بیستوچهارم تیرماه سالروز ولادت رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته یعنی بیستوچهارم تیرماه سالروز ولادت رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای بود، رهبری که روزی مبارز و زندانی سیاسی بود، روزی در جبهههای حق علیه باطل می جنگید، روزی رئیسجمهور شد و حالا هم رهبر یک ملت است. رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله سید على خامنه اى فرزند مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید جواد حسینى خامنهاى، در ۱۳۱۸ شمسی برابر ۱۳۵۸ قمرى در مشهد مقدس چشم به دنیا گشودند.
ایشان دومین پسر خانواده هستند. زندگى سید جواد خامنه اى مانند بیشتر روحانیون و مدرسّان علوم دینى، بسیار ساده بود. همسر و فرزندانش نیز معناى عمیق قناعت و ساده زیستى را از او یاد گرفته بودند و با آن خو داشتند.
آیت الله خامنه اى که از هجده سالگى در مشهد درس خارج فقه و اصول را نزد مرجع بزرگ مرحوم آیت الله العظمى میلانى شروع کرده بودند، در سال ۱۳۳۶ به قصد زیارت عتبات عالیات، عازم نجف اشرف شدند و با مشاهده و شرکت در درس هاى خارج مجتهدان بزرگ حوزه نجف از جمله مرحوم سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودى، میرزا باقر زنجانى، سید یحیى یزدى، و میرزا حسن بجنوردى، اوضاع درس و تدریس و تحقیق آن حوزه علمیه را پسندیدند و ایشان را از قصد خود آگاه ساختند، ولى پدر موافقت نکرد. پس از مدّتى ایشان به مشهد باز گشتند.
آیت الله خامنه اى از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۳ در حوزه علمیه قم به تحصیلات عالى در فقه و اصول و فلسفه، مشغول شدند و از محضر بزرگانی، چون مرحوم آیت الله العظمى بروجردى، امام خمینى، شیخ مرتضى حائرى یزدى و علامه طباطبائى استفاده کردند. در سال ۱۳۴۳، از مکاتباتى که رهبر انقلاب با پدرشان داشتند، متوجّه شدند که یک چشم پدر به علت «آب مروارید» نابینا شده است، بسیار غمگین شدند و بین ماندن در قم و ادامه تحصیل در حوزه عظیم آن و رفتن به مشهد و مواظبت از پدر در تردید ماندند.
آیت الله خامنه اى به گفته خویش «از شاگردان فقهى، اصولى، سیاسى و انقلابى امام خمینى (ره) هستند» امـّا نخستین جرقـّه هاى سیاسى و مبارزاتى و دشمنى با طاغوت را مجاهد بزرگ و شهید راه اسلام شهید «سید مجتبى نوّاب صفوى» در ذهن ایشان زده است، هنگامی که نوّاب صفوى با عدّه اى از فدائیان اسلام در سال ۳۱ به مشهد رفته در مدرسه سلیمان خان، سخنرانى پر هیجان و بیدار کننده اى در موضوع احیاى اسلام و حاکمیت احکام الهى، و فریب و نیرنگ شاه و انگلیسى و دروغگویى آنان به ملـّت ایران، ایراد کردند.
آیت الله خامنه اى آن روز از طـّلاب جوان مدرسه سلیمان خان بودند، به شدّت تحت تأثیر سخنان آتشین نوّاب واقع شدند. ایشان مى گویند: «همان وقت جرقه هاى انگیزش انقلاب اسلامى به وسیله نوّاب صفوى در من به وجود آمده و هیچ شکى ندارم که اولین آتش را مرحوم نوّاب در دل ما روشن کرد».
پایگاه اطلاعرسانی رهبر انقلاب می نویسد: با شتاب گرفتن روند فروپاشی حکومت پهلوی و نمایان شدن نشانههای پیروزی نهایی نهضت اسلامی، امام خمینی در ۲۲ دی ۱۳۵۷ فرمان تشکیل شورای انقلاب اسلامی را صادر کردند. آیتالله خامنهای که از سوی امام به عضویت آن شورا انتخاب شده بودند با نقش محوری که در تحولات انقلاب اسلامی در مشهد داشت، این شهر را ترک و در اواخر دی ۱۳۵۷ به تهران آمد و در مدرسهی رفاه مستقر شد و همگام با دیگر مبارزان، بهویژه آیات بهشتی، مطهری و مفتح برای تدارک مرحلهی نهایی پیروزی انقلاب اسلامی و برنامهریزی برای آینده، نقش فعالی برعهده گرفت. پس از تشکیل کمیتهی استقبال از امام خمینی توسط شورای انقلاب اسلامی مسئولیت کمیتهی تبلیغات آن را عهدهدار شد.
آیت الله خامنه اى پس از پیروزى انقلاب اسلامى نیز همچنان پرشور و پرتلاش به فعالیّت هاى ارزشمند اسلامى و در جهت نزدیک تر شدن به اهداف انقلاب اسلامى پرداختند که همه در نوع خود و در زمان خود بى نظیر و بسیار مهّم بودند.
در لحظهی تاریخی ورود امام خمینی به میهن در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ آیتالله خامنهای، به همراه علما، روحانیون و مبارزان اسلامی برای استقبال از امام خمینی در فرودگاه مهرآباد حضور یافتند. در طول دههی فجر انقلاب اسلامی، آیتالله خامنهای همواره در کنار امام خمینی بود و در بسیاری از امور به ایشان مشورت میداد و همچنین مسئولیت کمیتهی تبلیغات دفتر امام را با هدف مقابله با توطئههای خبری و تبلیغاتی مخالفان داخلی و خارجی حکومت اسلامی، مقابله با فرصتطلبیهای احزاب و گروه های گوناگون سیاسی، تنظیم و انتشار اخبار و انتشار نشریهای به نام «امام» بر عهده داشت. خود نیز چند مقاله نوشته و در آن نشریه منتشر کردند.
به دنبال شهادت آیتالله مرتضی مطهری و خلائی که از فقدان وی در میان دانشجویان و دانشگاهیان پدید آمده بود، امام خمینی (ره) در ۲۳ خرداد ۱۳۵۸ طی سخنانی در جمع دانشجویان، آیتالله خامنهای را فردی فهیم و سخنور نامیده و مرجع رسیدگی به مسائل فکری و عقیدتی دانشجویان و مقابله با تبلیغات احزاب و گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی، بهویژه مارکسیست ها در محیط دانشگاهی تعیین کردند.
یکی از مسائل مهم جامعهی ایران در سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی وجود و فعالیت دو جناح تأثیرگذار موسوم به نیروهای خط امام و لیبرال ها در ساختار سیاسی رسمی کشور بود. بیشتر یاران، نزدیکان و مشاوران امام خمینی از جمله آیتالله خامنهای در جناح نیروهای خط امام قرار داشتند. چهره شاخص جناح لیبرال که از لحاظ فکری و بینش سیاسی تعارضهای زیادی با نیروهای خط امام داشت، ابوالحسن بنیصدر بود.
آیتالله خامنهای، بنیصدر را نمایندهی جریانی میدانست که عامل تفرقه و درگیری در سطح مسئولان ارشد کشور و در نتیجه سبب تفرقه و تشتت در جامعه بود؛ اما با وجود اختلاف نظر اساسی با بنیصدر و جریان همفکر و حامی او، به منظور حفظ وحدت در جامعه و تأکید امام خمینی بر آن، مخالفت خود را در محافل عمومی ابراز نمیکردند. در برخی موارد نیز داوری نزد امام خمینی میبردند.
پس از آیتالله بهشتی و دکتر باهنر ـ اولین و دومین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی ـ آیتالله خامنهای در شهریور ۱۳۶۰ از سوی شورای مرکزی حزب به عنوان سومین دبیرکل حزب انتخاب شدند. در سالهای پس از پیروزی انقلاب تا زمان تثبیت نظام جمهوری اسلامی در دههی ۱۳۶۰، حزب جمهوری اسلامی به مثابه رکن مهمی از حاکمیت خارج از ساختار سیاسی رسمی فعالیت میکرد و مقوم پایههای نظام جمهوری اسلامی بود.
آیتالله خامنهای در ۶ تیر ۱۳۶۰ و در حال سخنرانی پس از نماز ظهر در مسجد ابوذر، واقع در یکی از مناطق جنوب تهران، در اثر انفجار بمبی که در ضبط صوت کار گذاشته شده بود به شدت زخمی شدند. امام خمینی (ره)، در پیامی خطاب به ایشان توطئهی سوءقصد به جان ایشان را محکوم کردند و از ایشان تجلیل نمودند. بر اثر این سوء قصد، ایشان از ناحیهی سینه، کتف و دست راست آسیب جدی دیدند. گزارش های غیر رسمی مسبب این حادثه را سازمان منافقین دانستهاند. آیتالله خامنهای اولین فردی بودند که در حوادث و جریانات پس از عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری ترور شدند.
ایشان از نخستین روز جنگ در میدان مبارزه حاضر بودند و در چندین عملیات نظامی و یا طراحی آن شرکت کردند. پشتیبانی و تأمین نیازهای تسلیحاتی و تدارکاتی نیروهای بسیجی و سپاهی از دیگر فعالیتهای ایشان در صحنهی نبرد بود. بیشتر وقت وی در جبههها صرف هدایت، پشتیبانی و طراحی عملیات ستاد جنگهای نامنظم ــ که توسط مصطفی چمران تشکیل شده بود ــ میشد. از اقدامات ویژهی این ستاد که آیتالله خامنهای مستقیماً در آن نقش داشتند، تشکیل گروههای نظامی مخصوص شکار تانک بود. در پشتیبانی از جبهههای خرمشهر، آبادان و سوسنگرد نقش مؤثری داشت و در تقویت نیروهای نظامی مردمی مثل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج و تهیهی نیازمندیهای فنی و تجهیزاتی آنها نقش بسیاری ایفا نمودند. از دیگر تلاشهای ایشان ایجاد هماهنگی بین سپاه و ارتش در جبههها و عملیات نظامی بود.
به فرمان امام خمینی (ره) در ۲۰ مهر ۱۳۵۹ شورای عالی دفاع عهدهدار کلیهی امور جنگ شدند و آیتالله خامنهای که بر اساس حکم امام در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۹ نماینده ایشان در این شورا و نیز سخنگوی آن بودند. در این مدت مشاور امام خمینی در امور و مسائل جنگ نیز بودند.
حضرت آیتالله خامنهای در عملیات شکستن حصر آبادان حضور مستقیم داشتند و در مورد خرمشهر نیز معتقد بودند که با اتخاذ تدابیر نظامی درست میتوان از سقوط آن جلوگیری کرد. حتی در این زمینه نامهای به ابوالحسن بنیصدر، رئیس جمهور و فرمانده کل قوای وقت نوشتند و هشدار دادند که در صورت استقرار دو تیپ زرهی در اطراف سوسنگرد، میتوان از سقوط شهر جلوگیری به عمل آورد. اما، بنیصدر به آن هشدار توجهی نکرد.
در تابستان ۱۳۶۷ و در آخرین سال ریاست جمهوری آیتالله خامنهای، و با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران؛ جنگ عراق با ایران به پایان رسید. پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در جلسهای به ریاست آیتالله خامنهای و با حضور مسؤولان عالیرتبه نظام در ۲۶ تیر ۱۳۶۷ به تصویب رسید و امام خمینی (ره) نیز بر آن صحه گذاشت.
آیتالله خامنهای در دوران هشتسالهی ریاست جمهوری خود، همچون سال های پس از پیروزی انقلاب یکی از نزدیکان، مشاوران و افراد مورد وثوق امام خمینی بودند. به همین دلیل در موارد متعددی امام خمینی (ره) مأموریت هایی فراتر از وظایف ریاست جمهوری به ایشان محول نمودند و یا پیشنهادهای وی را در موضوعات مختلف پذیرفتند. در ۱۵ فروردین ۱۳۶۲ تمشیت امور ارتش و سپاه را به آیتالله خامنهای واگذار کردند. در اول آبان ۱۳۶۲ ایشان را مأمور پیگیری مطالبات ایران از امریکا و سایر کشورها کردند. در اول آذر همین سال با پیشنهاد آیتالله خامنهای در مورد تشکیل ادارهی حفاظت اطلاعات ارتش موافقت نمودند. در ۹ دی ۱۳۶۲ ایشان را مأمور بررسی مجدد لایحهی تعریزات کردند. امام در ۲۳ بهمن ۱۳۶۷ آیتالله خامنهای را مأمور نمود از اعضای شورایعالی قضائی دعوت کند تا در جلسهی سران سهقوه شرکت کرده و طرح های خود را در زمینهی تقسیم کار برای ادارهی بهتر آن شورا مطرح نمایند. در نهایت نیز با طرح مورد بررسی در جلسهی سران سهقوه موافقت نمودند. در ۱۹ اسفند ۱۳۶۷ نیز در نامهای او را مسئول رسیدگی به مشکلات عراقی های مقیم ایران کردند.
در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، در حالی که مردم و مسئولان آمادهی تشییع و تدفین پیکر پاک امام خمینی (ره) بودند در جلسهای با حضور مسؤولان کشوری و لشکری، آیتالله خامنهای، رئیس جمهور، وصیتنامهی سیاسی ـ الهی امام خمینی (ره) را قرائت کردند. مجلس خبرگان رهبری عصر همان روز تشکیل جلسه داد تا رهبر یا شورای رهبری جدید برای نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کند. در بحث رهبری شورایی یا فردی، اکثریت اعضای مجلس خبرگان به رهبری شورایی رأی نداد و آنگاه که بحث از مصداق رهبری برای رأیگیری به میان آمد و نام آیتالله خامنهای مطرح شد.
برخی از نمایندگان که از نظر امام خمینی (ره) مبنی بر صلاحیت آیتالله خامنهای برای رهبری نظام پس از رحلت امام که در جلسات متعددی در حضور سران قوا و نخستوزیر و حاج سید احمد خمینی ابراز کرده بودند اطلاع اجمالی داشتند خواستار توضیح شاهدان آن شدند. دو نفر از شاهدان نقل امام خمینی که خود عضو مجلس خبرگان بودند استناد این نظر به امام را تأیید کردند.
همچنین گفته دیگری از امام مبنی بر شایستگی آیتالله خامنهای برای رهبری که در جریان سفر اخیر ایشان به چین و کره شمالی ابراز کرده بودند نیز در آن جلسه با واسطه نقل شد. در پی آن رأیگیری به عمل آمد و اکثریت قاطع نمایندگان مجلس خبرگان با توجه به نظر امام راحل و صلاحیتهای دینی، علمی و سیاسی آیتالله خامنهای، معظمله را به رهبری نظام جمهوری اسلامی انتخاب کردند. آیتالله خامنهای خود به این موضوع اشاره کرده، میگویند تا زمانی که موضوع انتخاب را متعَین ندانستم از پذیرش آن مقام امتناع میکردم. پس از بازنگری در قانون اساسی و انجام همهپرسی، مجلس خبرگان رهبری یک بار دیگر بر اساس قانون اساسی جدید در مورد رهبری معظمله رأیگیری کرد و اکثریت قاطع مجدداً معظمله را به رهبری نظام انتخاب کردند.
منبع خبز: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: تاریخی
برچسبها: رضا
امروز دانش ساخت موشک بسیار پیچیده و فقط در اختیار چند کشور است.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سخنانی در مراسم بزرگداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) با اشاره به توان موشکی جمهوری اسلامی گفتند: "ساخت موشکهای گوناگون و اقتدار موشکی موجب ایجاد امنیت در کشور است؛ امروز جوانان ما کاری کردند که ما به قدرت اول موشکی منطقه تبدیل شدهایم و دشمن میداند که اگر یکی بزند، دهتا میخورد".
به درستی که توان موشکی جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا زبانزدِ نه تنها نیروهای نظامی و مقامات کشورهای منطقه، بلکه تمام جهان بوده و موجب شده تا علاوه بر برانگیختن تعجب آنها تمامی جهان چه دوست و چه دشمن حساب ویژهای روی جمهوری اسلامی ایران باز کنند.
توان جمهوری اسلامی ایران در ساخت انواع موشکهای بومی بسیار بینظیر است، اما این توان پیش از انقلاب وجود نداشت و همه تسلیحات غربی بود و وابستگی شدیدی به ابرقدرتهای غربی و شرقی وجود داشت، به نحوی که پس از پیروزی انقلاب در سالهای نخست هم با تصور ضعف در نیروهای مسلح، عراق را در سال ۱۳۵۹ به نبرد با کشورمان تحریک کردند، اما تصور این را هم نداشتند که روزی تهران جز ۵ قدرت موشکی جهان شود.
در آن دوران که عراق در جبههها شکستهای بزرگی از رزمندههای ایرانی خورده بود به جنگ موشکی روی آورد و در پاسخ به این اقدام هم ایران با خرید موشکهای اسکاد بی از لیبی مراکز حیاتی دشمن بعثی را هدف قرار داد، اما در کنار این موضوع فرآیند ساخت موشکهای بومی با روش مهندسی معکوس از اسکادها را هم در پیش گرفت و تا امروز هم این روند ادامه داشته است.
از زمان ساخت اولین موشک تا امروز تواناییهای نیروهای مسلح کشورمان در ساخت موشکهای سطح به سطح به چنان توانایی رسیده است که تمامی قوای نظامی ایران را قادر ساخت تا انواع موشکهای مورد نیاز با تهدیدات را به سرعت بسازد و امروز هیچ توانمندی در حوزه موشکی نیست که جوانان مومن و انقلابی آن را در اختیار نداشته باشد.
یکی از موثرترین سلاحها در میدانهای نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشکها هستند و یکی از اعضای این خانواده که موشکهای بالستیک هستند.
موشک بالستیک نوعی موشکی است که بخش اعظمی از مسیر خود را به صورت منحنی و یا به شکل توپ طی میکند که به این حرکت بالستیک میگویند و انتخاب کلمه ball یا همان توپ نیز به همین علت است. تقسیم بندی موشکهای بالستیک براساس برد آنها انجام میشود. تاکنون دو تقسیم بندی معروف در دو کشور ایالات متحده و روسیه یعنی صاحبان اصلی این فناوری وجود دارد.
دانشی با موشک قدر F فراتر رفت
یکی از موشکهایی که توسط متخصصان جمهوری اسلامی ایران برای نابودی دشمنان به تولید انبوه رسید، قدر F است، ما وقتی حرف از موشک دور برد میزنیم فکرها موشک شهاب ۳ را به یاد میآورد، اما نکته جالب این است که موشک قدر F بود که پای ایران را به سطحی جدیدی از توانمندی ساخت موشک باز کرد.
پروژه موشکی قدر را میتوان ادامه تلاش متخصصان نیروهای مسلح برای ارتقاء موشک شهاب ۳ دانست که در نتیجه به تولید دو موشک قدر H و قدر F رسید، البته برخی صبحتها حکایت از تولید یک مدل گمنام از این خانواده به نام قدر S دارد که اطلاعات چندانی تاکنون درباره آن منتشر نشده است.
نام محصول | موشک بالستیک قدر اف |
بُرد | 2 هزار کیلومتر |
وزن | 17 هزار و 460 کیلوگرم |
ابعاد | طول 15 متر و 68 سانتیمتر قطر 125 سانتیمتر |
سرجنگی | 650 کلیوگرم |
کاربرد | زمین به زمین |
این موشک پیشرفته ایران با وزن بیش از ۱۵ هزار کیلوگرم در حال حاضر غولپیکرترین موشک جمهوری اسلامی ایران برای انهدام پایگاههای دشمن است که با دقت بالا کار انهدام را انجام میدهد، قدر F طول تقریبی بین ۱۵ تا ۱۷ متر، قطر بیش از ۱ متر، توانایی حمل کلاهکی با وزن تقریبی ۶۵۰ کلیوگرم را دارد و میتواند اهداف مختلفی را تا شعاع نزدیک به ۲ هزار کیلومتر را با دقت بالا هدف قرار دهد.
این موشک که از سوخت مایع برای پرواز استفاده میکند به سرعت در مواقع لازم با لانچر متحرک خود عملیاتی و شلیک میشود و لانچر آن هم میتواند به سرعت محل پرتاب را ترک کند تا مورد اصابت قرار نگیرد، چرا که این موشک هم مانند بسیاری از موشکهای بومی توان هدایت سرجنگی را دارد.
آزمایشی که دهان آمریکاییها را بست
سال ۱۳۹۱ بود که جمهوری اسلامی ایران دو فروند موشک که یک فروند آن قدر F بود را از کویر سمنان به سمت دهانه دریای عمان شلیک و اعلام کرد که هر دو فروند با موفقیت هدف خود را در دریا منهدم کردهاند.
در همین راستا سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در آن زمان اعلام کرد: طی آزمایشی دو فروند موشک با برد ۱۹۰۰ کیلومتر از کویر "سمنان" به دهانه اقیانوس "هند" شلیک کردیم، البته با وجود حضور نیروهای فرامنطقهای منطقه را بسته بودیم و موشکها دقیقا روی آب هدف را زدند.
نکته جالب در صحبتهای سردار حاجی زاده حضور نیروهای آمریکایی در منطقه اصابت بود، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران اعلام کرد که جالب است که آمریکاییها نیز در منطقه حضور داشتند و رزمایش ما و مسیر حرکت موشک را رصد میکردند و با این که دیدند موشکهای ما به هدف برخورد کردند، اما پس از این دو شلیک هیچ عکسالعملی نشان ندادند؛ در همین زمان رسانههای خارجی هم به اقدام ایران مبنی بر تست موشک جدید واکنش نشان دادند.
واکنش رسانههای خارجی به شلیک موشک قدر F
سایت B۱۴۶۴۳ درباره ویژگیهای موشکهای کلاس قدر از جمله F نوشت: این موشک با طول قریب به ۱۷ متر، قطر ۱.۲۵ سانتیمتر یک موشک میان برد از خانواده موشکهای زمین به زمین است.
سایت About Iran Blog درباره موشک قدر F مینویسد: این موشک با برد قریب به ۱۹۵۰ کیلومتر، طول قریب به ۱۶ متر، سوخت جامد، سامانه هدایت اینرسی دارای ویژگیهای منحصر به فرد است.
سایت Global Security درباره موشکهای این خانواده عنوان کرد: موشکهای خانواده "قدر" از نوع بالستیک بوده که بردی معادل ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر داشته و وزنی قریب به ۲۵ تن دارد که دارای سوخت جامد است. این یعنی اگر این موشکها مثلا در سمنان مستقر شوند، تا دهانه اقیانوس هند را تحت پوشش قرار میدهند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: موشک قدر تواناییهای گسترده ای دارد و برد اين موشکها به اندازهای است که نه تنها قابليت هدف قرار دادن اسرائيل را دارند؛ بلکه میتوانند پايگاههای آمريکا را در کشورهای عربی حاشيه خليج فارس هدف قرار دهد. موشکهای کلاس "قدر" نشان دهنده توان راهبردی جمهوری اسلامی ایران است و دست دشمنان را در تهدید و تعرض کوتاه میکند اما همه سخنان باید در عمل نیز ثابت میشد.
واکنش رسانههای خارجی به موشک قدر F ثابت میکند که جمهوری اسلامی ایران در منطقه در نبردهای احتمالی دست بالا را دارد و با وجود این که اسرائیل بارها جمهوری اسلامی ایران را تهدید به حمله نظامی کرده، اما کشورمان با توان موشکی بسیار بالایی که دارد میتواند هر هدفی را در سرزمینهای اشغالی مورد اصابت قرار داده و ویران کند.
شلیک موشکهایی که روی بدنه آنها از زبان عبری استفاده شده این پیام را به اسرائیل میدهد که نباید تهدیدات خود را ادامه دهد و هرگونه تعرض هوایی پاسخ پشیمان کننده خواهد داشت و موشکهای ایرانی و به خصوص موشک قدر F وظایف خود را خوب میشناسند.
موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینهها خودکفا شده است. اعمال تحریمهای خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد.
منبع خبر: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: تاریخیجنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
فناوری پهپادها به قدری گسترش یافته که به طور گسترده در زمینههای گوناگون به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایتپذیر از دور (پَهپاد) که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز میگویند؛ امروزه به قدری گسترش یافتهاند که به طور گسترده در زمینههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته میشوند.
در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپادهای اکتشافی هستند.
پهپادها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپادهای بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپادهای مkنیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپادهای سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیمبندی میشوند.
کاربردهای گوناگون هم از دیگر شاخصههای تقسیم بندی پهپادها هستند که پهپادهای نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپادهای تجسسی و جاسوسی، پهپادهای پشتیبانی و لجستیکی، پهپادهای غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار میرود.
نخستین بار که از این محصول استراتژیک در جهان استفاده شد به سال ۱۸۴۹ میلادی در اتریش باز میگردد که به مرور و با گذشت زمان به تدریج پیشرفت کرده و به نقطه کنونی رسیده است.
ساخت پهپاد در ایران
ایده ساخت پهپاد در کشورمان به سالهای پیش از انقلاب بازمیگردد، اما ایده با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیکتر شد، نیروهای مسلح در سالهای اول انقلاب قصد داشتند پهپاد شناسایی صدف را تولید کنند، اما به نتیجه نرسید تا این که خبر رسید جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار را برای ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز کردند.
این موضوع موجب شد تا در سال ۱۳۶۴ فرماندهان سپاه هم وارد کار شوند و با همکاری این جوانان اولین پهپاد ایرانی با نام تلاش ساخته شد و در نتیجه آن گردان رعد سپاه پاسداران در جبههها برای عملیاتهای شناسایی کار خود را آغاز کرد. تلاش، پهپادی ساده با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بود که با رادیو کنترل هدایت میشد و با کار مداوم بعد از مدتی تلاش ۲ هم با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه ساخته شد.
ایده طراحی و ساخت تلاش منجر شد تا در بازه زمانی بسیار کوتاه پهپاد مهاجر ساخته شود و این عامل به تشکیل صنایع هوایی قدس در سپاه منجر شد که در سالهای بعد شد مرکزی برای ساخت پهپادهای پیشرفته در کشورمان. البته صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) هم بعدها به سوی ساخت پهپادها رفت و روند توسعهای را در پیش گرفت.
رزمایش اخیر پهپادی سپاه هم سال گذشته با نام «الی بیت المقدس ۱» با حضور پهپادهای تهاجمی - رزمی در منطقه عمومی هرمزگان و خلیج فارس با حضور جمعی از فرماندهان عالی رتبه سپاه اجرا و مجموعه متنوعی از پهپادهای نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش شرکت داشتند.
این رزمایش تنها گوشهای از توان و قدرت پهپادی سپاه بود که همه رسانههای جهان از آن با عنوان قدرت پهپادی سپاه یاد کردند. در جریان برگزاری این رزمایش شرکت همزمان ۵۰ فروند پهپاد تهاجمی ۱۷۰ RQ ایرانی همراه با تعدادی دیگر از پهپادهای تهاجمی و رزمی برای نخستین بار در منطقه بود که به طور همزمان عملیات تهاجمی انجام دادند.
این رزمایش و همچنین نمایشگاه شکار کرکسها که در هفته دفاع مقدس سال جاری برگزارشد نیز بر اهمیت این موضوع تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل کند.
ما در گزارشهای قبلی از این مجموعه، پهپادهای شاهد ۱۲۹، مهاجر ۱، سیمرغ، مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ و کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲ و فرپاد را بررسی کردیم. در گزارش بیست و دوم پهپاد سفرهماهی را بررسی میکنیم که متن آن را در ادامه مطالعه میکنید.
سفره ماهی اولین تجربه ایران در ساخت پهپاد بال دلتا
یکی دیگر از پهپادهای جمهوری اسلامی ایران که در جهت تمرین نیروهای تازهکار و تست سامانههای پدافندی کشور ساخته شد سفره ماهی است، اما با یک ویژگی خاص، پهپاد سفره ماهی را میتوان اولین تجربه نیروهای مسلح کشورمان در ساخت پرنده بدون سرنشین بال دلتا دانست.
پرندههای بال دلتا امروزه کاربرد فراوانی در صنعت نظامی دارند و تاکنون انواع جنگندههای با سرنشین مانند اف ۲۲، جی ۲۰، تی ۵۰ ساخته شدهاند، اما در حوزه پرندههای بدون سرنشین فقط چند کشور دست به کار شدند و پیش نمونههایی را تولید کردند که همگی ناموفق بودند تا این که متخصصان جوان ایران اسلامی پا به عرصه گذاشتند.
در حوزه پهپاد بال دلتا ابتدا نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد میدان شد و در سال ۱۳۸۹ سفره ماهی را در رژه ۲۹ فروردین به نمایش درآورد، اما هیچ کس تصور این را هم نداشت که یک پهپاد ساده چنان پیش برود که روزی به عنوان بمبافکن مورد استفاده قرار گیرد.
پهپاد سفره ماهی به نحوی طراحی شده که بدنه مرکزی آن به خوبی با بالها تلفیق شده و تداعی کننده پیکربندیهای پیشرفته ترکیب بال و بدنه است، دو بخش امتداد یافته نوک بال که شبیه بالچههای نوک بال (Wing tip) هستند هم نقش پایدارساز عمودی را داشته و هم دارای عملگر کنترلی آیرودینامیکی بوده ضمن اینکه اثرات پسای القایی را نیز کاهش میدهند.
این پرنده بومی ایران که طولی در حدود ۱.۲ متر و دهانه بالی بالغ بر ۲.۲۲ متر دارد جهت پرواز از یک موتور احتراقی با ملخ پلاستیکی در جلوی بدنه بهره میبرد، نمونه اولیه سفره ماهی بیشینه پروازی در حدود ۲ هزار متر، بردی نزدیک به ۱۵ کیلومتر، مداومت پروازی ۶۰ دقیقهای و سرعتی نزدیک به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت دارد.
نکته مهم درباره پرنده ایرانی این است که هنوز کار ارتقا بر روی این پهپاد ادامه دارد و با این که اطلاعات دقیقی از نمونههای پیشرفته آن در دست نیست، اما میتوان از روی ماکت سفره ماهی که هر از چند گاهی در رژه نیروهای مسلح حضور دارد حدس زد که نمونههای پیشرفته این پهپاد تغییرات جدی به خود دیده است به نحوی که امروز دیگر خبری از ملخ در موتور این پرنده نیست و جای آن را موتور جت گرفته است.
ساخت چنین پرندههایی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که این روزها ایران در لبه تکنولوژی ساخت پهپاد در دنیا قرار دارد و قادر است متناسب با هر تهدید تجهیزات مورد نیاز پاسخگویی آن را در انواع مختلف بسازد تا هیچ دشمنی فکر تجاوز به این سرزمین را در ذهن هم پرورش ندهد.
منبع: میثاق نیوز
موضوعات مرتبط: تاریخیجنگ افزار
برچسبها: پاتوق رضا
ایران سازمان ملل را به مشارکت در تحقیقات حمله به نفتکش خود دعوت کرد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد خواستار آن شد تا کارشناسان این سازمان در تحقیقات مربوط به حمله تروریستی به نفتکش خود که در دریای سرخ رخ داد، مشارکت داشته باشند.
در این نامه، جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد حمله به نفتکش ایرانی که در تاریخ ۱۹ مهرماه امسال رخ داد با دخالت عوامل دولتی انجام شده و یک عمل تروریستی قلمداد میشود.
ایران با تاکید بر اینکه تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده است، از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم خواسته است تا کارشناسان این سازمان را برای مشارکت در این فرایند تحقیق به کار گیرد.
جمعه ۱۹ مهرماه نفتکش ایرانی سابیتی هدف حمله راکتی قرار گرفت. به گفته مقامات وزارت امور خارجه سابیتی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفتکش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است. آسیب این نفتکش کنترلشده و خیلی زود به سواحل کشور بازگشت، اما تحقیق در این زمینه همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید: جدیدترین تصاویر از محل اصابت موشک به کشتی ایرانی سابیتی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در ۲۳ مهرماه، درباره حمله به نفتکش ایرانی SABITI در نزدیکی بندر جده عربستان، اظهار داشت: براساس اطلاعات دریافتی حمله به نفتکش ایرانی توسط یک یا چند دولت انجام شده، البته بررسیها در حال انجام است، اما تا زمانی که به نتایج متقن در این باره دست نیابیم، دولتی را متهم نخواهیم کرد.
وی افزود: حمله به نفتکش ایرانی اقدامی پیچیده بوده که حامی دولتی داشته و اقدامی دولتی بوده است.
موضوعات مرتبط: تاریخینظامی
برچسبها: پاتوق رضا
موضوعات مرتبط: تاریخی
برچسبها: پاتوق رضا - خاطرات امام خمینی ، امام خمین ره ، رهبر کبیر انقلاب
صفحه قبل 1 صفحه بعد