیر دریادار سیاری ضمن اشاره به سواحل گسترده ایران آنها را موهبت های الهی دانست که سبب شده ایران کشوری دریایی باشد.
وی افزود: همه کشورها از دریا برای قدرتمند شدن استفاده می کنند و ما نیز به واسطه سواحل آبی طولانی به دنبال نهایت استفاده از این موهبت الهی هستیم.
در پایان این مراسم امیر دریادار دوم شریفی نسب به عنوان فرمانده جدید منطقه سوم دریایی نبوت معرفی و از خدمات فرمانده پیشین این منطقه، امیر دریاداردوم شفیعی قدردانی شد
برچسبها: پاتوق رضا- فرمانده جدید -منطقه سوم نبوت-,